Şanlıurfa
DOLAR34.0692
EURO37.7489
ALTIN2730.4

Tabip odasından “aşı yok” diyen doktora dava açılmasına tepki

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Tabip odasından “aşı yok” diyen doktora dava açılmasına tepki
Abone ol
Şanlıurfa Tabip Odası, “aşı yok” diyen Şanlıurfa Aile Hekimleri Derneği Başkanı Dr. Hacı Yusuf Eryazgan hakkında dava açılmasına tepki gösterdi. Yapılan açıklamada, “Hukuksuz olan bu davanın acilen sonlandırılmasını talep ediyoruz” denildi.

ŞanlıurfaAile Hekimleri Derneği Başkanı Dr. Hacı Yusuf Eryazgan hakkında geçen yılkatıldığı bir televizyon programında 0-2 yaş aralığı çocuklara yapılan aşılarıntedarikinde sıkıntı yaşandığını dile getirmesi sonrası dava açılmıştı.

Eryazgan’ın13 Aralık’ta hakim karşısına çıkacağı öğrenildi.

ŞanlıurfaTabip Odası’ndan duruşma öncesi yapılan açıklamada, “Hukuksuz olan bu davanınacilen sonlandırılmasını talep ediyoruz” denildi.

Odanınaçıklamasında şu ifadelere yer verildi:

“ŞanlıurfaAile Hekimleri Derneği Başkanı Dr. Hacı Yusuf Eryazgan'ın aşı lojistiksorunlarıyla ilgili yaptığı açıklamaların, toplumun aşıya ulaşımındakisorunları dile getirerek çözüm önerileri sunma amacını taşıdığını görmekteyiz.Buna rağmen hakkında haksız ve hukuksuz bir dava süreci başlatılmıştır.

Ülkemizingenelinde benzer durumları göz önüne alarak ifade etmek isteriz ki, sağlıkhizmetlerinin tarafsız bir gözle değerlendirilmesi ve yönetimdeki eksikliklerinbildirilmesi, meslek örgütlerinin temel sorumlulukları arasındadır. Bubağlamda, Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi'nin görevden alınması gibiörnekler, meslek örgütlerini susturmaya yönelik bir sürecin parçası olarakalgılanabilir.

ŞanlıurfaTabip Odası olarak, ayrıca üyemizde olan Şanlıurfa Aile Hekimleri DerneğiBaşkanı Dr. Hacı Yusuf Eryazgan'ın yanında olduğumuzu belirtiyor ve hukuksuzolan bu davanın acilen sonlandırılmasını talep ediyoruz. Sağlık hizmetlerindekisorunların çözümü için şeffaf ve etkili bir iletişim ortamının sağlanması,toplumun sağlığı için kritik öneme sahiptir.

Bu süreçteher türlü hukuksuzluğa karşı mücadelemizi sürdüreceğimizi kamuoyuna bildiririz”.

 

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Okullarda ”görgü kuralları” ders olarak okutulacakÖnceki Haber

Okullarda ”görgü kuralları” ders olarak...

Urfa Valiliği’nden eylemdeki işçilere ilişkin açıklamaSonraki Haber

Urfa Valiliği’nden eylemdeki işçilere il...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar