Şanlıurfa
DOLAR34.0692
EURO37.7489
ALTIN2730.4

Şanlıurfa’da ücretsiz diyetisyen desteği!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Şanlıurfa’da ücretsiz diyetisyen desteği!
Abone ol
Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğü’ne bağlı Haliliye İlçe Sağlık Müdürlüğü Sağlıklı Hayat Merkezi, bireylerin sağlıklı yaşam hedeflerine ulaşmalarına yardımcı olmak için kapsamlı diyetisyen desteği sunuyor. Merkezde görevli Diyetisyen Büşra Demir, hastalara kişiye özel sağlık değerlendirmeleri yaparak etkili beslenme planları hazırlıyor. Şanlıurfaİl sağlık müdürlüğü, Haliliye İlçe Sağlık Müdürlüğü Sağlıklı Hayat Merkezindegörevli Diyetisyen Büşra Demir, hastalarına kapsamlı bir sağlık değerlendirmesisunuyor.SağlıklıHayat Merkezi’ne başvuran hastalar, ilk olarak kan tahlillerine tabitutuluyor. Sonuçlardeğerlendirildikten sonra, vücut analiz cihazıyla ayrıntılı ölçümlergerçekleştiriliyor. Bu analizlerin ışığında, bireylerin sağlık durumlarınauygun özel beslenme planları hazırlanıyor. Diyetisyen Demir, genellikle obezitesorunu yaşayan bireylerle çalıştıklarını, ancak zayıflık, diyabet, kalphastalığı ve hipertansiyon gibi kronik hastalıkları olan kişilerin de başvurudabulunduğunu belirtti.Demirşunları kaydetti: “Örnek vermek gerekirse, kilo problemi yaşayanbir hastaya yapılan detaylı vücut analizinde yüksek yağ oranı tespit edildi.Hastaya, gizli şeker nedeniyle diyabet riskini azaltmaya yönelik bir beslenmeplanı oluşturuldu. Bu süreçte hastayla düzenli aralıklarla, genellikle 15 gündebir kontroller yapıldı ve yaklaşık 3 ay sonunda hastanın 6 kilogram verdi.”

Şanlıurfaİl sağlık müdürlüğü, Haliliye İlçe Sağlık Müdürlüğü Sağlıklı Hayat Merkezindegörevli Diyetisyen Büşra Demir, hastalarına kapsamlı bir sağlık değerlendirmesisunuyor.

SağlıklıHayat Merkezi'ne başvuran hastalar, ilk olarak kan tahlillerine tabitutuluyor. 

Sonuçlardeğerlendirildikten sonra, vücut analiz cihazıyla ayrıntılı ölçümlergerçekleştiriliyor. Bu analizlerin ışığında, bireylerin sağlık durumlarınauygun özel beslenme planları hazırlanıyor. Diyetisyen Demir, genellikle obezitesorunu yaşayan bireylerle çalıştıklarını, ancak zayıflık, diyabet, kalphastalığı ve hipertansiyon gibi kronik hastalıkları olan kişilerin de başvurudabulunduğunu belirtti.

Demirşunları kaydetti:

 “Örnek vermek gerekirse, kilo problemi yaşayanbir hastaya yapılan detaylı vücut analizinde yüksek yağ oranı tespit edildi.Hastaya, gizli şeker nedeniyle diyabet riskini azaltmaya yönelik bir beslenmeplanı oluşturuldu. Bu süreçte hastayla düzenli aralıklarla, genellikle 15 gündebir kontroller yapıldı ve yaklaşık 3 ay sonunda hastanın 6 kilogram verdi.”

 

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Emniyetten velilere önemli uyarı!Önceki Haber

Emniyetten velilere önemli uyarı!

Başkan Kuş: Eğitim yine en büyük önceliğimizSonraki Haber

Başkan Kuş: Eğitim yine en büyük önceliğ...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar