Şanlıurfa
DOLAR34.0692
EURO37.7489
ALTIN2730.4

Karaköprü’de ‘Dünya Temizlik Günü’ kutlandı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Karaköprü’de ‘Dünya Temizlik Günü’ kutlandı
Abone ol
Karaköprü Belediyesi’nin öncülüğünde çevre temizliğine farkındalık oluşturmak adına 160 ülkede aynı anda kutlanan ‘Dünya Temizlik Günü’ yapılan etkinlikle kutlandı.

KaraköprüBelediyesi ‘Lets Do İt’ hareketiyle 160 ülke ve 81 ilimizde kutlanan ‘‘DünyaTemizlik Günü’ etkinliğine öncülük ederek Şanlıurfa’da kutlanmasını sağladı.

Karaköprü mesirealanında yapılan programda çocuklar için yüz boyama, palyaço etkinlikleriyapılıp çeşitli oyunlar oynanırken, vatandaşlara fidan ve çöp poşetidağıtılarak ‘yemyeşil ve temiz bir doğa’ mesajı verildi. 

Programa evsahibi olarak Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli’nin yanı sıra AK PartiŞanlıurfa Milletvekili Mehmet Ali Cevheri ve Büyükşehir Belediye Başkanı ZeynelAbidin Beyazgül de katılım gösterirken, etkinlik alanını gezerek sivil toplumkuruluşu temsilcileri ve vatandaşlarla bir araya gelip sohbet etti.

Program ileilgili bir açıklama yapan Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli, tümdünyada aynı gün ve aynı saatte yapılan bu etkinliğin temiz bir dünyaya dikkatçekmek için çok değerli olduğunu ifade etti.

Başkan Baydillişunları kaydetti: “Dünya’da temizliğe, çevrenin korunmasına dikkat çekmek içintüm ülkede aynı saatlerde düzenlenen bu etkinliği Karaköprü’müzde 40 tane siviltoplum kuruluşumuz ile birlikte gerçekleştiriyoruz. Temiz bir dünya ve güzel birgelecek bırakma adına bu tür sosyal mesaj veren etkinliklerle dikkat çekmeyeçalışıyoruz.

Temiz bir dünyaiçin hep birlikte el ele diyerek bu etkinliğimize katılım gösterenmilletvekilimize, büyükşehir belediye başkanımıza ve çok değerli sivil toplumkuruluşlarımıza teşekkürlerimizi sunuyorum.”

AK PartiŞanlıurfa Milletvekili Mehmet Ali Cevheri ise temizliğin imanın yarısı olduğunubelirterek, herkesin kendi çevresini temizlemesi durumunda bütün şehrin temizolacağını dile getirdi.

MilletvekiliCevheri, “Gelecek nesillere çok güzel bir çevre, toprak ve vatan bırakmamızgerekiyor. İnancımızın gereği olarak kişisel temizliğe, çevre temizliğine önemvermemiz gerekiyor. Bu güzel etkinliği oluşturan Karaköprü Belediyemize vedestek veren bütün sivil toplum kuruluşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

ŞanlıurfaBüyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Dünya Temizlik Günündeverilecek en güzel mesajın kimsenin yere çöp atma hakkının olmadığı ve çevreyikirletmemek gerektiği olduğuna dikkat çekerek, “Başka birinin temizlemesinibekleyerek bir şeyi yere atma hakkını nereden kendimizde buluyoruz? Doğayıbilerek kirletmek gibi bir şey asla kabul edilemez. Herkes önce kendi çevresineve sonra doğaya dikkat etmeli, temiz tutmak için çaba göstermelidir. Bu güzel etkinlikiçin Karaköprü Belediye’mizi ve katılımcı kuruluşları tebrik ediyorum” diyekonuştu.

Programın sonundaprotokol üyeleri ve davetliler çöp toplama etkinliğine katılarak mesirealanında çöp toplayarak çevre temizliğine dikkat çekti.

KaraköprüBelediyesi ve ‘Lets Do İt’ Şanlıurfa temsilciliği öncülüğünde gerçekleştirilen‘Dünya Temizlik Günü’ etkinliğine şu sivil toplum kuruluşları destek verdi:

1-ŞanlıurfaIşığım Ol Görme Engelliler Spor Kulübü

2-Let's Do ItŞanlıurfa

3-Tema VakfıŞanlıurfa

4-Şura İnsanHakları Sosyal Kültürel Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği

5-MotoruhaMotosiklet Doğa ve Kampçılık

6-Katak AramaKurtarma

7-KaraköprüGençlik Meclisi

8-Türk RidersChopper Club ve Şanlıurfa Motosiklet Derneği

9-GöbeklitepeBisiklet Spor Kulübü

10-Urbit BisikletSpor Kulübü

11-Yeşilay

12-Trac ŞanlıurfaŞube Afet Acil Durum Haberleşme

13-OrmanMüdürlüğü

14-İl MilliEğitim Müdürlüğü ARGE Birimi

15-Petra Kültürve Sanat Tiyatrosu

16-HarranÜniversitesi Ziraat Fakültesi

17-ŞanlıurfaMotosiklet Sporları Kampçılık Spor Kulübü

18-Şanlıurfa KampDağcılık ve Doğa Sporları Spor Kulübü Urfa kamping

19-FıratGezginler Kulübü

20-Afad

21-ToplumGönüllüleri Vakfı

22-Kızılay

23-Damla Derneği

24-Haçiko Urfa-Kulüp Animo Yerel Hayvansever Topluluğu

25-ŞanlıurfaTenis Kano Spor Kulübü

26-Türk RidersChopper Club

27-OmurilikFelçlileri Derneği

28-YeşilBeceriler

29-Türkiye KadınMotosiklet Grubu

30-ŞanlıurfaAkıncılar Motosiklet Grubu

31-AnadoluChopper Motosiklet Kulübü

32-Pelda

33-Urfaorg KültürSanat Atölyesi

34-İkel SanatAtölyesi

35-Karaköprü İlçeSağlık Müdürlüğü

36-GülenyüzlerDerneği

37-Ab BilgiMerkezi

38-Çevre TemizlikGönüllüsü

39-MutlulukVagonu

40-Ulak.

BİHA 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Urfa’da evinin bahçesini kenevir eken şüpheli gözaltına alındıÖnceki Haber

Urfa’da evinin bahçesini kenevir eken şü...

Şeyh İzzeddin Aksan’ın torunu Urfa’da son yolculuğuna uğurlandıSonraki Haber

Şeyh İzzeddin Aksan’ın torunu Urfa’da so...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar