Şanlıurfa
DOLAR34.0692
EURO37.7489
ALTIN2730.4

Coşkun: Milletimiz 28 Şubatçıları ebedi yok oluşa ve aşağılanmaya mahkûm etti...

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Coşkun: Milletimiz 28 Şubatçıları ebedi yok oluşa ve aşağılanmaya mahkûm etti...
Abone ol
Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Şanlıurfa İl Başkanı İbrahim Coşkun, 28 Şubat darbesinin yıldönümünde bir açıklamaya yaparak, “Milletimiz 28 Şubatçıları ebedi yok oluşa ve aşağılanmaya mahkûm etti...” ifadelerini kullandı.

28 Şubat 1997 tarihindeyaşanan postmodern darbe girişiminin üzerinden 27 yıl geçti. Dönemin BaşbakanıNecmettin Erbakan’ın istifaya zorlandığı bu darbe girişimi, Türk siyasettarihinde kara bir leke olarak yerini almış durumda. 

Darbenin yıldönümünde Memur-Senve Eğitim-Bir-Sen Şanlıurfa İl Başkanı İbrahim Coşkun, bir açıklama yaparak, “Saygısızcave ahlaksızca yapılan bu darbeyi unutmadık, unutmayacağız” diyerek şu ifadelerikullandı:

“Milletimiz 28 Şubatçılarıebedi yok oluşa ve aşağılanmaya mahkûm etti...

27 yıl önce, 28 Şubat’ta,hiçbir zaman demokratik yolla iktidara gelemeyen vesayet örgüt ve odaklarının,demokrasiyi, kanunu, hakkı, hukuku, teamülü, meşruiyeti, görgüyü, nezaketi,insaniyeti çiğneyip, milletin hür iradesiyle seçilmiş hükûmetine karşı, silahve zor kullanarak ahlaksızca, kabaca, pervasızca, saygısızca yaptıklarıdarbeyi, asla unutmadık, unutmayacağız.

28 Şubat, Washington’da‘bizim çocuklar’ diye kodlanan siyonist ihanet şebekesinin, beynelmilel milletdüşmanları ile müştereken, ‘bin yıllık’ temel değerlerimizi bütünüyle çökertmekamacıyla yaptıkları organize bir yıkım operasyonudur. Millî iradenin idareyedönüşerek ekonomide, yönetimde, demokraside, toplumsal barışta, gelirdağılımında iyileşmelerin başladığı bir dönemde, Türkiye’nin yolu kapatılmak,yürüyüşü engellenmek istenmiştir.

Ülkesi, devleti, milletiile Türkiye’nin kendi dünyasına ve değerlerine dönmesinden, kendi zemininde,kendi tarihî ve hayati amaçlarına yönelmesinden rahatsız olan vesayet odakları,asker, yargı, siyaset, medya, iş çevreleri ve kimi sözde sivil toplumdaki işbirlikçileri ile bir dizi yasa dışı ve gayrimeşru uygulamayı zorbaca devreyesoktular. 28 Şubat siyasi iradeyle birlikte Türkiye’nin ekonomik birikimlerine,yaşama heyecanına, inanç değerlerine, demokrasi irade ve talebine, eğitime,sağlığa, özgür basına, haber alma özgürlüğüne, aşımıza, ekmeğimize, emeğimize,geleceğimize yapılmış bir darbedir. Milletimiz, sabrı, feraseti, dirayeti ile ‘binyıl süreceği’ iddia edilen zalim kuşatmanın zincirlerini kısa zamanda kırmış,faillerinin boynuna dolamıştır. Medeniyet değerlerine, millî iradeye suikastyapmak isteyenler, bin yıllık köklü irfan ve geleneğin yenilenen şuuru, asilduruşu ve sakin öfkesi karşısında 3-5 yıl içinde darmadağın olmuş, tarihinçöplüğüne süpürülmüştür. Ruhunu, vicdanını kanattıkları insanımızın lanetinemüstahak olanların yarınları olamaz, olmamıştır.

Nitekim darbeciler çokgeçmeden yargılanmış, çetenin elebaşlarının rütbeleri sökülmüş, ağırlaştırılmışmüebbet hapis cezası almışlardır. Ancak anlaşılmaz bir çelişki olarak hâlâ 28Şubat mağduru insanların olması, millet vicdanını yaralamaktadır. Gecikmiş deolsa, adaletin tesisi için mezkûr mağduriyetlerin mutlaka giderilmesi gerekmektedir.

Zorbalığın egemen olmakistediği o zor zamanlarda, aralarında sözde hak ve özgürlük mücadelesiverdiklerini söyleyen kimi sözde sendikaların darbecilere fiilî destek vermesimillet vicdanında derin yara açmıştır. Benzer tezgâhı daha sonraları ‘UlusalBirlik Hareketi Platformu’ adıyla tertip eden sözde sendikacılık anlayışı,milletin özgür irade ve demokratik haklarını gasbedenlerle doğrudan iş birliğiyaparak var olmaya çalışmakla, sivil toplum örgütlenmesinin de sendikalfaaliyetlerin de yüz karası olmuştur.

Eğitim-Bir-Sen,kurulduğundan bu yana, ülke ve millet geleceğinin tehlikeye girdiği herdönemde, varlık amacını baskıya, yasaklara, haksızlığa tavizsiz karşı koyaraktahkim etmiş, her türlü riski göğüsleyerek direnmiştir. 15 Temmuz’da olduğugibi vatan ve millete bağlılığımızı sözde değil, özde kanıtlamış bir teşkilatolarak, bundan böyle adını bile duymaya tahammül edemediğimiz darbegirişimleri, en amansız, daha kesin, daha keskin bir direnişle karşılarındaönce bizi bulacaktır.

Milletimiz, darbecilerifiilen yargılayıp mahkûm ederek özgürlük ve demokrasi tutkusunu, hak edilerekkazanılmış gerçek değere dönüştürmüştür. Direnerek darbeleri tarihinkaranlığına gömen iradenin ürettiği değerler, bilgide, eğitimde, sanatta,sosyal dayanışmada, demokrasi kültüründe, millî hassasiyetlerde, öz güvenartırmada yüksek bir bilinç ve eylem kültürü ile kökleşmeli, kalıcı olmalıdır.Hayat içinde canlı etki ve sonuçları ile bu bilinci üretemezsek, darbeleripüskürten, istiklali tesis eden irade, istikbali tesis edecek idareyedönüşemez.

Eğitim-Bir-Sen olarak,millet iradesini yok sayan her türlü girişimi bir kez daha kınıyoruz. Ülkemizidün 28 Şubat’ın yerli yabancı şer ortaklarına, onların karanlık emellerine aslateslim etmedik, bugün de yarın da teslim etmeyeceğiz.

Bu vesileyle NecmettinErbakan’ı vefatının 13. yılında rahmetle anıyor; darbecileri ise lanetliyoruz”. 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Ataşehir Mahallesinden Başkan Adayı Çiftçi’ye Tam DestekÖnceki Haber

Ataşehir Mahallesinden Başkan Adayı Çift...

Ramazan kolilerinin maliyeti arttıSonraki Haber

Ramazan kolilerinin maliyeti arttı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar