Şanlıurfa
DOLAR34.0692
EURO37.7489
ALTIN2730.4

AFAD’tan Urfa’ya turuncu kodlu uyarı!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
AFAD’tan Urfa’ya turuncu kodlu uyarı!
Abone ol
AFAD bugün için Şanlıurfa’nın da aralarında bulunduğu 15 ile turuncu, 16 ile ise sarı kodlu uyarıda bulundu. MGM 18 il için sarı ve turuncu kodlu uyarı verdi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, Türkiye genelinin çokbulutlu, İç Anadolu'nun doğusu, Karadeniz ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu,Güneydoğu Anadolu'nun doğusu ile İstanbul,Kocaeli, Yalova, Sakarya, Çankırı, Şanlıurfa çevreleri ve Ankara'nın kuzey kesimlerininyağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, bugün 18 il için sarı veturuncu kodlu uyarı verdi.

Sarı kodlu uyarı verilen iller:

Ağrı, Bitlis, Elazığ, Erzurum, Mersin, Kars, Malatya, Muşve Sinop.

Turuncu kodlu uyarı verileniller:

Artvin, Bingöl, Erzincan, Hakkari, Kastamonu, Rize,Tunceli ve Şırnak.

MGM'nin 5günlük hava tahmin raporuna göre, mevsim normalleri altında seyreden havasıcaklıklarının bugün doğu kesimlerde azalmaya devam edeceği, batı kesimlerdenbaşlayarak hafta sonuna kadar kuzey, iç ve batı kesimlerde artacağı ve mevsimnormalleri civarına yükseleceği tahmin ediliyor.

AFAD'dan yapılan açıklamada, Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan son bilgiler veyapılan değerlendirmelere göre, Adıyaman,Batman, Bingöl, Bolu, Diyarbakır, Düzce, Erzincan, Hakkari, Karabük, Kastamonu,Sakarya, Tunceli, Şanlıurfa, Şırnak ve Zonguldak için turuncu meteorolojik uyarı verildiğikaydedildi.

Açıklamada, Ağrı, Ardahan, Bartın, Bilecik, Bitlis,Bursa, Elazığ, Erzurum, Kars, Kocaeli, Malatya, Mardin, Mersin, Muş, Siirt veYalova için ise sarı meteorolojik uyarı yapıldığı belirtildi.

Uyarı verilen illerde valilik, kaymakamlık ve il AFADmüdürlüklerine bilgilendirme yapıldığı aktarılan açıklamada, ekiplerin teyakkuzhalinde olduğu, gelen ihbarlara süratle müdahale edildiği vurgulandı.

Açıklamada, vatandaşların sel, su baskını, yıldırım,heyelan, yerel dolu yağışı, çatı uçması, ağaç/direk devrilmesi, soba/bacazehirlenmeleri, buzlanma ve don olayları ile ulaşımda aksama gibiolumsuzluklara karşı dikkatli olması gerektiği hatırlatıldı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve Afet ve Acil DurumYönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından verilen 'turuncu kod', 'sarı kod'dan birüst seviye olarak kabul edilir ve hava durumunun ciddi şekilde tehlikeliolduğunu gösterir. Bu uyarı, özellikle yüksek riskli meteorolojik olaylarınbeklendiği durumlarda kullanılır ve vatandaşlara bu durumlara karşı daha yüksekseviyede önlem almaları konusunda bilgi verir.

Turuncu kod, genellikle şiddetli fırtına, çok yoğunyağış, aşırı kar yağışı, şiddetli dolu yağışı gibi hava olayları için verilir.Bu tür durumlar, can ve mal güvenliği açısından ciddi riskler oluşturabilir.Meteoroloji tarafından belirlenen kriterlere göre, bu hava koşullarınınyoğunluğu ve etkilediği alan büyüklüğü, 'turuncu kod' uyarısının verilmesinigerektirir.

 

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Okulların tatil edildiği il ve ilçelerÖnceki Haber

Okulların tatil edildiği il ve ilçeler

Haliliye’de sıfır atık projesiSonraki Haber

Haliliye’de sıfır atık projesi

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar