Şanlıurfa
DOLAR34.0692
EURO37.7489
ALTIN2730.4

Öğretmen, öğrenci ve veliler BİGEP’i anlattı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Öğretmen, öğrenci ve veliler BİGEP’i anlattı
Abone ol
Şanlıurfa’da eğitim seferberliğinin lokomotifi olan BİGEP Projesi ile hayatlarındaki değişimi anlatan öğrenci, öğretmen ve veliler çalışmanın olumlu geri dönüşler sağladığını anlattı. Vali Hasan Şıldak öncülüğünde geçtiğimiz yıl hayatakazandırılan ve yeni eğitim öğretim yılında daha da geliştirilerek tümokullarda uygulanmasına devam edilen Başarıyı İzleme ve Geliştirme Projesi’ni(BİGEP) bu kez öğrenci, öğretmen ve veliler anlattı.Proje sayesinde öğrencilerdeki değişimin aktarıldığı videoyusosyal medya hesaplarında paylaşan Vali Hasan Şıldak, “Şanlıurfa’da BİGEPProjesiyle eğitimi güçlü bir şekilde destekliyoruz. Başarıyı İzleme veGeliştirme Projemiz bütün okullarımızda yeni bir enerji ve motivasyon kaynağıolarak uygulanıyor” dedi. ÖĞRETMENLER BİGEP’İ ANLATTIVideoda öğrencilerinin BİGEP ile geleceğe daha iyi birşekilde hazırlandığını belirten öğretmenler de proje çerçevesinde okul-aileilişkilerinin ilerletilmesi, öğrencilerin derslere katılımının arttırılması,farklı tekniklerle eğitime bakış açısı sunulması, hedeflerin belirlenerek buhedeflere yönelik yol haritasının belirlenmesi konularında büyük gelişmesağlandığını ifade ettiler. Öğretmenler, “Proje dahilinde bizler de kişisel vemesleki gelişimlerimizi desteklemek amacıyla eğitimler aldık. Bunlardan enönemlisi ise Öğrenen Lider Öğretmen Eğitimi oldu. Yine kazandığımız bueğitimler çerçevesinde öğrencilerimizin yaşarak öğrenmelerini sağlayan eğitseloyunlar geliştirdik ve uyguladık. Gördük ki; bu tür gelişmeler öğrencilerimizidaha sıkı derslerine bağladı. Onların eğlenerek öğreniklerini gözlemledik. Tümbunların olumlu yönde ilerlediğini hep birlikte görmek bizleri de mutlu ediyor.Bununla birlikte okulumuzda yönlendirme ve takip sistemi oluşturduk. Buplanlama sayesinde bütün velilerimizi ziyaret ettik. Bu sayede velilerimizinokula olan güvenleri de arttı. Okulumuzda düzenli ve daha iyi bir eğitim ortamıoluştu, ödevler de daha da düzenli oldu. Velilerimizin okula olan güveniartıtkça çocuklarımızın da okula bağlılıkları arttı” şeklinde konuştuÖĞRENCİLER BİGEP’İ SEVDİGeçtiğimiz yıllara nazaran artık okullarda daha iyi birçalışma ortamına sahip olduklarını dile getiren lise öğrencisi ise “Ben liseyegeçtiğim zaman sadece YKS’ye hazırlanacak bir öğrenci olarak gördüm kendimi.Okula geldiğim zaman BİGEP’ten kaynaklı kendimi daha da geliştirdim veTEKNOFEST buluşması, yazarlık atölyesi gibi bir çok alanda eğitimler aldım.Bunlar bir çok kişinin ünivertiye geçtiğinde kazandığı yetenekler ve benbunların tümünü lisede BİGEP sayesinde öğrendim. Kendimi hayata bir sıfır öndebaşladım şeklinde yorumluyorum” diye konuştu. Veliler de okul idarecileri ve öğretmenlerin, öğrencinineğitimi ile ilgili kendileri ile sürekli olarak ileşitimde bulunduğunu ve bununkendilerini de eğitimin bir parçası haline getirdiğini belirttiler.

Vali Hasan Şıldak öncülüğünde geçtiğimiz yıl hayata kazandırılan ve yeni eğitim öğretim yılında daha da geliştirilerek tüm okullarda uygulanmasına devam edilen Başarıyı İzleme ve Geliştirme Projesi'ni (BİGEP) bu kez öğrenci, öğretmen ve veliler anlattı.

Proje sayesinde öğrencilerdeki değişimin aktarıldığı videoyu sosyal medya hesaplarında paylaşan Vali Hasan Şıldak, “Şanlıurfa’da BİGEP Projesiyle eğitimi güçlü bir şekilde destekliyoruz. Başarıyı İzleme ve Geliştirme Projemiz bütün okullarımızda yeni bir enerji ve motivasyon kaynağı olarak uygulanıyor” dedi.

 

Videoda öğrencilerinin BİGEP ile geleceğe daha iyi bir şekilde hazırlandığını belirten öğretmenler de proje çerçevesinde okul-aile ilişkilerinin ilerletilmesi, öğrencilerin derslere katılımının arttırılması, farklı tekniklerle eğitime bakış açısı sunulması, hedeflerin belirlenerek bu hedeflere yönelik yol haritasının belirlenmesi konularında büyük gelişme sağlandığını ifade ettiler. Öğretmenler, “Proje dahilinde bizler de kişisel ve mesleki gelişimlerimizi desteklemek amacıyla eğitimler aldık. Bunlardan en önemlisi ise Öğrenen Lider Öğretmen Eğitimi oldu. Yine kazandığımız bu eğitimler çerçevesinde öğrencilerimizin yaşarak öğrenmelerini sağlayan eğitsel oyunlar geliştirdik ve uyguladık. Gördük ki; bu tür gelişmeler öğrencilerimizi daha sıkı derslerine bağladı. Onların eğlenerek öğreniklerini gözlemledik. Tüm bunların olumlu yönde ilerlediğini hep birlikte görmek bizleri de mutlu ediyor. Bununla birlikte okulumuzda yönlendirme ve takip sistemi oluşturduk. Bu planlama sayesinde bütün velilerimizi ziyaret ettik. Bu sayede velilerimizin okula olan güvenleri de arttı. Okulumuzda düzenli ve daha iyi bir eğitim ortamı oluştu, ödevler de daha da düzenli oldu. Velilerimizin okula olan güveni artıtkça çocuklarımızın da okula bağlılıkları arttı” şeklinde konuştu

 

Geçtiğimiz yıllara nazaran artık okullarda daha iyi bir çalışma ortamına sahip olduklarını dile getiren lise öğrencisi ise “Ben liseye geçtiğim zaman sadece YKS’ye hazırlanacak bir öğrenci olarak gördüm kendimi. Okula geldiğim zaman BİGEP’ten kaynaklı kendimi daha da geliştirdim ve TEKNOFEST buluşması, yazarlık atölyesi gibi bir çok alanda eğitimler aldım. Bunlar bir çok kişinin ünivertiye geçtiğinde kazandığı yetenekler ve ben bunların tümünü lisede BİGEP sayesinde öğrendim. Kendimi hayata bir sıfır önde başladım şeklinde yorumluyorum” diye konuştu.

 

Veliler de okul idarecileri ve öğretmenlerin, öğrencinin eğitimi ile ilgili kendileri ile sürekli olarak ileşitimde bulunduğunu ve bunun kendilerini de eğitimin bir parçası haline getirdiğini belirttiler.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş Şanlıurfa’ya Geliyor! İşte Nedeni…Önceki Haber

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş Şanlıur...

Şanlıurfa’da arananlara operasyon: 341 gözaltıSonraki Haber

Şanlıurfa’da arananlara operasyon: 341 g...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar