Şanlıurfa
DOLAR34.0692
EURO37.7489
ALTIN2730.4

Urfa Eczacılar Odasından ‘İlaç’ Açıklaması

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Urfa Eczacılar Odasından ‘İlaç’ Açıklaması
Abone ol
Şanlıurfa’da Eczacılar Odası, Suruç ilçesinde nöbetçi bir eczane tarafından yüksek fiyatlı ilaç satıldığı iddiaları üzerine açıklama yaptı. Oda tarafından bu tür şikayetlerin ve haberlerin eczaneleri hedef aldığına dikkat çekildi.

Eczacılar Odası, nöbetçi eczaneler üzerinden yapılan bu tür haberlerin eczacıları yıpratmaya yönelik olduğunu belirtildi. Eczacılar Odası’ndan yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:"Bu tür şikayetler ve haberler eczaneleri hedef almaktadır.

Türkiye'de satılan bütün ilaç fiyatları aynı. İlacın fiyatı bellidir. İlacın fiyatını Sağlık Bakanlığı belirler. Eczacılar Bakanlığın belirlediği ilaç fiyatlarının üstünde ya da altında fiyat talep etmesi mümkün değildir. Bu tür şikayetler ve haberler eczaneleri hedef göstermektedir.

Ülkemizde satılan tüm ilaçların fiyatını senede bir kere Sağlık Bakanlığı belirlemektedir ve bu belirlenen fiyatın altında ya da üstünde bir ilacın satışının yapılması yasaktır. Dolayısıyla ilaç fiyatları Türkiye’nin her yerinde aynıdır, hiçbir şekilde ilaç fiyatı değiştirilemez.

7 gün 24 saat fedakârca çalışan meslek grubunun ve sadece o meslek grubuna ait ürünlerin bu şekilde lanse edilmesi, halkımızda bir meslek grubuna karşı kin ve öfke oluşturulmaya zemin ve imkân tanıyan bu tür haberlerin yapılması tasvip edilecek bir durum değildir."


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Urfa’da Bir Genç Daha Canına KıydıÖnceki Haber

Urfa’da Bir Genç Daha Canına Kıydı

Urfa’da Otomobil Şarampole Uçtu: Yaralılar VarSonraki Haber

Urfa’da Otomobil Şarampole Uçtu: Yaralıl...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar