Şanlıurfa
DOLAR34.0692
EURO37.7489
ALTIN2730.4

Bakan Şimşek: En kötüsü geride kaldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Bakan Şimşek: En kötüsü geride kaldı
Abone ol
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, enflasyonla mücadelede umut verici bir döneme girildiğini belirtti. Şimşek, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada “Dezenflasyon sürecine giriyoruz. Yıllık enflasyon yüksek ihtimalle üçüncü çeyrek sonunda yüzde 50’nin altına gerileyecek.” dedi. Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, sosyal medya hesabından mayıs ayı enflasyonverilerine ilişkin paylaşım yaptı.Şimşek,en kötüsünün geride kaldığını belirterek, ”Dezenflasyon sürecinegiriyoruz. Yıllık enflasyon yüksek ihtimalle üçüncü çeyrek sonunda yüzde 50’ninaltına gerileyecek.” dedi.Mayısayı enflasyon verilerini değerlendiren Şimşek, geçmiş 12 ayın etkileriyleyıllık enflasyonun bu ay en yüksek seviyeye ulaştığını ifade etti.Şimşek, açıklamasında şunları kaydetti:”Enflasyondakalıcı düşüş haziranda başlayacak. Yıllık enflasyon yüksek ihtimalle üçüncüçeyrek sonunda yüzde 50’nin altına gerileyecek. Dezenflasyon öngören piyasayıllık enflasyonu 12 ay sonra yüzde 33,2, 24 ay sonra yüzde 21,3 bekliyor.Önümüzdeki dönemde beklentiler hedeflerimize daha da yakınsayacak. Malidisiplini güçlendirerek dezenflasyon sürecine verdiğimiz destek artarak devamedecek. Fiyat istikrarına ulaşmak sabır ve zaman gerektiriyor, hedefimizeulaşmakta kararlıyız.”

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, sosyal medya hesabından mayıs ayı enflasyonverilerine ilişkin paylaşım yaptı.

Şimşek,en kötüsünün geride kaldığını belirterek, "Dezenflasyon sürecinegiriyoruz. Yıllık enflasyon yüksek ihtimalle üçüncü çeyrek sonunda yüzde 50’ninaltına gerileyecek." dedi.

Mayısayı enflasyon verilerini değerlendiren Şimşek, geçmiş 12 ayın etkileriyleyıllık enflasyonun bu ay en yüksek seviyeye ulaştığını ifade etti.Şimşek, açıklamasında şunları kaydetti:

"Enflasyondakalıcı düşüş haziranda başlayacak. Yıllık enflasyon yüksek ihtimalle üçüncüçeyrek sonunda yüzde 50'nin altına gerileyecek. Dezenflasyon öngören piyasayıllık enflasyonu 12 ay sonra yüzde 33,2, 24 ay sonra yüzde 21,3 bekliyor.Önümüzdeki dönemde beklentiler hedeflerimize daha da yakınsayacak. Malidisiplini güçlendirerek dezenflasyon sürecine verdiğimiz destek artarak devamedecek. Fiyat istikrarına ulaşmak sabır ve zaman gerektiriyor, hedefimizeulaşmakta kararlıyız."

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Viranşehir Devlet Hastanesinde endoskopi ve kolonoskopi ünitesi açıldıÖnceki Haber

Viranşehir Devlet Hastanesinde endoskopi...

Şanlıurfa’da eğitimde çığır açacak fuar başlıyorSonraki Haber

Şanlıurfa’da eğitimde çığır açacak fuar...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar