Şanlıurfa
DOLAR34.0692
EURO37.7489
ALTIN2730.4

Ramazan kolilerinin maliyeti arttı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Ramazan kolilerinin maliyeti arttı
Abone ol
Müslümanların dört gözle beklediği Ramazan-ı Şerif evlerimize misafir oluyor. Yardım ve dayanışmanın en çok yapıldığı bu ayda her sene olduğu gibi bu yıl da yardımsever vatandaşlar ve dernekler tarafından ihtiyaç sahiplerine gıda kolileri dağıtılacak. Bu yıl bir aileye orta kalitede bir gıda kolisi hazırlamanın maliyeti önceki yıllara göre bir hayli artmış durumda. Şanlıurfa’da ihtiyaç sahibi ailelere verilecek orta kalitedeki ürünlerden oluşan kolilerin fiyatı 750 TL’den başlıyor.

Müslümanlarındört gözle beklediği ‘11 ayın sultanı’ ramazana kısa bir süre kaldı.

Yardım vedayanışmanın en üst seviyeye çıktığı kutsal ay bu yıl 11 Mart’ta başlıyor.Ramazan ayının yaklaşmasıyla şirketlerin çalışanları için, hayırsever vederneklerin de ihtiyaç sahipleri için hazırlıkları da hız kazandı. Ramazanyardımı denince de ilk akla gelenlerin başında Ramazan kolisi yer alıyor.

Şanlıurfa’da,her yıl olduğu gibi bu yıl da yardımsever vatandaşlar ve dernekler tarafındanihtiyaç sahibi ailelere gıda kolileri dağıtımı yapılacak.

Ramazankolisinin içerisinde genellikle mercimek, kuru fasulye, nohut, bulgur ve pirinçgibi bakliyatlar konuluyor. Ayrıca makarna, salça, un, şeker, tuz ve yağ gibigıdalar da koliye eklenebiliyor. Bir ailenin 1 aylık gıda veiçecek ihtiyacını karşılayabilen bütün temel ürünler ramazan kolisiiçerisinde yer alıyor.

 

İhtiyaçsahibi ailelere destek olmak ve iftar sofralarını zenginleştirmek amacıylahazırlanan gıda kolilerinin bu yılki maliyeti yüksek enflasyonun etkisiyle artmışdurumda. Ramazan öncesi fırsatçılar harekete geçerken, yardım kolisinde yeralacak temel ürünlere yüzde 30’lara varan zamlar yapıldı. Haliyle Şanlıurfa’daihtiyaç sahibi ailelere verilecek kolilerin fiyatı 750 TL’den başlıyor. Üstelikbu fiyata et, süt, yumurta, peynir dahil değil.

Şanlıurfa’daihtiyaç sahiplerine gıda kolisi hazırlayan derneklerden biri de ŞanlıurfaRahmet Derneği.

DernekBaşkanı Mehmet Doğan, bu yıl belirledikleri 850 aileye gıda kolisidağıtacaklarını söyledi.

“Ramazan ayıpaylaşma ayı, bereket ayıdır” diyen Doğan, ramazan kolileriyle ilgili şunlarıaktardı:

“Bu aydabizler her ramazan olduğu gibi bu ramazan da farklı derneklerle iş birliğiiçinde ve hayırseverlerin gönderdiği desteklerle Şanlıurfa’da belirlediğimiz850 aileye gıda kolilerini dağıtacağız. Hazırlanan koliler 5 kişilik birailenin yaklaşık 40-45 günlük bir ihtiyacını karşılıyor.

Bir ramazankolisi, kuru gıdaları 2,5 kilodan hesaplarsak, fiyat olarak 750 TL tutuyor.Bunun yanına kahvaltılıkları da ekleyince bu rakam bin 250 TL’ye kadarçıkabiliyor.”

 

Gıdakolilerinin içine genellikle temel ihtiyaçlar konulduğunu belirten Doğan, “Hazırlanankoliler orta seviyede, orta kalitede. Kolilerde daha çok yerel ürünlerkullanıyoruz.  Kolilerin içinde 2,5kiloluk pilavlık bulgur, köftelik bulgur, pirinç, nohut, fasulye ve kırmızımercimeğin yanı sıra 1 kilogramlık şeker, salça, un, tuz ve 2 litrelik yağbulunuyor. Vatandaşlar yardım kolileri hazırlatmak isterlerse, bildikleri vegüvendikleri markalardan şaşmamalıdırlar. Bu konuda biz ve bizim gibi olan derneklerdenyardım alabilirler” dedi.

 

MehmetDoğan, kolilerin hazırlanışında ve ihtiyaç sahiplerine verilmesinde dikkatedilmesi gereken noktaları ise şöyle anlattı:

“Ramazankolisi hazırlarken dikkat edilmesi gereken önemli konulardan biri, kolilerekonulan gıda ürünlerinin kaliteli, taze ve son kullanma tarihi geçmemişolmasıdır. Koliler şimdiden hazırlanıyor. Bu kolileri gıdaların saklanabileceğiuygun bir depoda muhafaza etmek de çok önemlidir”. 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Coşkun: Milletimiz 28 Şubatçıları ebedi yok oluşa ve aşağılanmaya mahkûm etti...Önceki Haber

Coşkun: Milletimiz 28 Şubatçıları ebedi...

Haliliye’de 15 yıl hapis cezası bulunan şahıs yakalandıSonraki Haber

Haliliye’de 15 yıl hapis cezası bulunan...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar