Şanlıurfa
DOLAR34.0692
EURO37.7489
ALTIN2730.4

TOKİ’den yüzde 25 indirim kampanyası

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
TOKİ’den yüzde 25 indirim kampanyası
Abone ol
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, “TOKİ’den konut ve iş yeri alan vatandaşlarımız, kalan borçlarını peşin ödemek isterlerse yüzde 25 oranında indirimden faydalanabilecek.” dedi.

Çevre, Şehircilik ve İklimDeğişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, katıldığı TRT Haber canlı yayınındavatandaşlardan gelen yoğun talep üzerine Toplu Konut İdaresi (TOKİ)aracılığıyla alınan ve geri ödemeleri devam eden konut ve iş yerleri için yüzde25 indirim kampanyası düzenlediklerini duyurdu.

Bakan Özhaseki’nin müjdesiniverdiği yüzde 25 indirim kampanyasından, TOKİ’den ev ve iş yeri almış ve geriödemesi 2022 yılı Haziran ayının sonuna kadar başlamış olanlarfaydalanabilecek. Alıcılar borç bakiyesinin peşin olarak kapatması durumundayüzde 25 oranında indirim imkânından yararlanabilecek.

Borcun tamamını kapatamayacakolan alıcılar ise borç bakiyesinin yüzde 25’inden az olmamak şartıylayaptıkları ödemeye yüzde 25 indirim kampanyasından kısmi olarakfaydalanabilecek. Konut ve işyeri alıcıları, borç kapatma tarihi itibarıylahesaplanacak borç bakiyelerini, 21 Eylül-19 Ekim 2023 tarihleri arasında satışişlemlerini gerçekleştirdikleri bankadan öğrenebilecek. Yüzde 25 indirimkampanyası 21 Eylül’de başlayacak ve 19 Ekim’de sona erecek.

Alıcıların, başvuru tarihiitibarıyla öncelikle borç kapatmanın yapıldığı aya ait taksit ödemeleriniyapmış olması gerekiyor. Ayrıca geriye dönük taksit ve emlak vergisi borcununolmaması şartı da var. Kampanyaya dahil olan konut ve iş yeri alıcıları, borçbakiyelerini kapatarak söz konusu indirimden faydalanmak isterse de GayrimenkulSatış Sözleşmesi'ni imzalamış oldukları aracı bankalardan konut kredisikullanabilecek.

Kampanya tarihinden sonrayapılacak borç kapatma ve kısmi ödemelerde ise söz konusu indirim oranındanyararlanılması mümkün olmayacak. Kalan taksit sayısı 12 ve daha az olan konutve iş yeri alıcıları indirim kampanyasından faydalanamayacak.

BİHA

 

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Resmi Gazete’de yayımlandı: 7 üniversiteye rektör atandıÖnceki Haber

Resmi Gazete’de yayımlandı: 7 üniversite...

Şanlıurfa İl Tarım ve Orman Müdürü değiştiSonraki Haber

Şanlıurfa İl Tarım ve Orman Müdürü değiş...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar