Şanlıurfa
DOLAR34.0692
EURO37.7489
ALTIN2730.4

Urfa’da balıklar tezgahları süslemeye başladı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Urfa’da balıklar tezgahları süslemeye başladı
Abone ol
Şanlıurfa’da, av yasağının sona ermesiyle balıklar tezgâhlardaki yerini aldı. Balık bolluğuna rağmen tüketim, sıcak havaların hala etkili olduğu kentte balıkçıların beklediği düzeyde değil. Balık fiyatları da geçen seneye göre artmış durumda. Çupra ve levreğin kilosu 180, sardalya 60, istavrit 100 ve hamsi 80 liradan satışa sunuluyor.

Denizlerde av yasağı 1 Eylül itibarıyla sona erdi. Avlanmanınbaşlamasıyla Şanlıurfa’da da tezgâhlarda yerini alan balıklar vatandaşlarısevindirdi. Tezgahlarda balık bolluğu dikkat çekse de satışlar şu anda balıkçılarınbeklediği düzeyde değil. Bunda Urfalıların kırmızı ete düşkünlüğünün yanı sırasıcaklıkların da etkisi var. Balıkçılar havaların serinlemesiyle satışlardaivmenin yukarı yönlü seyredeceğini düşünüyor.

Kent merkezinde OSM Kavşağı’nda balıkçı dükkânında farklıtürdeki balıklar adeta görsel şölen yaşatıyor.

BİHA’ya konuşan iş yeri çalışanı İbrahim HalilUsanmaz, vatandaşın balığa şu anda ilgisinin az olduğunu, havaların soğumasıylailginin daha da artacağını ümit ediyor.

Sezonun açılmasının üzerinden kısa süre geçmesine rağmentezgahlarda balık çeşitliliğinin fazla olduğunu fakat Şanlıurfalıların 5-6çeşit balığa ilgi gösterdiklerini belirten Usanmaz, şunları söyledi:

“Sezonu açtık. Balık çeşitlerimiz şimdiden bol. Havalarotursa bizim için daha iyi olacak. Biz de şu anda 15 çeşit balık var. Sezonilerledikçe 20 çeşide çıkıyor. Ama Urfalıların tükettiği 5-6 çeşit balık var.Fiyatlar bu sene normale göre biraz yüksek ama olsun. Çünkü tavukla eş değergörülüyor. Balık hemen hemen tavuk kadar olsa da balık daha çok faydalı vetaze.”

Usanmaz, fiyatların geçen yıla oranla arttığını ifadeederek, “Çeşit çok. Levrek, çupra var, Urfa’da da bol bol tüketiliyor. Kupes,hamsi, istavrit, sardalya ve somon var. Çupra 180 TL, levrek 180 TL, küçükbalıklardan kupes 100 TL, sardalya 60 TL, istavrit 100 TL, hamsi  80 TL oldu bu sene. Somon da var, onun kilosuda 250 TL. Fiyatlar geçen yıla oranla kıyaslarsak, 10-15 TL yüksek” diyekonuştu.

“Deniz balıkları da işin içine karışırsa fiyatlar iyicedüşer” diyen Usanmaz, konuşmasını şöyle tamamladı:

“Yağmur düşmesi lazım. O zaman işler iyi olur. Karadenizve Akdeniz balık sezonu tam anlamıyla ayın 15’inde açılacak. Ondan sonrafiyatlarda değişim olur. Çeşitler de artar. Deniz balıkları da işin içinekarışırsa fiyatlar iyice düşer. Hamsinin ondan sonra 60-70 TL’ye kadardüşebilir”.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Eşinden habersiz evi satan kocaya Yargıtay’dan kötü haberÖnceki Haber

Eşinden habersiz evi satan kocaya Yargıt...

Emin Özaslan: Proje kağıt üzerinde kaldıSonraki Haber

Emin Özaslan: Proje kağıt üzerinde kaldı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar