Şanlıurfa'da her yıl önemli başarılar elde eden İlgi Okulları'nın Yönetim Kurulu Başkanı Nüzhet Saraç, eğitimle ilgili önemli tespitler yapıp çözüm önerilerinde bulundu.
ŞANLIURFA-Şanlıurfa'da her yıl önemli başarılar elde eden İlgi Okulları'nın Yönetim Kurulu Başkanı Nüzhet Saraç, eğitimle ilgili önemli tespitler yapıp çözüm önerilerinde bulundu.
Şanlıurfa'nın önemli sorunlarının başında eğitim konusu geliyor. Sıkıntılar her geçen gün artarken, kentte önemli başarılar elde eden İlgi Okulları'nın Yönetim Kurulu Başkanı Nüzhet Saraç önemli tespitler yapıp, çözüm önerilerinde bulundu.
Başarısızlık durumlarında ortaya çıkan durumun tehlikeli olduğuna değinen Saraç, "Her dört öğrenciden birinin barajı geçemediği sınav sisteminde gençler hayatlarının en üretken dönemlerinde toplumdan dışlanıyor. Bu da yarınlarımız için ülkemiz açısından çok tehlikeli. Eğitimin en büyük hastalığı olan başarısızlık ortaya çıkınca bakanı, müdürü, öğretmeni, veliyi, öğrenciyi, okulu suçlamak ve hastalığın içinden sıyrılmak çok kolay. Bu süreçte tedavi yöntemi bulmak için gövdesini taşın altına atacak yürekli eğitim gönüllülerine çok ihtiyacımız var" dedi.
Yaşanan sorunlarla ilgili olarak çözüm önerilerinde de bulunan Saraç, şu ifadeleri kullandı:
"Tedavi Yöntemi Önerileri-1: Öğretmenlik mesleğinin itibarı arttırılmalıdır. Son 5 yıl içerisinde her geçen yıl öğretmenlik tercihi yapan öğrenci sayısının azalmasını engellemek için çözüm önerileri ve teşvikler arttırılmalıdır.
Tedavi Yöntemi Önerileri-2: Daha önceki jenerasyonlarda öğretmene verilen değer en az bir anne ve babaya verilen değer kadardı. Şimdilerde ise veli öğrencisin tarafında. Veli ,öğrencisinin hayatta başarılı ve mutlu bir birey olmasını istiyorsa öğretmenini çok desteklemesi gerekir.
Tedavi Yöntemi Önerileri-3: Öğretmenler de öğrencilerini evlatları gibi görmelidir. Öğretmenlikte hiçbir zaman ilk öncelik para olmamalıdır. Öğretmenler, gelecekte toplumun her alanda kaderini çizecek sanatçıları yetiştirdiklerini unutmamalıdır.
Tedavi Yöntemi Önerileri-4: Biz ve bizden önceki jenerasyonlarda eğitim önce ailede başlar, sonra apartmanda, mahallede devam ederdi. Daha sonra okulda öğretim kolaylaşırdı.Şimdilerde ise bu eğitim gerçekleşmiyor, okuldan hem eğitim hem de öğretim bekliyoruz. Ve sonuç hüsran...
Tedavi Yöntemi Önerileri-5: Başarı ve mutluluk için öğrenci ,öğretmen ve veli iletişiminin bütünler olması gerekir. Toplumdaki eğitim zayıflayınca kendi eşimizi ve çocuklarımızı dahi anlayamaz hale geldik. Bu iletişim bozukluğu başarısızlığı kaçınılmaz hale getirdi.
Tedavi Yöntemi Önerileri-6: Ebeveyn - çocuk ilişkisi giderek zayıflıyor. Daha önceleri aile bireyleri eksiksiz olarak kahvaltıda ve akşam yemeğinde bir araya gelirken şimdilerde ise sosyal medya üzerinden görüşür hale geldik. Sevgi-Saygı değerimizi kaybediyoruz."
BİHA
Yorum Yazın