Şanlıurfa
DOLAR34.0692
EURO37.7489
ALTIN2730.4

Haliliye’de kadınlara pozitif ayrımcılık

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Haliliye’de kadınlara pozitif ayrımcılık
Abone ol
Haliliye Belediyesi, kadınlara yönelik pozitif ayrımcılığı ile Kısas Mahallesi’ne kazandırdığı Kültür Merkezi’nde el sanatları ve dikiş nakış kurslarıyla dikkat çekiyor. Bu merkez, kadınların el emeklerini ürüne dönüştürerek aile ekonomilerine katkı sağladıkları bir adres haline geldi. Kadınlar, sağlanan bu imkanlardan dolayı memnuniyetlerini dile getirdiler. Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından açılan KısasKültür Merkezi, hobi ve meslek edindirme kurslarıyla yoğun ilgi görüyor.Gençlere ve kadınlara hitap eden çeşitli kurslarla Kısas Mahallesi’nin kültürve sanat ihtiyaçları karşılanıyor.Merkezdeki bilgisayar kursu ve okuma salonu gençlerineğitimine katkı sağlarken, bağlama kursu da aşıklık geleneğini yaşatankursiyerlerle doluyor. Kadınlar ise dikiş nakış kursu ve el sanatlarıatölyesinde el emeklerini sergileyerek aile ekonomilerine katkıda bulunuyor.Kültür Merkezi’nde sunulan kurslarla yeteneklerinikeşfettiklerini ve el emeklerini sanata dönüştürdüklerini belirten kursiyerkadınlar, sağlanan imkanlardan ötürü Haliliye Belediyesi’ne teşekkürleriniilettiler. Kısas’ta ilk kez kadınlara yönelik kurs açıldığını belirtenkadınlar, şu ifadeleri kullandı:”Öncelikle Haliliye Belediye Başkanı’na bize bu KültürMerkezi’ni açtığı için teşekkür ederiz. Çok güzel şeyler öğreniyoruz. Eskidenevde otururduk, şimdi burada gelip bir şeyler öğrenmek bizi çok mutlu ediyor.Hem burada arkadaşlarla toplanıyoruz, bir şeyler yapıyoruz ve kabiliyetimizolduğunu fark ettik. Farklı şeyleri yapmak çok güzel ve bize mutluluk veriyor.Belediyemizin bize açtığı bu imkandan dolayı çok memnunuz.” KURSLARA YOĞUN İLGİ DEVAM EDİYORKültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü yaptığı açıklamada, MüzikSınıfı, Bilgisayar Kursu, Dikiş Atölyesi, El Sanatları Atölyesi, Okuma YazmaKursu ve Okuma Salonu’nun yer aldığı Kısas Kültür Merkezi’nde kayıtların devamettiğini belirtti. Vatandaşlar, başvuru yaparak bu kurslardanfaydalanabilirler.BİHA

Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından açılan KısasKültür Merkezi, hobi ve meslek edindirme kurslarıyla yoğun ilgi görüyor.Gençlere ve kadınlara hitap eden çeşitli kurslarla Kısas Mahallesi'nin kültürve sanat ihtiyaçları karşılanıyor.

Merkezdeki bilgisayar kursu ve okuma salonu gençlerineğitimine katkı sağlarken, bağlama kursu da aşıklık geleneğini yaşatankursiyerlerle doluyor. Kadınlar ise dikiş nakış kursu ve el sanatlarıatölyesinde el emeklerini sergileyerek aile ekonomilerine katkıda bulunuyor.

Kültür Merkezi'nde sunulan kurslarla yeteneklerinikeşfettiklerini ve el emeklerini sanata dönüştürdüklerini belirten kursiyerkadınlar, sağlanan imkanlardan ötürü Haliliye Belediyesi'ne teşekkürleriniilettiler. Kısas’ta ilk kez kadınlara yönelik kurs açıldığını belirtenkadınlar, şu ifadeleri kullandı:

"Öncelikle Haliliye Belediye Başkanı'na bize bu KültürMerkezi'ni açtığı için teşekkür ederiz. Çok güzel şeyler öğreniyoruz. Eskidenevde otururduk, şimdi burada gelip bir şeyler öğrenmek bizi çok mutlu ediyor.Hem burada arkadaşlarla toplanıyoruz, bir şeyler yapıyoruz ve kabiliyetimizolduğunu fark ettik. Farklı şeyleri yapmak çok güzel ve bize mutluluk veriyor.Belediyemizin bize açtığı bu imkandan dolayı çok memnunuz."

 

Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü yaptığı açıklamada, MüzikSınıfı, Bilgisayar Kursu, Dikiş Atölyesi, El Sanatları Atölyesi, Okuma YazmaKursu ve Okuma Salonu'nun yer aldığı Kısas Kültür Merkezi'nde kayıtların devamettiğini belirtti. Vatandaşlar, başvuru yaparak bu kurslardanfaydalanabilirler.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Urfa ekibi Durmuş ile yolları ayırdıÖnceki Haber

Urfa ekibi Durmuş ile yolları ayırdı

Adıyaman’da deprem!Sonraki Haber

Adıyaman’da deprem!

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar