Şanlıurfa
DOLAR34.0692
EURO37.7489
ALTIN2730.4

Urfa’da kanaat önderlerinden ”silah” kampanyası

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Urfa’da kanaat önderlerinden ”silah” kampanyası
Abone ol
Akçakale ve Harran bölgesi kanaat önderleri ”Düğünümüzde Silaha Hayır” kampanyası başlattı.

Türkiye'dedüğünlerde havaya ateş edilmesi toplumsal sorunlarından biri. Özellikle köydüğünlerinde sıkça rastlanan bu tehlikeli gelenek, birçok insanın ölümüne veyayaralanmasına neden olmuştu. Ayrıca, bu uygulamanın düğünlere katılan çocuklarüzerinde yarattığı korku ve endişe de var.

Şanlıurfa’nınAkçakale ve Harran bölgelerinin kanaat önderleri düğünlerde silahkullanılmasına karşı harekete geçti. "Düğünümüzde Silaha Hayır" adınıverdikleri kampanya kapsamında, düğün sahipleri artık düğünlerin yapıldığıbinaya uyarı pankartı asarak misafirleri kibarca uyaracaklar. Bu adımın,düğünlerde yaşanan acı olayların önüne geçmek için büyük bir önem taşıdığı belirtiliyor.

Kampanyayadestek veren Akçakaleli vatandaşlar, artık silahsız düğünlerin ve eğlenceninönemli olduğunu vurguluyor. Bu hafta gerçekleşen bir düğünde açılan pankartla,bu yasak ilk defa uygulamaya konuldu. Düğün sahipleri, düğünlerin sevinç dolugünler olduğunu ve bu mutlu anları acılara dönüştürmek istemediklerini belirtti.

Düğünekatılan misafirler, pankartı görünce önce şaşırıp daha sonra bu önemli uyarıyıtakdirle karşıladı. Düğün sahibi Halil Yılmaz, "Düğünlerde yaşanansevinçli bir günün acıya dönüşmemesi için artık silahsız bir şekildedüğünlerimizi yapmak istiyoruz. Kanaat önderlerimizin de aldığı kararlarıuygulamak için bu pankartı astık. Kimse en sevinçli günümüzde evimizi yas evineçevirmesin. Artık mutlu bir şekilde eğlenip düğünlerimizi yapmak istiyoruz. Buyüzden böyle bir pankart asarak gelen misafirlerimize kibar bir şekildeuyarımızı yapıyoruz." şeklinde konuştu.

Pankartın,köy düğünlerinde örnek olması ve düğünlerde yaşanacak acı olayların önünegeçmek için önemli bir adım olduğunu belirten Yılmaz, bu kampanyanın diğerbölgelere de ilham kaynağı olmasını umut ediyor. "Düğünümüzde SilahaHayır" kampanyası, toplumun güvenliğini ve huzurunu koruma yolunda önemlibir adım olarak tarihe geçeceği belirtiliyor.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Felaket Urfa’dan Diyarbakır’a sıçradıÖnceki Haber

Felaket Urfa’dan Diyarbakır’a sıçradı

Diyanet’in harcamaları bakanlıkları geri bıraktıSonraki Haber

Diyanet’in harcamaları bakanlıkları geri...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar