Şanlıurfa
DOLAR34.0692
EURO37.7489
ALTIN2730.4

Oyuncu Türkoğlu, engelliler yaşam merkezini ziyaret etti

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Oyuncu Türkoğlu, engelliler yaşam merkezini ziyaret etti
Abone ol
Payitaht Dizi oyuncusu Ali Nuri Türkoğlu’nun hazırlayıp sunduğu ‘’Gezerken Anadolu’’ programının çekimleri için Şanlıurfa’ya geldi. Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ile İl Müftülüğü tarafından engelli bireylere yönelik braille alfabesi ile düzenlenen kurstaki çekimlere katılan Türkoğlu, Engelliler Yaşam ve Koordinasyon merkezine hayran kaldı.

'Payitaht Abdülhamid'dizisinde Emanuel Karasu rolü ile karşımıza çıkan başarılı oyuncu Ali NuriTürkoğlu, Diyanet TV’de yayınlanacak olan yeni projesi için kamera karşısınageçti. Kasım ayında Diyanet TV’de yayınlanacak olan program için peygamberlerşehri Şanlıurfa’ya gelen Türkoğlu, çekimlere Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesitarafından engelli bireylerin hizmetine sunulan Türkiye’nin en büyük EngellilerYaşam ve Koordinasyon merkezinde başladı.

Çekimlere Türkiye’nin enbüyük Engelliler Yaşam ve Koordinasyon merkezinde başlayan ekip, ŞanlıurfaBüyükşehir Belediyesi ile Şanlıurfa İl Müftülüğü tarafından düzenlenen Kuran-ıKerim kursunda görme engelli bireylere yönelik düzenlenen braille alfabesi ileKuran-ı Kerim kursunu kayıt altına aldı.

Şanlıurfa İl Müftülüğü Kurankursu öğreticisi Zeynep Akbaş, tarafından braille alfabesi ile verilenkurslarda engelli bireyler gönül gözü ile Kuran-ı Kerim-i öğreniyor. İlahilerinseslendirildiği çekimlerde Türkoğlu, öğrencilerle de yakından ilgilenerekkeyifli bir sohbet gerçekleştirdi. Türkoğlu, Diyanet İşleri Başkanı AliErbaş’la yakından tanışmak isteyen Yusuf Canpolat’ın isteğini Erbaş’aileteceğinin sözünü verdi. Türkoğlu, Filistin’de yaşanan insanlık dışı saldırılarada dikkat çekti.

Şanlıurfa BüyükşehirBelediyesi Engelliler Yaşam ve Koordinasyon Merkezinin Türkiye’ye örnek birmerkez olduğunu ve diğer şehirlerinde bu projeyi örnek alması gerektiğinianlatan Sinema ve Tiyatro Sanatçısı Ali Nuri Türkoğlu şu ifadeleri kullandı:

‘’Çekimlerde çokduygulandık. Herkesten Allah razı olsun. Şanlıurfa Büyükşehir BelediyeBaşkanımız Zeynel Abidin Beyazgül,’e teşekkür ediyorum. O kadar kıymetli birçalışma ki hocalarımızı dinledik. Hocalarımızın azmi, bu çocuklarımızınbeyefendi ve hanımefendilerin öğrenme azmi bunu düşünmüş olmaları gerçekten çoketkileyici, burada duygusal anlar yaşadık. Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesininbu engelliler yaşam merkezini bu kadar detaylarıyla hiçbir engel tanımadanherkese dini maneviyatı öğretmeye, Allah’ın kitabını öğretmeye çalışıyorlar. Bumerkez pek çok yere örnek olsun. Başkanımıza çok teşekkür ediyoruz. Urfa’mıza,Peygamberler diyarına gelmekten çok hoşnut olduk. Buraya gelir gelmez bumerkezle karşılaşmak bizim için çok etkileyici oldu”.

Şanlıurfa BüyükşehirBelediyesi Engelliler Koordinasyon Merkezinde çekimlerini tamamlayan ekip, dahasonra Mardin Yolu üzerinde bulunan belediyeye ait nar bahçelerinde çekim yaptı.Kentin tarihi yapısı ve ören yerlerine yönelik çekimler yapan ekip Balıklıgölve bakırcılar çarşısını da kayıt altına aldı.

Sinema ve Tiyatro SanatçısıAli Nuri Türkoğlu’nun hazırlayıp sunduğu, yönetmenliğini Erdal Barış Yıldırım,görüntü yönetmeni Uğur Oğuz, kameraman Uğur Özalp ve koordinatörlüğünü MuharremKoyuncu’nun üstlendiği ‘’Gezerken Anadolu’’ programı kasım ayında Diyanet TV’deyayınlanacak. Şanlıurfa’daki çekimlere İl Müftülüğü İl Vaizi Vehbi Toktay’daeşlik etti.

BİHA 

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
GİB’den 2 bin gelir uzman yardımcısı alımı ilanıÖnceki Haber

GİB’den 2 bin gelir uzman yardımcısı alı...

Eğlence sektörü de enflasyondan nasibini aldıSonraki Haber

Eğlence sektörü de enflasyondan nasibini...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar