Şanlıurfa
DOLAR34.0692
EURO37.7489
ALTIN2730.4

Şanlıurfa’nın yeni diş protez laboratuvarı hizmete girdi!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Şanlıurfa’nın yeni diş protez laboratuvarı hizmete girdi!
Abone ol
2023 yılında faaliyete geçen Haliliye Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi, yenilikleriyle dikkat çekiyor. Modern teknolojik cihazlarla donatılan hastane, uzman kadrosuyla vatandaşlara kapsamlı ağız ve diş sağlığı hizmeti sunuyor. Geçtiğimiz günlerde anestezi altında ameliyathane ortamında diş tedavisi hizmetinin başlamasının ardından, Şanlıurfa’daki diş hastaneleri arasında en büyük olan diş protez laboratuvarı da hizmete girdi. Haliliye Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi, yenilikleriyleŞanlıurfa’nın sağlık alanında çıtayı yükseltiyor. Modern teknolojikekipmanlarla donatılan hastane, son olarak anestezi altında diş tedavisihizmeti sunmaya başlamıştı. Şimdi ise, diş hastaneleri arasında en büyük olandiş protez laboratuvarı da vatandaşların hizmetine sunuldu.Şanlıurfa İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Abdullah Solmaz,“İlimizde geçtiğimiz yıl hizmete giren Haliliye Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi,sedasyon ile ameliyathane ortamında diş tedavisi sunuyor. Şimdi ise son sistemcihazlarla donatılmış bağımsız havalandırmaya sahip diş protez laboratuvarımızhalkımızın hizmetine sunuldu,” dedi.Laboratuvar, diş hekimleri tarafından planlanan tedavişekillerine göre çene ve yüz bölgesine uygulanan hareketli diş ve çeneprotezlerinin üretim sürecini üstleniyor. Ayrıca, diş hekimi tarafından alınanağız ölçülerine uygun modeller hazırlayıp, bu modeller üzerinde hareketliprotezlerin şekillendirilmesi, döküm yöntemiyle çoğaltılması ve estetik görünümkazandırılması gibi işlemler de gerçekleştiriliyor. Çatlayan ve kırılanprotezlerin onarımı ile hareketli protezlerin tamiri de laboratuvarın sunduğuhizmetler arasında yer alıyor.Diş protez teknikeri Zehra Kaya, “Toplamda burada oniki protez teknikeriyiz. Bu laboratuvara hekimden alınan ölçüler geliyor veçeşitli aşamalardan geçerek halkımızın kullanabileceği protezler halinegeliyor. Son sistem cihazlarla çalışıyoruz; masalarımız ve ekipmanlarımız sonderece modern,” şeklinde bilgi verdi.Diş protez laboratuvarı, toplamda on yedi masa ve oniki personel ile “total protez, gece plağı tamiri ve beslemesi” gibihizmetlerle, Şanlıurfa’daki sağlık hizmetlerinin kalitesini artırmayı hedefliyor.

Haliliye Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi, yenilikleriyleŞanlıurfa’nın sağlık alanında çıtayı yükseltiyor. Modern teknolojikekipmanlarla donatılan hastane, son olarak anestezi altında diş tedavisihizmeti sunmaya başlamıştı. Şimdi ise, diş hastaneleri arasında en büyük olandiş protez laboratuvarı da vatandaşların hizmetine sunuldu.

Şanlıurfa İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Abdullah Solmaz,“İlimizde geçtiğimiz yıl hizmete giren Haliliye Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi,sedasyon ile ameliyathane ortamında diş tedavisi sunuyor. Şimdi ise son sistemcihazlarla donatılmış bağımsız havalandırmaya sahip diş protez laboratuvarımızhalkımızın hizmetine sunuldu,” dedi.

Laboratuvar, diş hekimleri tarafından planlanan tedavişekillerine göre çene ve yüz bölgesine uygulanan hareketli diş ve çeneprotezlerinin üretim sürecini üstleniyor. Ayrıca, diş hekimi tarafından alınanağız ölçülerine uygun modeller hazırlayıp, bu modeller üzerinde hareketliprotezlerin şekillendirilmesi, döküm yöntemiyle çoğaltılması ve estetik görünümkazandırılması gibi işlemler de gerçekleştiriliyor. Çatlayan ve kırılanprotezlerin onarımı ile hareketli protezlerin tamiri de laboratuvarın sunduğuhizmetler arasında yer alıyor.

Diş protez teknikeri Zehra Kaya, “Toplamda burada oniki protez teknikeriyiz. Bu laboratuvara hekimden alınan ölçüler geliyor veçeşitli aşamalardan geçerek halkımızın kullanabileceği protezler halinegeliyor. Son sistem cihazlarla çalışıyoruz; masalarımız ve ekipmanlarımız sonderece modern,” şeklinde bilgi verdi.

Diş protez laboratuvarı, toplamda on yedi masa ve oniki personel ile “total protez, gece plağı tamiri ve beslemesi” gibihizmetlerle, Şanlıurfa'daki sağlık hizmetlerinin kalitesini artırmayı hedefliyor.

 

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Şanlıurfa’da firari cinayet zanlıları yakalandıÖnceki Haber

Şanlıurfa’da firari cinayet zanlıları ya...

Şanlıurfa’da narko alan dentimleri sürüyorSonraki Haber

Şanlıurfa’da narko alan dentimleri sürüy...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar