Şanlıurfa
DOLAR34.0692
EURO37.7489
ALTIN2730.4

Eşinden habersiz evi satan kocaya Yargıtay’dan kötü haber

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Eşinden habersiz evi satan kocaya Yargıtay’dan kötü haber
Abone ol
Kendine ait evi eşinin görüşünü almadan satan erkeğe Yargıtay’dan kötü haber! Temyiz Mahkemesi, eşinin rızası olmadan ev satışını “güven sarsıcı” diye nitelendirerek, boşanma sebebi saydı.

Yargıtay, erkeğinkendi adına kayıtlı taşınmazı eşinin haberi olmadan satılmasını boşanma sebebisaydı. Yüksek mahkeme, “güven sarsıcı” olarak nitelendirdiği bu durumkarşısında mağdur kadına manevi tazminat ödenmesi gerektiğine de hükmetti.

Çeyrekasırdan fazla bir süredir evli olan çiftin arası, kocanın evini, ilk evliliğindenolan oğluna ev almasıyla açıldı. Aile Mahkemesi’nde boşanma davası açıldı. Davaaçan koca, önceki evliliğinden olan oğluna ev almasıyla eşinin de kendi adınadaire istediğini, almayınca da eşinin evi terk ettiğini ileri sürdü.

Koca,eşini geri dönmesi için noterden ihtar çekti ve eşine para gönderdi, ancakkadın evine dönmedi.

Kadın iseiddiaları yalanlayarak evi terke zorlayanın kocası olduğunu, bağımsız konuttemin etmediği gibi eve dön ihtarını da bağımsız olmayan bu konuta yaptığınısöyledi. Kadın, kocasından 100 bin lira tazminat talep etti.

Mahkeme,kocanın boşanma davasının kabulüne hükmedince kadın, kararı Bölge AdliyeMahkemesi’ne (BAM) taşıdı. İstinaf kararında, "Erkeğin kendi adına kayıtlıtaşınmazı eşinin görüşünü almadan sattığı anlaşıldığından bu vakıanın davacıerkeğe kusur olarak yüklenmesinin gerektiğini, bu durumda boşanmaya sebep olanolaylarda davacı-davalı erkeğin tam kusurlu olduğu belirtilerek gerekçenin düzeltilmesinekarar verilmiştir” ifadelerini kullandı.

Davadosyası Yargıtay’a geldi. Dosyayı değerlendiren Yargıtay da emsal birkarara imza attı. Yargıtay’ın kararında şu ifadeler yer aldı:

"BölgeAdliye Mahkemesi tarafından yukarıda da belirtildiği üzere; erkeğe 'kendi adınakayıtlı taşınmazı eşinin görüşünü almadan sattığı' vakıasının kusur olarakyüklenildiği, kadından habersiz yapılan bu eylemin ekonomik anlamda güvensarsıcı davranış niteliğinde olduğu anlaşılmaktadır. Bu kusurun kadının kişilikhaklarına saldırı teşkil ettiği anlaşılmaktadır. 4721 sayılı Kanun’un 174 üncümaddesinin ikinci fıkrası şartları kadın yararına oluşmuştur. Hal böyle ikenBölge Adliye Mahkemesince kadının yararına uygun miktarda manevî tazminathükmedilmesi gerekirken yazılı gerekçe ile manevî tazminatın reddine kararverilmesi doğru olmayıp bozmayı gerektirmiştir."

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
ŞUSKİ’de kış hazırlığı başladıÖnceki Haber

ŞUSKİ’de kış hazırlığı başladı

Urfa’da balıklar tezgahları süslemeye başladıSonraki Haber

Urfa’da balıklar tezgahları süslemeye ba...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar