
Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanlığı’na bağlı Bilim Merkezi ile TÜBİTAK iş birliğinde düzenlenen “Başlangıç” eğitim programı başladı. Türkiye’nin dört bir yanından gelen bilim merkezi eğitmenlerine yönelik hazırlanan eğitimler üç gün sürecek. Bu süreçte katılımcılar hem takım çalışmaları yapacak hem de çeşitli atölye faaliyetlerine katılacak.
TÜBİTAK destekli bu önemli eğitim programı, Şanlıurfa Bilim Merkezi’nin ev sahipliğinde gerçekleşiyor. Etkinliğe 20 farklı ilden toplamda 72 eğitmen ve 13 akademisyen katıldı. Katılımcılar, programın ilk gününde Bilim Merkezi'ni gezerek merkezin faaliyetlerine dair bilgi edindi. Şanlıurfa Bilim Merkezi’nden oldukça etkilenen katılımcılar, ardından eğitim ve atölye çalışmalarına katılım sağladı.
Eğitim programına, TÜBİTAK Bilim Merkezleri Müdür Yardımcısı Dr. İpek Pirpiroğlu Gencer de katıldı. Eğitimlerde ayrıca; Bahçeşehir Üniversitesi'nden Doç. Dr. Bülent Sezgin, Ege Üniversitesi'nden Doç. Dr. Bahadır Namdar, ODTÜ'den Doç. Dr. Engin Karahan, Sakarya Üniversitesi'nden Prof. Dr. Canan Laçin Şimşek ve Necmettin Erbakan Üniversitesi'nden Dr. Havva Kırgız atölye çalışmalarında görev aldı.
MEHMET KÜÇÜK: “BİLİMLE TANIŞAN ÇOCUKLARIN YÜZÜNDEKİ SEVİNCİ GÖRMEK EN BÜYÜK AMACIMIZ”
Şanlıurfa’daki çocukları bilimle buluşturmayı hedeflediklerini belirten Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanı Mehmet Küçük, merkezin en kısa sürede aktif olarak hizmete açılacağını ifade etti. Küçük, “Göbeklitepe, Balıklıgöl, Harran Üniversitesi, Atatürk Barajı ve GAP gibi büyük projelerle anılan şehrimiz, aynı zamanda Türkiye’nin en genç nüfusuna sahip. Bu potansiyeli bilimle desteklemek istiyoruz. Bilim Merkezi aracılığıyla hem devletin sıcak yüzünü hem de eğitimi çocuklara sunmak bizim için çok kıymetli. Bu süreçte bizlerle olan tüm eğitmenlerimize ve TÜBİTAK yetkililerine teşekkür ediyorum,” dedi.
DR. İPEK PİRPİROĞLU GENCER: “BİR ÇOCUĞA DOKUNABİLİYORSANIZ, BİR MEKÂN ANLAM KAZANIR”
TÜBİTAK Bilim Merkezleri Müdür Yardımcısı Dr. İpek Pirpiroğlu Gencer ise bilim merkezlerinin, çocuklarla kurulan bağ sayesinde daha anlamlı hale geldiğini vurguladı. Gencer, “Bilim merkezlerimizde yoğun ve yaratıcı çalışmalar yürütüyoruz. Eğer çocuklara temas edebiliyorsanız, bu mekânlar gerçek işlevini yerine getirmiş olur. Çünkü çocuklara dokunmak, aslında geleceğe dokunmaktır. Bu üç günlük eğitim, bir başlangıç niteliğinde. Buradan çıkaracağımız mesajlar bizim için önemli. TÜBİTAK olarak hem bilim merkezlerinin kuruluşuna hem de bu merkezlerin sürdürülebilirliğini sağlamaya yönelik destekler sunuyoruz. Başarılı projeler, ek desteklerle ödüllendiriliyor,” şeklinde konuştu.
Yorum Yazın