Şanlıurfa
DOLAR34.0692
EURO37.7489
ALTIN2730.4

Karaköprü’de doğa dostu ahşap oyuncaklar üretiliyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Karaköprü’de doğa dostu ahşap oyuncaklar üretiliyor
Abone ol
Karaköprü Belediyesinin açtığı ahşap oyuncak yapım atölyesinde çocuklar için doğa dostu ahşap oyuncaklar üretilerek hem çocuklar sevindiriliyor hem de plastik kullanılmadan doğanın korunması sağlanıyor.

Karaköprü Belediyesi, Kültür ve sosyal İşler Müdürlüğübünyesinde açtığı üretim atölyeleriyle hem vatandaşlara mesleki ve el becerisikazanımı sağlayacağı kurs hizmeti veriyor hem de yeni üretimlergerçekleştiriyor.

Karaköprü Belediyesi Necmettin Cevheri Gösteri ve KültürMerkezinde kurulan ahşap oyuncak yapımı atölyesinde çocuklar için doğa dostuekolojik ahşap oyuncaklar ile ahşap hediyelik nesneler üretiliyor. Oyuncakyapımında doğaya zararlı olan plastiklerin kullanımının azalmasına dikkatçekmek için atık ahşap parçalarından üretilen ahşap oyuncaklar boyanarakkullanıma hazır hale getiriliyor.

KARAMEK kursları kapsamında ahşap oyuncak yapım kursu dafaaliyet gösterirken kursa devam eden vatandaşlar makine kullanımı ve ahşapoyuncak ve nesne üretimini öğreniyorlar. Kursiyerler üretiminigerçekleştirdikleri ahşap oyuncak ve hediyelik eşyaların satışından gelir eldeediyor.

Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli, vatandaşlariçin sosyal faaliyetlere ve kurs hizmetlerine önem verirken, ahşap oyuncakatölyesi ile doğaya zarar vermeyecek ve atık ahşap ürünlerden geri dönüşümleüretilen ahşap oyuncak üretimini destekliyor.

Başkan Baydilli, “Ahşap oyuncak yapımı atölyemizdekursiyerlerimiz atık ahşap parçalarından doğa dostu oyuncaklar ve çeşitlieşyalar üretiyorlar. Sosyal sorumluluk faaliyeti de olabilecek bu kursumuzdadoğada zor kaybolan plastiğin oyuncaklarda kullanımının azalmasına ve doğadostu ahşap oyuncakların çoğalmasına dikkat çekmeyi hedefliyoruz” diye konuştu.

Karaköprü Belediyesinin açtığı kurslara katılmak isteyenvatandaşlar www.karamek.com adresinden veya 444 9 657 nolu Beyaz Masabiriminden bilgi alabilir.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Harran Üniversitesinde Artiz Mektebi sahnelendiÖnceki Haber

Harran Üniversitesinde Artiz Mektebi sah...

Eyyübiye’de kaza: 6 yaralıSonraki Haber

Eyyübiye’de kaza: 6 yaralı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar