Şanlıurfa
DOLAR34.0692
EURO37.7489
ALTIN2730.4

Şanlıurfa, Dünya Neolitik Kongresine hazırlanıyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Şanlıurfa, Dünya Neolitik Kongresine hazırlanıyor
Abone ol
Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, bu yıl ilk kez gerçekleşecek Dünya Neolitik Kongresi’nin 4-8 Kasım tarihlerinde çok sayıda bilim insanı ve uzmanı Şanlıurfa’da bir araya getireceğini kaydetti. Taştepeler Projesikapsamında il genelinde 10 noktada devam eden kazı çalışmalarını yakından takipeden Vali Hasan Şıldak, hazırlıkları süren Dünya Neolitik Kongresi ile ilgilibir değerlendirmede bulundu.Vali Şıldak, 4-8 Kasımtarihleri arasında gerçekleştirilecek Dünya Neolitik Kongresi’nin bir ilkolacağını ve bu anlamda birçok ülkeden akademisyen ve uzmanın Şanlıurfa’da biraraya geleceğini belirtti. Vali Şıldak, “Bu buluşma ilebirlikte yine neolitik sözcüğünün gerçek değerinin Şanlıurfa’da çok daha değerkazanacağını düşünüyorum. Böylesine bir buluşmanın dünyada ilk kez olacakolması ilimiz adına mutluluk verici. İnşallah 4-8 Kasım tarihleri arasındailimizdeki tüm arkeolojik çalışmalara ivme kazandıracak bu girişim, Valiliğimizile birlikte Büyükşehir Belediyemiz, Kalkınma Ajansımızın desteği ve iki güzideüniversitemiz ev sahipliğinde ilimizde yapılacaktır. Şanlıurfa adına gururduyacağımız bir buluşma olacak. Bizler de bu organizasyona katkı sunmak içinheyecanlanıyoruz. Tüm bu çerçevede Şanlıurfa, zengin tarihi ve kültürelmirasıyla göz kamaştırıyor. Son yıllarda hızla ilerleyen arkeolojik kazılarşimdi Taş Tepeler Projesi ile çok daha kapsamlı bir boyutta gelişiyor. Bizlerde Dünya Neolitik Kongresi öncesi tüm planlamalarımızı gözden geçirerek,ilimizi en iyi şekilde bu dev buluşmaya hazırlıyoruz” diye konuştu.BİHA

Taştepeler Projesikapsamında il genelinde 10 noktada devam eden kazı çalışmalarını yakından takipeden Vali Hasan Şıldak, hazırlıkları süren Dünya Neolitik Kongresi ile ilgilibir değerlendirmede bulundu.

Vali Şıldak, 4-8 Kasımtarihleri arasında gerçekleştirilecek Dünya Neolitik Kongresi’nin bir ilkolacağını ve bu anlamda birçok ülkeden akademisyen ve uzmanın Şanlıurfa’da biraraya geleceğini belirtti.

Vali Şıldak, “Bu buluşma ilebirlikte yine neolitik sözcüğünün gerçek değerinin Şanlıurfa’da çok daha değerkazanacağını düşünüyorum. Böylesine bir buluşmanın dünyada ilk kez olacakolması ilimiz adına mutluluk verici. İnşallah 4-8 Kasım tarihleri arasındailimizdeki tüm arkeolojik çalışmalara ivme kazandıracak bu girişim, Valiliğimizile birlikte Büyükşehir Belediyemiz, Kalkınma Ajansımızın desteği ve iki güzideüniversitemiz ev sahipliğinde ilimizde yapılacaktır. Şanlıurfa adına gururduyacağımız bir buluşma olacak. Bizler de bu organizasyona katkı sunmak içinheyecanlanıyoruz. Tüm bu çerçevede Şanlıurfa, zengin tarihi ve kültürelmirasıyla göz kamaştırıyor. Son yıllarda hızla ilerleyen arkeolojik kazılarşimdi Taş Tepeler Projesi ile çok daha kapsamlı bir boyutta gelişiyor. Bizlerde Dünya Neolitik Kongresi öncesi tüm planlamalarımızı gözden geçirerek,ilimizi en iyi şekilde bu dev buluşmaya hazırlıyoruz” diye konuştu.

BİHA 

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Şanlıurfa’da trafik kazası: 7 yaralıÖnceki Haber

Şanlıurfa’da trafik kazası: 7 yaralı

Şanlıurfa’da firari şahıs yakalandıSonraki Haber

Şanlıurfa’da firari şahıs yakalandı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar