Şanlıurfa
DOLAR32.2678
EURO34.8234
ALTIN2429.6

Haliliye Belediyesi ile vatandaşlar geri dönüşüme teşvik ediliyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Haliliye Belediyesi ile vatandaşlar geri dönüşüme teşvik ediliyor
Abone ol
Haliliye Belediyesi tarafından ilçenin farklı noktalarına kurulan 3 adet sıfır atık market ile vatandaşlar, geri dönüştürülebilir evsel atıklarını topluyor. Kart sisteminin uygulandığı market ile vatandaşların aldıkları puan karşılığında temizlik ürünleri veriliyor.

 

Haliliye Belediyesinin Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı(UNDP) kapsamında hayata geçirdiği Sıfır Atık Projesinin bir parçası olan SıfırAtık Marketler ile geri dönüşüm atağı sürüyor.

Temizlik İşleri Müdürlüğü bünyesinde yürütülen sıfır atıkprojesi ile ilçenin farklı noktalarına kurulan geri dönüşüm kutularıaracılığıyla vatandaşların geri dönüşüme katkı sağlaması hedefleniyor.Devteyşti Mahallesinde bulunan Şehit İbrahim Halil Yıldırım Parkı, Şair NabiMahallesinde bulunan Buluntu Hoca Parkı ve Ahmet Yesevi Mahallesinekazandırılan Sıfır Atık Marketlerle ise vatandaşların geri dönüşüme katkı sunacakatıklarını getirerek, teşvik edilmesi sağlanıyor. 3 adet Sıfır Atık Marketteuygulanan kart sistemi ile vatandaşlar, getirdikleri dönüştürülebilir atıklarınağırlığı karşılığında kendilerine verilen karta yüklenen puanlar ile alışverişyapıyor. Temizlik ürünleri başta olmak üzere çeşitli hediyelerin verilmesiyleSıfır Atık Marketlere olan teşvikin artırılması amaçlanıyor. Böylece;vatandaşlar evsel atıklarının dönüştürülmesine katkı sağlarken, her günyüzlerce kilo kağıt ve bitkisel atık yağ geri dönüşüme kazandırılıyor.

Öte yandan, Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından toplananatıklar daha sonra ise ayrıştırılmak üzere Atık Dönüşüm Merkezlerinegötürülüyor. Sıfır Atık Marketlerde daha temiz bir çevre için çalışmalarhummalı şekilde sürüyor.  

BİHA


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Şanlıurfa’da klima sezonu erken açıldı!Önceki Haber

Şanlıurfa’da klima sezonu erken açıldı!

Şanlıurfa dahil 42 ilde narkoçelik-14 operasyonu! 321 zehir taciri yakalandıSonraki Haber

Şanlıurfa dahil 42 ilde narkoçelik-14 op...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar