Şanlıurfa
DOLAR34.0692
EURO37.7489
ALTIN2730.4

Toplum temelli sera projesinin açılışı yapıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Toplum temelli sera projesinin açılışı yapıldı
Abone ol
Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ile UNHCR tarafından kentte hayata geçirilen ‘’Toplum Temelli Sera’’ projesi kapsamında 1.5 milyon çiçek üretimi yapıldı. Tagetes, petunya, vinca, hercai ve menekşe gibi çiçeklerin üretiminin yapıldığı seranın açılışı yapıldı.

Şanlıurfa BüyükşehirBelediyesi Afet işleri ve Göç Hizmetleri Daire Başkanlığı, Park ve Bahçe DaireBaşkanlığı ile UNHCR tarafından ortaklaşa gerçekleştirilen “Toplum Temelli SeraProjesi” kapsamında üretimi yapılan 1.5 milyon çiçek Şanlıurfa sokaklarınısüsleyecek.

Toplum Temelli Seraprojesinin açılışı Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel AbidinBeyazgül, Akçakale Belediye Başkanı Mehmet Yalçınkaya, UNHCR Güneydoğu BölgeTemsilcisi Veton Orana tarafından yapıldı. Açılış sonrası Başkan Beyazgül veberaberindekiler kadınlar tarafından sera alanında üretilen çiçekleriincelediler.

Dezavantajlı aileler vegöçmen misafirlere yönelik geliştirilen proje kapsamında serada 1.5 milyonçiçek üretildiğini ifade eden Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı ZeynelAbidin Beyazgül, ‘’Şanlıurfa Büyükşehir Belediyemiz yalnız değildir. Göçmenmisafirlerimiz de yalnız değildir. Dünyadaki umut veren eller, güzel ellerburalara kadar uzanıyor ve destek veriyorlar. Projenin çok anlamlı ve çok güzelbir projedir. Yeşille ilgili olan her şey dünyada çok güzel, gerek kuraklıkgerekse iklim değişikliği nedeniyle alanlara çok ihtiyacımız var. ToplumTemelli bir üretim diyoruz. Burada bir yandan çiçek üretimlerimiz devam ederkendiğer yandan insanların burada çalışmasına vesile oldu ve istihdam oluştu, budaçok önemlidir. Seralara üretilen menekşe ve diğer çiçekler Şanlıurfa veilçelerimizi süsleyecek. Ana arter, refüjlerde, parklarda ve bahçelerimiz degüzel bir görüntü oluşturacaklar. Bu şehir açısından çok önemlidir. Bir yandanüretim, bir yandan istihdam, bir yandan da doğaya ve iklime hizmet eden buprojelerin devamı çok önemlidir. Bu işbirliğinin devam etmesi BüyükşehirBelediyemiz açısından da çok önemlidir. Bundan hepimiz mutlu olacağız.Şanlıurfa’mız mutlu olacak. Bu yatırımı yapan UNHCR, doğru yatırım yapmışolduğunu görecek. Şanlıurfa için değil, dünya insanlığı için olması gerekenadımları birlikte atacağız’’ diye konuştu.

UNHCR Güneydoğu BölgeTemsilcisi Veton Orana, ise projenin çok güzel olduğunu ve Şanlıurfa’daolmaktan memnun olduklarını ifade ederek çiçeklerin yetişmesinin ortaklığın birmeyvesi olduğunu söyledi.

Şanlıurfa’da yaşayandezavantajlı yerli ve göçmen misafirlerin istihdam edildiği toplum temelli seraprojesi kapsamında 9 sera alanında 40 bayan istihdam ediliyor. Fidanlıkta çiçeküretimi dışında 220 dekarlık alanda çalı grubu, ibreli çamlar ve yapraklı ağaçtürlerinin de üretimi yapılmakta.

Tagetes, petunya, vinca,hercai menekşe gibi farklı türlerde yetiştirilen çiçek ve güller çeşitliaşamalardan geçirilerek kurulan seralarda modern sulama teknikleriyle sulanarakdikime hazır hale getiriliyor.

BİHA 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Karaköprü’de çocuklar tekvando öğreniyorÖnceki Haber

Karaköprü’de çocuklar tekvando öğreniyor

Viranşehir Belediyesi yağışlar öncesi teyakkuza geçtiSonraki Haber

Viranşehir Belediyesi yağışlar öncesi te...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar