Şanlıurfa
DOLAR34.0692
EURO37.7489
ALTIN2730.4

İsot tartışması alevlendi, Urfalılar noktayı koydu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İsot tartışması alevlendi, Urfalılar noktayı koydu
Abone ol
Şanlıurfa ve Gaziantep arasında isot tartışması tekrar alevlendi. Sosyal medyada başlayan tartışmada Şanlıurfalılar, “isot bizimdir, 2000 yılında tescillendi” diyerek konuyu kapattı.

Şanlıurfa ve Gaziantep arasında süregelen isot tartışması sosyal medya uygulaması Twitter’de tekrar alevlendi. Memurlar.Net isimli haber sitesinin kendi sosyal medya hesabında yaptığı “Sizce kırmızıbiber kimin? Gaziantep’in mi Kahramanmaraş’ın mı?” anketi ortalığı karıştırdı. Sitenin yaptığı ankette Şanlıurfa’ya yer vermemesi ise Şanlıurfalı vatandaşları çileden çıkardı.

TARTIŞMAYA BÜYÜKŞEHİR’DE KATILDI

Memurlar.Net isimli haber sitesinin kendi sosyal medya hesabında yaptığı “Sizce kırmızıbiber kimin? Gaziantep’in mi Kahramanmaraş’ın mı?” anketi ortalığı karıştırken tartışmaya Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi’de katıldı. Büyükşehir Belediyesi resmi sosyal medya hesabı anketin altına, “şuraya tescil belgemizi koyuyor ve konuyu kapatıyoruz” diyerek isotun tescil belgesinin resmini kattı.

URFALI VATANDAŞLAR ÇİLEDEN ÇIKTI

Şanlıurfalı vatandaşlar Memurlar. Net isimli haber sitesinin ortalığı germek için bu tür bir anket yaptığını belirterek duruma tepki gösterdi. İsotun Urfa’ya tescillendiği ve ortada tescil belgesi olduğu halde sitenin böyle bir anket yapması ise kenti çileden çıkardı.

İşte sosyal medyada Şanlıurfalıların gösterdiği tepkiler:

 

Şanlıurfa Büyükşehir: Şuraya tescil belgemizi koyuyor ve konuyu kapatıyoruz.

Şanlıurfa: Biber her yörede yetişir farklı Şekil ve farklı türden. Bunların içinde kalitesi ve sağlık bakımında Urfa isotu tescillenmiştir. Biber herkesin, isot Urfa’nındır.

İsa Güzel: Bilip bilmeden haber yapmayın. Tescili de lezzeti de bizde hadi oradan.

Ali Uzun: Biber Urfa'nındır. En orijinal ürünler Urfa'da yetişmektedir. Bibere nazaran, çiğ köfte, içli köfte, lahmacun, kebap çeşitleri, ciğer. Daha neler neler.

Ahmet Hamdi Çiçek: Şanlıurfa'ya bekleriz, bu soruyu yeniden sormanız için. İsot, fıstık, çiğköfte, kebap ve daha nicesi Şanlıurfa'nın yöresel ürünleridir.

Hasan Akbulut: Urfa isotu duymadınız mı arkadaşım. Biberle yapılır dondurmanın sütüyle değil ya da baklavanın yufkasıyla değil, kırmızı biberle kırmızı biber. Urfa isotu oradan gelir. Bütün Urfa’da her evde ev yapımı yapılır. Şimdi sezonu buyurun Urfa’ya girin isot kokusundan geçilmiyor şimdi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Büyükşehir Belediyesi, 70 noktada çalışmalara devam ediyorÖnceki Haber

Büyükşehir Belediyesi, 70 noktada çalışm...

Urfa’nın bir değeri daha tescillendiSonraki Haber

Urfa’nın bir değeri daha tescillendi

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar