Şanlıurfa
DOLAR34.0692
EURO37.7489
ALTIN2730.4

Viranşehir’de bera testi yapılmaya başlandı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Viranşehir’de bera testi yapılmaya başlandı
Abone ol
Viranşehir Devlet Hastanesi Kulak Burun Boğaz Kliniği’nde kullanılmaya başlanan Bera testi ile artık hastalardaki işitme kaybı kesin olarak tespit edilebilecek. Hastanenin bu önemli kazanımı, bölgedeki hastalar için büyük bir kolaylık sağlayacak. Viranşehir Devlet Hastanesi, Kulak Burun BoğazKliniği’nde kullanılmaya başlanan Bera testi ile artık hastalardaki işitmekaybı kesin olarak tespit edilebilecek. Bu yenilik sayesinde hastalar, işitmesorunlarını belirlemek için başka hastanelere gitmeye gerek kalmadan testleriniyapabilecekler.Hastanenin Kulak Burun Boğaz Uzmanı Dr. Yusuf Arslanhanve Odyolog Yusuf Yıldız, Bera testinin işitme merkezlerinin elektrikselaktivitesini ölçerek işitme sinirinin etkin olarak çalışıp çalışmadığınısaptayan ileri teknoloji bir cihaz olduğunu belirtti.Arslanhan, ”Bera testi işitme testleri içinde altınstandart testtir. Yani bu, işitme testleri içinde en iyi test anlamına gelir.Bizim onun dışında odyometri ve bebeklere yaptığımız tarama ’Abr’ testlerimizde var ancak ’Bera’ testi işitme merkezleri olarak hem kulak hakkında hem deişitmenin üst merkezleri yani beyindeki merkezler hakkında da bilgi verdiğiiçin işitme testlerindeki en iyi test olarak kabul görmektedir.” dedi.Bu yeni hizmet, Viranşehir ilçesi için büyük bir avantajolarak görülüyor. Yıldız, ”Testlerimize yaklaşık bir ay önce başladık veson hızıyla devam etmekteyiz. Şu an ilçemiz için çok büyük bir avantaj çünkükulak testlerinin içinde en iyi testi burada yapıyor olmak bizim için, ilçemiziçin de çok iyi. Bu şekilde hastalarda mağdur olmuyor, bizde daha iyi ve dahadoğru sonuçlar alabilmekteyiz. Hasta mağduriyetinin önlenmesi ve daha iyisonuçlar adına testi buraya getirdik,” şeklinde konuştu.

Viranşehir Devlet Hastanesi, Kulak Burun BoğazKliniği'nde kullanılmaya başlanan Bera testi ile artık hastalardaki işitmekaybı kesin olarak tespit edilebilecek. Bu yenilik sayesinde hastalar, işitmesorunlarını belirlemek için başka hastanelere gitmeye gerek kalmadan testleriniyapabilecekler.

Hastanenin Kulak Burun Boğaz Uzmanı Dr. Yusuf Arslanhanve Odyolog Yusuf Yıldız, Bera testinin işitme merkezlerinin elektrikselaktivitesini ölçerek işitme sinirinin etkin olarak çalışıp çalışmadığınısaptayan ileri teknoloji bir cihaz olduğunu belirtti.

Arslanhan, "Bera testi işitme testleri içinde altınstandart testtir. Yani bu, işitme testleri içinde en iyi test anlamına gelir.Bizim onun dışında odyometri ve bebeklere yaptığımız tarama 'Abr' testlerimizde var ancak 'Bera' testi işitme merkezleri olarak hem kulak hakkında hem deişitmenin üst merkezleri yani beyindeki merkezler hakkında da bilgi verdiğiiçin işitme testlerindeki en iyi test olarak kabul görmektedir." dedi.

Bu yeni hizmet, Viranşehir ilçesi için büyük bir avantajolarak görülüyor. Yıldız, "Testlerimize yaklaşık bir ay önce başladık veson hızıyla devam etmekteyiz. Şu an ilçemiz için çok büyük bir avantaj çünkükulak testlerinin içinde en iyi testi burada yapıyor olmak bizim için, ilçemiziçin de çok iyi. Bu şekilde hastalarda mağdur olmuyor, bizde daha iyi ve dahadoğru sonuçlar alabilmekteyiz. Hasta mağduriyetinin önlenmesi ve daha iyisonuçlar adına testi buraya getirdik," şeklinde konuştu.

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
ABB Genel başkanı Zor “Basın Sektörü Bir Yükü Daha Kaldıramaz”Önceki Haber

ABB Genel başkanı Zor “Basın Sektörü Bir...

Şanlıurfaspor’da Aydın Bağ ayrıldığını açıkladıSonraki Haber

Şanlıurfaspor’da Aydın Bağ ayrıldığını a...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar