Şanlıurfa
DOLAR34.0692
EURO37.7489
ALTIN2730.4

Emin Özaslan: Proje kağıt üzerinde kaldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Emin Özaslan: Proje kağıt üzerinde kaldı
Abone ol
HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanı Emin Özaslan, kentte şehir içi ulaşımda çileye dönüşen ana kavşaklardaki eksiklikleri gündeme getirdi.

Her hafta Cuma günü saat 11.11'de Şanlıurfa'nın birsorununu ve bu soruna yönelik çözüm önerilerini paylaşan HÜDA PAR Şanlıurfa İlBaşkanı Emin Özaslan, bu hafta ise Şanlıurfa'da kent içi ulaşımda trafik sorunuyaşanan kavşaklardaki sorunları gündeme taşıdı.

Şehir içi ulaşımda çileye dönüşen ana kavşaklardaincelemelerde bulunan HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanı Emin Özaslan “HÜDA PARolarak bu hafta Şanlıurfa'nın kayıplarından sadece bir konuyu gündemegetireceğiz” dedi.

Akçakale yolundaki ana kavşakta incelemelerde bulunanÖzaslan "Burası Akabe TOKİ, Akçakale ve Mardin yolunu birbirine bağlayanana kavşak. Ne bir kırmızı ışık var, ne de gece aydınlatması... Trafiğin enyoğun olduğu saatlerde insanlar cinnet geçiriyorlar. Daha önce projesi yapılmıştıama her şey kâğıt üzerinde kaldı, maalesef bir adım atılmadı" dedi.

Akabe Sanayi ve TOKİ konutları kavşağında incelemelerdebulunan Özaslan "Burası da Akabe sanayi ve TOKİ konutları kavşağı. Sabahve akşamın yoğun saatlerinde insanlar burada trafikte sinir krizlerigeçiriyorlar" dedi.

“İNSANLAR UZUN SÜRE BEKLİYORLAR VE TRAFİKTE ADETA CİNNETGEÇİRİYORLAR”

Diyarbakır yolu üzerinde Fuar Merkezi'nin bulunmuş olduğukavşakta incelemelerde bulunan Özaslan "Burası da Diyarbakır yolu üzerindeFuar Merkezi'nin bulunmuş olduğu kavşak. Sabah erken ve akşamın yoğun olduğusaatlerde insanlar uzun süre bekliyorlar ve trafikte adeta cinnet geçiriyorlar.Hâlbuki burası 20 yıl önce dal-geç olmalıydı" dedi.

Diyarbakır yolunun son kavşağında da incelemelerdebulunan Özaslan "Evet burası da Diyarbakır yolunun son kırmızı ışığı.Karşı tarafta Buluntu Hoca Bulvarı'nı görüyorsunuz. Yeni açılan bir çevre yolu.Onun devamından gelip Maşuk'a taraf geçen çevre yolundan bahsediyorum. Burada dabüyük bir öngörüsüzlük var! Bakın yolu doldurmuşlar. Tonlarca hafriyat burayadöküldü. Hâlbuki yapılması gereken şey buraya bir köprü yapmaktı. Az masraflaulaşımı rahatlatmaktı" dedi.

Özaslan "Gördüğünüz gibi bu kayıplar 3-5 yıllık kayıplardeğil. En az 20 yıllık kayıplar. Bahsetmiş olduğumuz bu kavşaklar 20 yıl önceyapılmalıydı. Mevcutta dile getirmiş olduğumuz bu kavşaklar için acil olarakçalışma başlatılmalı ve şehir merkezinden ta şehrin çıkışına kadar bütünnoktalardaki kavşaklar hepsi dal-geç olmalı" dedi.

Özaslan "Ayrıca şehir merkezinde gece yarısındansonra sabaha kadar bütün kırmızı ışıklar aktif bir şekilde çalışıyor. Hâlbukiyapılması gereken şey; gece yarısından sonra şehir içindeki bütün kırmızıışıklar, Kontrollü Geçiş Modu'na alınırsa hem vakit hem de yakıt tasarrufu eldeedilmiş olur. Ayrıca güvenli geçiş de sağlanmış olur. Gece 00.00'dan sonraşehir içindeki kırmızı ışıklarda tek başınıza dakikalarca beklediğinizde, nedemek istediğimizi çok daha iyi görmüş olacaksınız" dedi.

Son olarak Özaslan "Unutulmamalı ki; bir şehringelişimi, yöneticilerinin vizyonu kadar olabilir" diyerek, gelişim ilevizyon arasındaki bağlantıya dikkat çekti.

BİHA


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Urfa’da balıklar tezgahları süslemeye başladıÖnceki Haber

Urfa’da balıklar tezgahları süslemeye ba...

Viranşehir’de depremde hasar gören su kulesi kontrollü yıkıldıSonraki Haber

Viranşehir’de depremde hasar gören su ku...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar