Şanlıurfa
DOLAR34.0692
EURO37.7489
ALTIN2730.4

HÜDA PAR: Sabırsızlıkla beklenen hizmet

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
HÜDA PAR: Sabırsızlıkla beklenen hizmet
Abone ol
HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanı Faruk Polat, Eyyübiye ilçesinde yapılan altyapı çalışmaları sonrasında açık bırakılan çukurların oluşturdukları mağduriyeti gündeme taşıdı.

Her hafta cuma günü saat11.11'de Şanlıurfa'nın bir sorununu ve bu soruna yönelik çözüm önerilerinipaylaşan HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanlığı, bu hafta ise Eyyübiye ilçesindeyapılan altyapı çalışmaları sonrasında açık bırakılan çukurların oluşturduklarımağduriyeti gündeme getirdi.

Eyyübiye ilçesinde kazılıpaçık bırakılan sokaklarda incelemelerde bulunan HÜDA PAR Şanlıurfa İl BaşkanıFaruk Polat "HÜDA PAR olarak bu hafta güzel Urfa'mızın merkez Eyyübiyeilçesindeyiz. Eyyübiye ilçemizin yapılan kazı çalışmalarından sonra sorun vesıkıntıları noktasında bize ulaşan esnaf ve hane halkının şikâyetlerini dilegetirmek üzere sözü Eyyübiye İlçe Başkanımız sayın Mehmet Emin Baytar'a veburada sıkıntılarını dile getirmek üzere esnaf arkadaşlara bırakmakistiyorum" diyerek sözü İlçe Başkanı Mehmet Emin Baytar'a ve vatandaşlarabıraktı.

HÜDA PAR Eyyübiye İlçeBaşkanı Mehmet Emin Baytar "Eyyübiye ilçemizin herhangi bir caddesiherhangi, bir sokağındayız. İlçe halkına getirilen hizmetler sonrası maalesefköstebek yuvasına dönen çukurların bir türlü kapatılmaması nedeniyle halkımızınçekmiş olduğu sıkıntıları dile getirmek üzere karşınızdayız" dedi.

"Burada ben bir esnafımiş yerlerimizin kepenklerini yarım kaldırıyoruz, tam kaldıramıyoruz.Elemanlarımız günde 3 defa bez elinde beyaz eşyaları temizliyor. İçeride bizimürünler var kirleniyor" dedi.

"Kış da geldi. Bunukapatmadılar. Yarın öbür gün her yer çamur olacak.

Ben buradan mahallesakiniyim. Burada hiç hizmet yapmıyorlar. Yolla ilgili yolları kazdılar. Halaşimdi 6 aydan beri şimdiye kadar çukur içindeyiz. Arabayla hiç çıkamaz olduk.Bizi unuttular artık" dedi.

"Şikâyet ettim bakanyok

Vallahi. 6 aydır rezilolmuşuz. Hepsi bak 6 aydır elektrik kazdılar yapmadılar. Her yer çamur. Çöpügörüyorsun. Ayda 2-3 defa şikâyet ettim. Bakan yok, gelen yok."

"6 aydır sokaklarımızböyle... Sokaklarımızı yapmadılar. 6 ay önce gelip yapacaklardı, yapmadılar.Perişan haldeyiz. Biz esnafız, burada çocuklar ekmek almaya geliyordu gelemiyorlar.Yollar çamurlu" dedi.

"Bu mahalledeoturuyorum. Sürekli söylüyorum. Şikâyette bulundum. Doğalgaz için yapılançalışmadır ama kapatıldı. Açık kaldı. Toz duman içinde... Çocuklar çıkamıyor.Özellikle kışları bir engelli annesi olarak çok mağdur oluyoruz" diyerekmağduriyetlerini dile getirdiler.

HÜDA PAR Eyyübiye İlçeBaşkanı Mehmet Emin Baytar "Elektrik, su, iletişim, doğalgaz vesaire herne sebeple olursa olsun, altyapı hizmetleri için açılan kanallar eğer 3 ay, 5ay, 6-7 ay üzerinden geçtiği halde üzeri kapatılmıyorsa, burada bir sorunvar" dedi.

Baytar "Bu tür sorun vesıkıntılarını çözümünün aslında çok basit iki yolu vardır. Klasik siyaset veidare anlayışı itibari ile çok zor ama ideal siyaset ve idare anlayışıitibariyle çok basit olan çok kolay olan bu hususlar şunlardır:

Birincisi, icra makamındaolanların, yetkililerin bir zahmet halklarının, vatandaşının sokağına inipsorun ve sıkıntıları yerinde tespit etmesi.

İkinci olarak ta, hizmetsunan kurumların birbirinden haberdar ve koordineli bir şekilde çalışma yürütmeleriile beraber güçlü denetim mekanizmasının yürütülmesi.

Son olarak Baytar"Sonuç olarak şunu söylüyoruz: Eyyübiye halkı sabır ehlidir ama sabır taşıdeğildir! Lütfen bu sabır taşını çatlatmayalım" diyerek, yetkililereçağrıda bulundu.

BİHA 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Tarım fuarı ziyaretçilerini ağırlamaya devam ediyorÖnceki Haber

Tarım fuarı ziyaretçilerini ağırlamaya d...

Meteoroloji’den Şanlıurfa için uyarıSonraki Haber

Meteoroloji’den Şanlıurfa için uyarı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar