Şanlıurfa
DOLAR34.0692
EURO37.7489
ALTIN2730.4

Ev sahibi olamayanlar dikkat! Bakanlıktan yeni hamle geliyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Ev sahibi olamayanlar dikkat! Bakanlıktan yeni hamle geliyor
Abone ol
Konut fiyatlarında yaşanan artış birçok sıkıntıyı da beraberinde getiriyor. Bakanlık kanun teklifi için yeni sistemi hazırlıyor.

Geçtiğimiz yıllarda yaşanan pandemi döneminde tüm dünyadakonut fiyatlarında rekor yükselişler yaşanırken küresel piyasalarda konutfiyatlarının en çok yükseldiği ülke Türkiye olarak ilk sırada yeralmıştı. Pandeminin ardından enflasyonda yaşanan yükseliş ile merkezbankaları kredi faiz oranlarında yükselişe gidince konuta olan talep azalmış,bu da diğer ülkelerde konut fiyatlarında düşüşe neden olmuştu. Bankalarınenflasyon da para basımını durdurmak için ev alacak kişilere yüksek kredimiktarlarını ödemekten kaçınıyor. 

Ancak Türkiye'de hem kredi faiz oranlarında düşüşyaşanması hem de 10 milyona yakın göçmenin ülkemize gelmesinden dolayı konutfiyatlarında patlama yaşanmıştı. Dünya genelinde sorun olan mülteci sorunu geçtiğimizyıllarda Türkiye'nin gündem maddelerinden biri olmuştu. Çevre ülkelerde çıkansavaş darbe ekonomik krizden etkilenen insanlar Türkiye sınırlarını delik deşikederek ülkemizde hayata karıştı.

Hem satılık hem de kiralık konut fiyatları için hükümetinmüdahaleleri tüm hızı ile devam ederken konu hakkında bir açıklamada BakanÖzhaseki tarafından yapıldı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği BakanıMehmet Özhaseki arzın artması durumunda fiyatların düşeceğinibelirterek "Epeyce bir arazi parselasyonu yaparak ve altyapısınıhazırlayarak bunu arz etmemiz lazım.

Şu anda birçok yerde artık müteahhitlik firmaları yüzde50 ile çalışıyor. Bu çok büyük bir rakam. Bu inşaat maliyetlerini çokartırıyor, konut fiyatları yükseliyor. Bunun tersine dönmesi için o zaman bizimelimizdeki imkanları kullanmamız gerekiyor. Şu anda Milli emlak arazilerininhepsi bizim bakanlığımızda. Çalışmaya başladık bile. Meclis açılınca ilk işyeni bir yasa çıkaracağız. Yasada bu hazine arazileri de yer alacak" ifadeetti. Bakanın açıklamalarından anlaşıldığı üzere konut fiyatlarına bir hamlegelebilir.

Yapılan açıklamaya göre hükümet hazine arazilerini açarakkonut fiyatlarını düşürmeyi hedefliyor.

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Şanlıurfaspor’a Burundili orta sahaÖnceki Haber

Şanlıurfaspor’a Burundili orta saha

Cumhurbaşkanı Erdoğan kaç saat uyuduğunu açıkladıSonraki Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan kaç saat uyuduğunu...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar