Şanlıurfa
DOLAR34.0692
EURO37.7489
ALTIN2730.4

Urfa Valiliği’nden eylemdeki işçilere ilişkin açıklama

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Urfa Valiliği’nden eylemdeki işçilere ilişkin açıklama
Abone ol
Şanlıurfa Valiliği, iki haftadır eylem yapan Özak Tekstil işçilerinden 6 kişinin adli soruşturma kapsamında gözaltına alındığını duyurdu.

Şanlıurfa’daOrganize Sanayi Bölgesi’nde (OSB) bulunan Özak Tekstil’in işçileri, haklarınıalmak için başlattıkları iş durdurma eylemi iki haftayı geride bıraktı.

Fabrikaönünde sabah saatlerinde işçilerin eylemi sürürken jandarma müdahaledebulunmuş, aralarında 2 sendika yöneticisinin de olduğu çok sayıda gözaltınaalınmıştı.

ŞanlıurfaValiliği, bugün yaşanan gözaltı olayına ilişkin açıklama yaptı.

Açıklamada,27 Kasım’dan itibaren iş bırakma ve sendikal faaliyet şeklinde başlayan eylemlerinkolluk kuvvetlerinin sürekli uyarılarına rağmen yasa dışı toplantı ve gösteriyedönüşmesi, iş ve çalışma hürriyetine müdahalede bulunulması üzerine 28 kişi hakkındaadli işlem başlatıldığı kaydedildi.

Ancakyapılan bütün uyarılara rağmen 2911 sayılı kanuna aykırı şekilde toplantı vegösteri yapılması, servis araçlarının geçişinin engellenmesi, Organize SanayiBölgesi içinde trafik düzeninin bozulmasına  kadar varan yasa dışıdavranışlara devam edilmesi üzerine bugün bazı gözaltılar yapıldığı bilgisinipaylaşan Şanlıurfa Valiliği, şu ifadelere yer verdi:

“11.12.2023Pazartesi günü söz konusu faaliyetleri yürüten 6 kişi başlatılan adlisoruşturma kapsamında gözaltına alınmış, izinsiz yapılan toplantı ve gösteriyeyapılan ikazlara rağmen son verilmemesi üzerine topluluğun dağılması sağlanmışve haklarında adli işlem başlatılmıştır. 

Toplumdüzenini bozan, iş ve çalışma hürriyetini ihlal eden benzeri kanuna aykırıgirişimlere karşı bundan sonra da yasal olarak gerekli işlemler uygulanacaktır”.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Tabip odasından “aşı yok” diyen doktora dava açılmasına tepkiÖnceki Haber

Tabip odasından “aşı yok” diyen doktora...

Şanlıurfa’da araması olan şüpheli, araç gasp edip polise ateş açtıSonraki Haber

Şanlıurfa’da araması olan şüpheli, araç...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar