Şanlıurfa
DOLAR34.0692
EURO37.7489
ALTIN2730.4

Şanlıurfa’da eğitimde çığır açacak fuar başlıyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Şanlıurfa’da eğitimde çığır açacak fuar başlıyor
Abone ol
Şanlıurfa’da 5-7 Haziran tarihlerinde düzenlenecek olan Kariyer ve Mesleki Eğitim Günleri için Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürlüğünce basın toplantısı gerçekleştirildi. Avrupa Birliği’nin finansal desteği ve KfW iş birliğiyle yürütülen SEUP kapsamında düzenlenecek olan fuar, Şanlıurfa Fuar Merkezi’nde gerçekleştirilecek. Milli Eğitim Bakanlığı’nın Mesleki ve Teknik Eğitim GenelMüdürlüğü koordinasyonunda, Avrupa Birliği finansal desteği ve KfW işbirliğinde yürütülen ”Mesleki ve Teknik Eğitim Yoluyla Sosyal ve EkonomikUyum Projesi (SEUP)” kapsamında 5-7 Haziran tarihleri arasında ŞanlıurfaFuar Merkezi’nde Kariyer ve Mesleki Eğitim Günleri düzenlenecek.Bu kapsamda Şanlıurfa’da yapılacak olan fuar ile ilgili önbilgilendirme amacıyla bugün basın toplantısı düzenlendi.Evliya Çelebi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ndedüzenlenen toplantıya İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu, yerel ve ulusalbasın mensupları katıldı. Şanlıurfa’da öğrenci sayısının çok fazla olduğunu aktaranSultanoğlu, Türkiye genelinde büyük bir sorun haline gelen meslek eksikliğiniŞanlıurfa’da yapılacak olan projelerle gidermeyi hedeflediklerini belirtti. 100’DEN FAZLA FİRMA FUAR’DA YER ALACAKFuar’da 100’ü aşkın firma temsilcisi ve Mesleki ve TeknikAnadolu Lisesi bir araya gelerek, iş arayanlara ve meslek edinmek isteyenlereçeşitli imkanlar sunacak. Ziyaretçiler fuarda meslekler hakkında bilgialabilir, firmalardan iş teklifleri alabilir ve Mesleki ve Teknik AnadoluLiseleri’nin imkanlarını inceleyebilecekler. ŞANLIURFA’YA 8,5 MİLYON EURO YATIRIMProjenin önemli illerinden biri olan Şanlıurfa’da 11 meslekive teknik anadolu lisesine toplamda 8 milyon 546 bin 800 euro destek sağlandı. Desteklenen okullar şunlar:Şanlıurfa Sabancı Mesleki ve Teknik Eği8m Anadolu LisesiGAP Mesleki ve Teknik Eğitim Anadolu LisesiBorsa İstanbul Çok Programlı Anadolu LisesiTurgut Özal Mesleki ve Teknik Eğitim Anadolu LisesiEyyübe Ayhan Şahenk Mesleki ve Teknik Eğitim Anadolu LisesiDirekli Ayhan Şahenk Mesleki ve Teknik Eğitim Anadolu LisesiKaraköprü GAP Mesleki ve Teknik Eğitim Anadolu LisesiMahmut-İkbal Büyükkırcalı Mesleki ve Teknik Eği8m AnadoluLisesiUrfa Mesleki ve Teknik Eğitim Anadolu LisesiMimar Sinan Mesleki ve Teknik Eğitim Anadolu LisesiSanayi Mesleki ve Teknik Eğitim Anadolu Lisesi FUAR ZİYARETÇİLERİNE ÜCRETSİZFuarın açılışına Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, Milli EğitimBakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürü Ali Karagöz, Avrupa BirliğiTürkiye Delegasyonu ve Alman Kalkınma Bankası yetkilileri katılacak.Kariyer ve Mesleki Eğitim Günleri 5-7 Haziran 2024 tarihleriarasında Şanlıurfa Fuar Merkezi’nde ücretsiz olarak gerçekleştirilecek.Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürlüğü tüm Şanlıurfa halkını bufuara davet etti.BİHA

Milli Eğitim Bakanlığı'nın Mesleki ve Teknik Eğitim GenelMüdürlüğü koordinasyonunda, Avrupa Birliği finansal desteği ve KfW işbirliğinde yürütülen "Mesleki ve Teknik Eğitim Yoluyla Sosyal ve EkonomikUyum Projesi (SEUP)" kapsamında 5-7 Haziran tarihleri arasında ŞanlıurfaFuar Merkezi'nde Kariyer ve Mesleki Eğitim Günleri düzenlenecek.

Bu kapsamda Şanlıurfa'da yapılacak olan fuar ile ilgili önbilgilendirme amacıyla bugün basın toplantısı düzenlendi.

Evliya Çelebi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ndedüzenlenen toplantıya İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu, yerel ve ulusalbasın mensupları katıldı.

Şanlıurfa’da öğrenci sayısının çok fazla olduğunu aktaranSultanoğlu, Türkiye genelinde büyük bir sorun haline gelen meslek eksikliğiniŞanlıurfa’da yapılacak olan projelerle gidermeyi hedeflediklerini belirtti.

 

100'DEN FAZLA FİRMA FUAR'DA YER ALACAK

Fuar'da 100'ü aşkın firma temsilcisi ve Mesleki ve TeknikAnadolu Lisesi bir araya gelerek, iş arayanlara ve meslek edinmek isteyenlereçeşitli imkanlar sunacak. Ziyaretçiler fuarda meslekler hakkında bilgialabilir, firmalardan iş teklifleri alabilir ve Mesleki ve Teknik AnadoluLiseleri'nin imkanlarını inceleyebilecekler.

 

ŞANLIURFA'YA 8,5 MİLYON EURO YATIRIM

Projenin önemli illerinden biri olan Şanlıurfa'da 11 meslekive teknik anadolu lisesine toplamda 8 milyon 546 bin 800 euro destek sağlandı.

 

Desteklenen okullar şunlar:

Şanlıurfa Sabancı Mesleki ve Teknik Eği8m Anadolu Lisesi

GAP Mesleki ve Teknik Eğitim Anadolu Lisesi

Borsa İstanbul Çok Programlı Anadolu Lisesi

Turgut Özal Mesleki ve Teknik Eğitim Anadolu Lisesi

Eyyübe Ayhan Şahenk Mesleki ve Teknik Eğitim Anadolu Lisesi

Direkli Ayhan Şahenk Mesleki ve Teknik Eğitim Anadolu Lisesi

Karaköprü GAP Mesleki ve Teknik Eğitim Anadolu Lisesi

Mahmut-İkbal Büyükkırcalı Mesleki ve Teknik Eği8m AnadoluLisesi

Urfa Mesleki ve Teknik Eğitim Anadolu Lisesi

Mimar Sinan Mesleki ve Teknik Eğitim Anadolu Lisesi

Sanayi Mesleki ve Teknik Eğitim Anadolu Lisesi

 

FUAR ZİYARETÇİLERİNE ÜCRETSİZ

Fuarın açılışına Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, Milli EğitimBakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürü Ali Karagöz, Avrupa BirliğiTürkiye Delegasyonu ve Alman Kalkınma Bankası yetkilileri katılacak.

Kariyer ve Mesleki Eğitim Günleri 5-7 Haziran 2024 tarihleriarasında Şanlıurfa Fuar Merkezi'nde ücretsiz olarak gerçekleştirilecek.

Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürlüğü tüm Şanlıurfa halkını bufuara davet etti.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Bakan Şimşek: En kötüsü geride kaldıÖnceki Haber

Bakan Şimşek: En kötüsü geride kaldı

Coşkun: Enflasyon kayıplarını telafi edecek maaş artışı bekliyoruz!Sonraki Haber

Coşkun: Enflasyon kayıplarını telafi ede...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar