Şanlıurfa
DOLAR34.0692
EURO37.7489
ALTIN2730.4

Şanlıurfa’da Heniyye için gıyabi cenaze namazı kılındı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Şanlıurfa’da Heniyye için gıyabi cenaze namazı kılındı
Abone ol
Filistin İslami Direniş Hareketi (HAMAS) Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye’nin Tahran’da uğradığı suikast sonucu vefat edilmesinin üzerine Şanlıurfa’da gıyabi cenaze namazı kılındı ve yapılan suikast kınandı. HAMAS SiyasiBüro Başkanı İsmail Heniyye, İran’ın başkenti Tahran’da kaldığı konutundauğradığı suikast sonucu vefat etti.Vefat edenHeniyye için Şanlıurfa STK’ları Platformu tarafından, ikindi namazına mütekibenBalıklıgöl Dergâh Camii’nde gıyabi cenaze namazı kılındı.Kılınangıyabi cenaze namazının ardından Heniyye’ye düzenlenen suikast kınandı. Basınaçıklamasını Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Şanlıurfa Şube Başkanı Ramazan Günerokudu.Güner,”Bu gece sabaha karşı, Filistin direnişinin sembolü olan HAMAS lideriİsmail Heniye, bir suikast neticesinde öldürülen İran Cumhurbaşkanının yerineseçilen yeni cumhurbaşkanının yemin töreni için bulunduğu İran’ın başkentiTahran’da siyonist israilin füze saldırısı neticesinde şehit edildi. İsmailHaniye Ramazan ayının son günlerinde alçak siyonistler tarafından üç evladı veüç torunu şehit edildiğinde şöyle demişti; ’Benim çocuklarımın kanı, diğermücahitlerin kanından daha değerli değildir, Rabbim bana mübarek RamazanBayramı’nda şehit babası olma hediyesi verdi, daha ne olsun ki.’ Yarabbi; bunasıl bir iman ve teslimiyettir. Şehadetin mübarek olsun ey güzel insan. Şundanemin ol ki; seni şehit edenler, senden uzun yaşamayacaklar. Senin ömrün bittiama mücadelen, Gazze zulümden kurtulana, mescidi aksa özgürleşene ve bağımsızFilistin kurulana dek bitmeyecektir.” dedi.”Liderleri şehit olan bir hareket asla yenilmez ” diyen Güner, ”Şehitveren değil şehit kazanan bir mektebin öğrencileri olarak çok iyi biliyoruz ki;İsmail Heniyye’nin şehadeti bir son değil muazzam bir başlangıçtır. israilrejimi, İsmail Heniyye’yi şehit ederek hiçbir şey başaramamıştır, ancak azizkomutan Heniyye çok arzuladığı ve hasretle beklediği şehadet makamına kavuşmuştur.Liderleri şehit olan bir hareket asla yenilmez.” diye konuştu.Güner,sözlerini şöyle devam etti:”DünŞeyh Ahmed Yasin’i, Abdülaziz Rantisi’yi, ve daha nice değerli evladını şehitverse de sarsılmayan bilakis daha da büyüyen ve gönüllere kök salan Filistinmücadelesi bugün de mağlup olmayacaktır. Bizi ölümle korkutmak isteyenler çokiyi bilmelidir ki; biz şehadete aşığız! Biz şehadet aşkıyla yanıp tutuşuyoruz!Biz evlad-ı fatihan’ız! Hamas Lideri İsmail Heniyye bir konuşmasında’milyonlarca şehitle yürüyoruz Kudüs’e’ ifadesini kullanmış ve bu davanınsavaşçılarının sadece yerin üstüne olmadığını vurgulamıştı. Bugün bizler çokiyi biliyoruz ki; Aziz Komutan İsmail Heniyye erişmiş olduğu şehadet makamındaKudüs’ün ve tüm Filistin’in özgürlüğü için savaşmaya devam edecektir. Bizler deyüreği yanık Anadolu insanı olarak söz veriyoruz ki; Şehit Lider İsmailHeniyye’nin aziz hatırasına layık bir şekilde yerin üstünde savaşacağız.” Basınaçıklaması İl Müftü Yardımcısı Abdulhamit Turgut tarafından okunan dua ile sona erdi.

HAMAS SiyasiBüro Başkanı İsmail Heniyye, İran'ın başkenti Tahran'da kaldığı konutundauğradığı suikast sonucu vefat etti.

Vefat edenHeniyye için Şanlıurfa STK'ları Platformu tarafından, ikindi namazına mütekibenBalıklıgöl Dergâh Camii'nde gıyabi cenaze namazı kılındı.

Kılınangıyabi cenaze namazının ardından Heniyye'ye düzenlenen suikast kınandı.

Basınaçıklamasını Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Şanlıurfa Şube Başkanı Ramazan Günerokudu.

Güner,"Bu gece sabaha karşı, Filistin direnişinin sembolü olan HAMAS lideriİsmail Heniye, bir suikast neticesinde öldürülen İran Cumhurbaşkanının yerineseçilen yeni cumhurbaşkanının yemin töreni için bulunduğu İran’ın başkentiTahran’da siyonist israilin füze saldırısı neticesinde şehit edildi. İsmailHaniye Ramazan ayının son günlerinde alçak siyonistler tarafından üç evladı veüç torunu şehit edildiğinde şöyle demişti; 'Benim çocuklarımın kanı, diğermücahitlerin kanından daha değerli değildir, Rabbim bana mübarek RamazanBayramı'nda şehit babası olma hediyesi verdi, daha ne olsun ki.' Yarabbi; bunasıl bir iman ve teslimiyettir. Şehadetin mübarek olsun ey güzel insan. Şundanemin ol ki; seni şehit edenler, senden uzun yaşamayacaklar. Senin ömrün bittiama mücadelen, Gazze zulümden kurtulana, mescidi aksa özgürleşene ve bağımsızFilistin kurulana dek bitmeyecektir." dedi.

"Liderleri şehit olan bir hareket asla yenilmez " diyen Güner, "Şehitveren değil şehit kazanan bir mektebin öğrencileri olarak çok iyi biliyoruz ki;İsmail Heniyye’nin şehadeti bir son değil muazzam bir başlangıçtır. israilrejimi, İsmail Heniyye’yi şehit ederek hiçbir şey başaramamıştır, ancak azizkomutan Heniyye çok arzuladığı ve hasretle beklediği şehadet makamına kavuşmuştur.Liderleri şehit olan bir hareket asla yenilmez." diye konuştu.

Güner,sözlerini şöyle devam etti:

"DünŞeyh Ahmed Yasin’i, Abdülaziz Rantisi’yi, ve daha nice değerli evladını şehitverse de sarsılmayan bilakis daha da büyüyen ve gönüllere kök salan Filistinmücadelesi bugün de mağlup olmayacaktır. Bizi ölümle korkutmak isteyenler çokiyi bilmelidir ki; biz şehadete aşığız! Biz şehadet aşkıyla yanıp tutuşuyoruz!Biz evlad-ı fatihan’ız! Hamas Lideri İsmail Heniyye bir konuşmasında'milyonlarca şehitle yürüyoruz Kudüs’e' ifadesini kullanmış ve bu davanınsavaşçılarının sadece yerin üstüne olmadığını vurgulamıştı. Bugün bizler çokiyi biliyoruz ki; Aziz Komutan İsmail Heniyye erişmiş olduğu şehadet makamındaKudüs’ün ve tüm Filistin’in özgürlüğü için savaşmaya devam edecektir. Bizler deyüreği yanık Anadolu insanı olarak söz veriyoruz ki; Şehit Lider İsmailHeniyye’nin aziz hatırasına layık bir şekilde yerin üstünde savaşacağız."

Basınaçıklaması İl Müftü Yardımcısı Abdulhamit Turgut tarafından  okunan dua ile sona erdi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Eyyübiye’de 1 kişi ayağından vurulduÖnceki Haber

Eyyübiye’de 1 kişi ayağından vuruldu

Eyyübiye’de sahte polis soygunu: 5 tutuklama (-EK)Sonraki Haber

Eyyübiye’de sahte polis soygunu: 5 tutuk...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar