Şanlıurfa
DOLAR34.0692
EURO37.7489
ALTIN2730.4

Urfa’da ’İnsan olmak, mutluluğu silahsız paylaşmaktır’ filminin galasına yoğun ilgi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Urfa’da ’İnsan olmak, mutluluğu silahsız paylaşmaktır’ filminin galasına yoğun ilgi
Abone ol
Şanlıurfa Valiliği ile İl Emniyet Müdürlüğü tarafından hazırlanan ’İnsan olmak, mutluluğu silahsız paylaşmaktır’ adlı filmin galası düzenlendi.

Programdatüm Şanlıurfa halkına seslenen Vali Hasan Şıldak, herkesin empati kurarak busoruna toplumsal duyarlılık göstermesini istedi.

Şanlıurfail genelinde düğün ve benzeri organizasyonlarda havaya ateş açılmaması ve olasıyaralanmaların, can kayıplarının önüne geçmek için hazırlanan 'İnsan olmak,mutluluğu silahsız paylaşmaktır' adlı filmin galasına Vali Hasan Şıldak ilebirlikte Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, İl JandarmaKomutanı Tuğgeneral Mücahit Avkıran, İl Emniyet Müdürü Erdem Bildirici, ValiYardımcısı Erinç Demir ve çok sayıda davetli katıldı.

MozaikAVM Konferans Salonunda düzenlenen galada ilk olarak Polis Memuru Ahmet BurakÇolak tarafından film ile ilgili bilgiler verildi. İl Emniyet Müdürlüğü olarakamaçlarının vatandaşları en doğru şekilde bilgilendirmek olduğunu belirtenPolis Memuru Çolak, Vali Hasan Şıldak'ın bu konudaki tüm talimatlarınahassasiyetle yaklaştıklarını dile getirdi. Ardından hazırlanan kısa filmingösterimine geçildi.

Gösteriminsona ermesi ile birlikte tüm Şanlıurfa halkına seslenen Vali Hasan Şıldak,Peygamberler Şehri Şanlıurfa'nın her zaman huzur şehri olarak anılmayı hakettiğinin altını çizerek düğün ve benzeri organizasyonlarda silah kullanımınınkesinlikle önüne geçmekte kararlı olduklarını ifade etti. Konu hakkında İlEmniyet Müdürlüğü'nün çalışmalarına devam ettiğini ve kendilerine gelen tümihbarları hassasiyetle değerlendirdiklerini de sözlerine ekleyen Vali Şıldak,"Filmin yapılmasında emeği geçen tüm isimleri tebrik ediyorum. Silahkonusu ve yorgun mermi ile buna bağlı olarak sorumsuzluk ve bilinçsizlik,toplumumuz için sorun teşkil etmektedir. Ne yazık ki Cumhuriyetimizin 100.yılına geldiğimiz 2023 yılında hala ülkemizin farklı bölgelerinde bu olaylarıyaşıyoruz. Bu tür olaylarla alakalı rakamlara baktığımız zaman ise son 5 yıldailimizde tam 149 kişinin yaralandığını görüyoruz. Bu vakaların 39'u 2022yılında 40'ı ise bu yıl yaşanmıştır. Bu yıl özellikle yorgun mermi olayındarekor bir sayıya ulaşılmış. Yine bu yıl 3 vatandaşımızı kaybetmişiz. Bunlarçocuk yaşta vatandaşlarımız. O yüzden bu çalışmayı çok önemsiyorum ve böylesinetoplumsal bir konuya hepimizin duyarlılık göstermesi gerekiyor. Şimdivatandaşlarımıza seslenmek istiyorum; tüm Şanlıurfa’ya seslenmek istiyorum.Sivil toplum kuruluşu ve tüm bileşenler olarak bu olayların önüne geçmemizgerektiğinin farkına varmamız lazım. Herkesi empati yapmaya çağırıyorum. Bizdevlet olarak bu vakaların faillerini Allah'a havale etmekle kalmıyoruz. Devletolarak hukuk önünde onları yakalamaya ve yargılatmaya devam ediyoruz. Ancakbilinçlenmek de çok önemli. Bunun için Şanlıurfa olarak bu vakaların önünegeçmek için birlik içerisinde hareket edeceğiz. Ben tekrar filmin yapımındaemeği geçen tüm isimlere teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Galaprogramı Vali Hasan Şıldak'ın filmde emeği geçenlere plaket sunumu ve toplufotoğraf çekimi ile son buldu.

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kabine toplanıyor: İşte masadaki gündem maddeleri...Önceki Haber

Kabine toplanıyor: İşte masadaki gündem...

Başkan Beyazgül: Şanlıurfa emin ellerdeSonraki Haber

Başkan Beyazgül: Şanlıurfa emin ellerde

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar