Şanlıurfa
DOLAR34.0692
EURO37.7489
ALTIN2730.4

Okulların tatil edildiği il ve ilçeler

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Okulların tatil edildiği il ve ilçeler
Abone ol
Birçok ilde sağanak yağış, fırtına ve kar etkili oldu. Olumsuz hava koşulları nedeniyle birçok ile ve ilçede okullar tatil edildi. İstanbul’un Şile ilçesinde de eğitime ara verildi. Peki, 20 Kasım Pazartesi günü okul var mı, tatil mi edildi? Şanlıurfa’da okullar tatil mi? İşte detaylar…

NTV’de yer alan habere göre, "20Kasım Pazartesi günü okullar tatil mi?" sorusunun yanıtı, ara tatilin songününde öğrenciler tarafından merakla araştırılıyor. 13-17 Kasım tarihleriarasında ilk ara tatil dönemini yaşayan öğrenciler, hafta sonuyla birlikte tam9 gün tatil yaptı. Öğrenciler şimdi yurt genelinde yaşanan olumsuz havakoşulları nedeniyle, "Pazartesi günü okul var mı, tatil mi? Ara tatiluzatılacak mı?" sorularına yanıt aramaya başladı.

İstanbul’da etkili olan olumsuzhava şartları nedeniyle Şile İlçesi’nde 20 Kasım Pazartesi günü ilk ve ortadereceli okullarda eğitime bir gün süreyle ara verildi.Bu karara paralel olarak, Şile ilçesindeki kamu kurumlarında çalışan hamile,engelli ya da kronik hastalığı bulunan personel de 20 Kasım tarihinde idariizinli sayılacak.

Kenti etkisi altına alanfırtına nedeniyle kentte eğitime 1 gün süreyle ara verildi.Valilikten yapılan yazılı açıklamada, 20 Kasım 2023 Pazartesi günü tümresmi/özel, örgün ve yaygın eğitim kurumlarının tatil edildiği bildirildi.Açıklamada, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli ve hamile personelinde 20 Kasım 2023 günü idari izinli sayılacakları ifade edildi.

Bir tatil haberi de Bolu'dangeldi. Bolu Valiliği, il genelinde yaşanan olumsuz hava şartları nedeniyle 20Kasım Pazartesi günü tüm resmi-özel örgün ve yaygın eğitim kurumlarında eğitimebir gün ara verildiğini duyurdu.Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli ve hamile personel de bir günidari izinli sayılacak.

Okulların tatil edildiğiyerlere Düzce'nin Akçakoca, Yığılca ve Sakarya'nın Hendek ilçeleri dedahil edildi.

Akçakoca Kaymakamlığı'ndanyapılan açıklamada, "İlçemiz genelinde etkili olan olumsuz hava şartlarınedeniyle 20 Kasım 2023 Pazartesi günü eğitim öğretime 1 gün süreyle araverilmiştir." ifadesi kullanıldı.

Yığılca Kaymakamlığındanyapılan açıklamada da "Olumsuz hava şartları nedeniyle 20 Kasım 2023Pazartesi günü eğitim öğretime 1 gün süreyle ara verilmiştir"denildi. 

Sakarya'nın Hendek ilçesinde ise olumsuz hava koşulları nedeniyle taşımalıeğitime 1 gün ara verildi.Valilikten yapılan açıklamada, ilçenin yüksek mahallelerindeki olumsuz havakoşulları ve kar yağışı nedeniyle Dikmen, Aksu, Kurtuluş Karadere, SümbüllüKırktepe, Bakacak, Pazarcık, Eskibıçkı, Dede Düzü, Bıçkatik, Hicriye, Muradiye,Akçayır, Esentepe, Harmantepe mahallelerinde taşımalı eğitime HendekKaymakamlığınca 1 gün ara verildiği kaydedildi.

Bir tatil haberi de Bartın'ınAmasra ilçesinden geldi. İlçede olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitime 1 günara verildi.

Amasra Kaymakamlığının sosyalmedya hesabından yapılan açıklamada, "İlçemiz genelinde olumsuz havaşartları nedeniyle 20 Kasım 2023 Pazartesi günü tüm resmi-özel örgün ve yaygıneğitim kurumlarında (rehabilitasyon merkezleri ve özel kurslar dahil) eğitimöğretime 1 gün süreyle ara verilmiştir." ifadesi kullanıldı.Açıklamada ayrıca, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli ve hamilepersonelin, aynı tarihte 1 gün idari izinli sayılacağı belirtildi.

Karabük'ün Eflani ve Eskipazarilçelerinde kar yağışı nedeniyle taşımalı eğitime bir gün ara verildi.

Valilikten yapılan açıklamada,Eflani ve Eskipazar ilçelerinde kar yağışı ve olumsuz hava şartları nedeniyle20 Kasım Pazartesi günü taşımalı eğitim ve öğretime bir gün ara verildiğibildirildi.

Bingöl'ün Karlıova ve Yedisuilçelerinde de olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitime 1 gün ara verildi.

İlçe kaymakamlıklarının sosyalmedya hesaplarından yapılan açıklamalarda, kar yağışı ve olumsuz hava şartlarınedeniyle 20 Kasım Pazartesi günü için eğitime ara verildiği bildirildi.

Hamile ve engelli kamuçalışanlarının da aynı gün idari izinli sayılacağı kaydedildi.

Batman'da, aşırı yağışnedeniyle 20 Kasım Pazartesi günü eğitime ara verildiği bildirildi.Batman Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, "İlimizde meydana gelenaşırı yağış nedeniyle 20 Kasım 2023 Pazartesi günü eğitim öğretime bir gün araverilmiştir." ifadesi kullanıldı.

Sinop il merkezi ile bazıilçelerde elverişsiz hava koşulları nedeniyle 20 Kasım Pazartesi günü eğitimeara verildiği bildirildi.

Sinop Valiliğinden yapılanyazılı açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Kıyı kesimlerinde yaşananfırtına ve olumsuz hava koşulları nedeniyle kent merkezi ile Ayancık, Türkeli,Gerze ve Erfelek ilçeleri ve köylerinde tüm resmi ve özel okullarda, özeleğitim kurumlarında, halk eğitim kurslarında, özel öğretim kurslarında 20 Kasım2023 Pazartesi günü eğitim öğretime 1 gün ara verildi."Ayrıca, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan hamile ve engelli çalışanların 1gün süre ile idari izinli sayılacakları belirtildi.

Sinop Üniversitesinde olumsuzhava koşulları nedeniyle eğitime bir gün süreyle ara verildi.Rektörlükten yapılan yazılı açıklamada, kent merkezi ve ilçelerde etkili olanfırtına ve olumsuz hava koşulları nedeniyle üniversitenin tüm birimlerindeeğitim öğretime 20 Kasım Pazartesi günü ara verildiği bildirildi.Açıklamada ayrıca, üniversite çalışan hamile ve engelli personelin idari izinlisayılacağı belirtildi.

Sinop Valiliğinden yapılanyazılı açıklamada, kent merkezi ile Ayancık, Türkeli, Gerze ve Erfelekilçelerinde, olumsuz hava koşulları nedeniyle bugün 01.00-18.00 saatlerindeelektrikli scooter, motosiklet ve motokuryelerin trafiğe çıkışına yasakgetirildiği kaydedildi.

Diyarbakır’da da etkili olansağanak nedeniyle Bismil ve Kulp ilçelerinde eğitime bir gün ara verildi.İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, "Kulp ilçemizde 19Kasım tarihinde yaşanan yoğun yağış nedeni ile ilçemiz okullarından Aygünilköğretim okulunda eğitim ve öğretime 20 Kasım tarihinde olacak şekilde, ilçehıfzıssıhha kararı gereği bir gün süre ile ara verilmiştir” denildi.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğününsosyal medya hesabından yapılan paylaşımda ise, devam eden yoğun yağışnedeniyle Bismil ve bağlı köylerde 20 Kasım Pazartesi günü eğitime araverildiği belirtildi.

Milli Eğitim Bakanlığına (MEB)bağlı ilk ve ortaöğretim kurumlarında eğitim gören binlerce öğrenci için2023-2024 eğitim öğretim döneminin ilk ara tatili dün sona erdi. Çalışmatakvimine göre dönem başında açıklanan takvim aynı şekilde uygulanacak.Cumartesi ve pazar günlerinin dahil edilmesiyle birlikte öğrenciler, 9 gün aratatil yaptı. 10 Kasım Cuma günü kapanan okullar, 20 Kasım Pazartesi günüaçılacak.Buna göre; Hafta sonu tatiliyle birlikte 9 günlük ilk ara tatil 19 Kasım Pazargünü sona erecek ve tatil uzatılmayacak.

 

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Siverek’te sağanak yağışa karşı tüm önlemler alındıÖnceki Haber

Siverek’te sağanak yağışa karşı tüm önle...

AFAD’tan Urfa’ya turuncu kodlu uyarı!Sonraki Haber

AFAD’tan Urfa’ya turuncu kodlu uyarı!

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar