Şanlıurfa
DOLAR34.0692
EURO37.7489
ALTIN2730.4

Fıstık ağaçlarında görülen renk değişimlerine dikkat

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Fıstık ağaçlarında görülen renk değişimlerine dikkat
Abone ol
Bozova’da İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri fıstık ağaçlarının yapraklarında renk değişimleri görülmesi üzerine çiftçileri uyardı. Bozovailçesi Maşuk Mahallesi’nde Şakir Almas’a ait Fıstık ağaçlarında ender görülen renkdeğişim görülmesi ve bu konuda üreticilerin şikayetleri üzerine İlçe Tarım veOrman Müdürlüğü incelemede bulundu.Ekipler, Maşukkırsal mahallesinde bir çiftçiye ait yaklaşık 10-12 yaşlarındaki Antep fıstığıbahçesinde yapılan gözlemler sonucunda, ağaçların yapraklarında besin elementieksikliğine bağlı renk değişimleri belirlendi.Üreticihümik asit ve demir tozu kullandığını beyan etmesinin ardından, ekiplertarafından yapılan değerlendirmede, üreticiye acil olarak sulama yapması vetapanlı sürüm gerçekleştirmesi tavsiyesinde bulunuldu.Sosyal medyahesabında paylaşım yapan Bozova İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü şu bilgilere yerverdi;“İlçemizMaşuk Mahallesi’nde Şakir Almas’a ait yaklaşık 10-12 yaşlarındaki Antep fıstığı bahçesinde yapılan gözlemler veincelemelerde bitkinin yapraklarında besin elementi eksikliğine bağlı renkdeğişimlerinin olduğu belirlenmiştir. Üretici hümik asit ve demir tozukullandığını beyan ettiğinden üreticiye acil olarak sulama ve tapanlı sürümyapması gerektiği tavsiyesinde bulunulmuştur.Sizler içinçalışmaya devam ediyoruz” BİHA

Bozovailçesi Maşuk Mahallesi’nde Şakir Almas’a ait Fıstık ağaçlarında ender görülen renkdeğişim görülmesi ve bu konuda üreticilerin şikayetleri üzerine İlçe Tarım veOrman Müdürlüğü incelemede bulundu.

Ekipler, Maşukkırsal mahallesinde bir çiftçiye ait yaklaşık 10-12 yaşlarındaki Antep fıstığıbahçesinde yapılan gözlemler sonucunda, ağaçların yapraklarında besin elementieksikliğine bağlı renk değişimleri belirlendi.

Üreticihümik asit ve demir tozu kullandığını beyan etmesinin ardından, ekiplertarafından yapılan değerlendirmede, üreticiye acil olarak sulama yapması vetapanlı sürüm gerçekleştirmesi tavsiyesinde bulunuldu.

Sosyal medyahesabında paylaşım yapan Bozova İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü şu bilgilere yerverdi;

“İlçemizMaşuk Mahallesi'nde Şakir Almas'a ait yaklaşık 10-12 yaşlarındaki Antep fıstığı bahçesinde yapılan gözlemler veincelemelerde bitkinin yapraklarında besin elementi eksikliğine bağlı renkdeğişimlerinin olduğu belirlenmiştir. Üretici hümik asit ve demir tozukullandığını beyan ettiğinden üreticiye acil olarak sulama ve tapanlı sürümyapması gerektiği tavsiyesinde bulunulmuştur.

Sizler içinçalışmaya devam ediyoruz”


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Bakan Murat Kurum Şanlıurfa’daÖnceki Haber

Bakan Murat Kurum Şanlıurfa’da

Bakan Kurum deprem bölgesine bakan yardımcıları Varank ve Bulut’u görevlendirdiSonraki Haber

Bakan Kurum deprem bölgesine bakan yardı...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar