Şanlıurfa
DOLAR34.0692
EURO37.7489
ALTIN2730.4

Diyanet’in harcamaları bakanlıkları geri bıraktı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Diyanet’in harcamaları bakanlıkları geri bıraktı
Abone ol
Diyanet İşleri Başkanlığı 36 milyar TL’lik 2023 yılı bütçesini daha sene bitmeden neredeyse tükettiği ortaya çıktı. Diyanet’in harcamaları birçok bakanlığın yıllık bütçesini geride bıraktı.

VatandaşlaraCuma hutbelerinde sık sık aza tamah etme öğüdü veren Diyanet’in, kendisineayrılan 2023 yılı bütçesini daha sene bitmeden neredeyse tükettiği ortayaçıktı.

Diyanet İşleriBaşkanlığının Ocak-Ağustos döneminde rekor harcama yaptığı tespit edildi. Birgün’ünhaberine göre, aralarında yatırımcı bakanlıkların da bulunduğu toplam 25kamu kurumunu bütçesi itibarıyla geride bırakan başkanlığın sekiz aylıkharcaması, 36 milyar 468 milyon 836 bin TL’lik yıllık bütçenin senenin sonundaaşılacağını gözler önüne serdi. Diyanet’in 8 ayda yaptığı harcamaların 12aylık bütçesine oranı yüzde 82 olarak hesaplandı.

Hazine veMaliye Bakanlığı’nın verileri ile ortaya konulan Diyanet İşleri Başkanlığı’nınharcamaları dudak uçuklattı. Başkanlık, yılın henüz ilk sekiz ayında rekorharcama gerçekleştirdi.

Genelbütçeli 41 kamu idaresinin ocak-ağustos dönemi harcamalarına yönelik verileryayımlandı. Rapor, bütçeden 2023 yılı için 36 milyar 468 milyon 836 bin TLödenek verilen Diyanet İşleri Başkanlığı’nın rekor harcamasını açığa çıkardı.Diyanet’in ocak-ağustos döneminde yaptığı toplam harcama kayıtlara, 29milyar 905 milyon 310 bin TL olarak geçti.

Başkanlığın29,9 milyar TL’lik ocak-ağustos dönemi harcamasının aylara göre dağılımı,harcamaların sürekli arttığını da ortaya koydu. Buna göre, başkanlığın ocakayında 4 milyar 41 milyon TL, şubat ayında ise 3 milyar 62 milyon TL olanharcaması, ağustos döneminde 5 milyar 189 milyon TL’ye kadar çıktı.

Diyanet,harcaması itibarıyla yine çok sayıda kamu idaresini geride bırakarak her dönemharcama ve bütçe olarak birinci olmaya devam ediyor.

Başkanlığınocak-ağustos döneminde harcaması ile geride bıraktığı kamu idarelerindendikkati çekenler ve harcama tutarları ise şöyle sıralandı:

Diyanetİşleri Başkanlığı – 29,9 milyar TL

İçişleriBakanlığı – 28,1 milyar TL

Sanayi veTeknoloji Bakanlığı – 22,8 milyar TL

Enerji veTabii Kaynaklar Bakanlığı – 19,9 milyar TL

Kültür veTurizm Bakanlığı – 11,9 milyar TL

Ticaret Bakanlığı– 11,1 milyar TL.

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Urfa’da kanaat önderlerinden ”silah” kampanyasıÖnceki Haber

Urfa’da kanaat önderlerinden ”silah” kam...

Faiz kararından sonra döviz kurundan ilk tepkiSonraki Haber

Faiz kararından sonra döviz kurundan ilk...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar