Şanlıurfa
DOLAR34.0692
EURO37.7489
ALTIN2730.4

Erdoğan’dan Danıştay’ın göreve iade kararına tepki

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Erdoğan’dan Danıştay’ın göreve iade kararına tepki
Abone ol
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Danıştay 5. Dairesi’nin FETÖ’den ihraç edilen 450 yargı mensubu hakkında göreve iade kararına sert tepki gösterdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, ”Bu karara sessiz kalmamız mümkün değil.” dedi. ”FETÖ bataklığını kuruttuk ancak sinekleri temizleme işimiz daha devam ediyor.” diye konuşan Erdoğan, mücadelenin bitmediğinin de altını çizdi.

Cumhurbaşkanı RecepTayyip Erdoğan, Mısır'daki temaslarını tamamlayarak yurda döndü.

Dönüş yolunda uçakta gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan, gündemeilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Danıştay5. Dairesinin, FETÖ'yle irtibatlı olduğu gerekçesiyle 450 hakim ve savcınınihracında göreve iade kararı iletilen Erdoğan, "Bu karara sessiz kalmamızmümkün değil" dedi. Erdoğan, şunları söyledi:

“FETÖdenen bu şer şebekesinin, terör yapılanmasının belini kırdık. FETÖ bataklığınıkuruttuk ancak sinekleri temizleme işimiz daha devam ediyor. Biz FETÖ'nün içyüzünü anlatmaya, onlarla her alanda mücadele etmeye devam edeceğiz.Mücadelemiz bitmiş değil. Son kukla da Türkiye'ye zarar veremez hale getirilenekadar devam edeceğiz. Yüzlerindeki değişik maskeleri yırtıp atıyoruz ve bunlarböylece meydana çıkıyor. Her kılığa giren bu iradesiz şarlatanların ensesinde olacağız.Fakat Danıştay'ın aldığı bu karara da sessiz kalmamız mümkün değil. Nasıl kiAnayasa Mahkemesi’nin aldığı bazı garip kararlarda Cumhur İttifakı olaraktepkisiz kalmıyorsak, bunda da sessiz kalamayız. Ayrıca Anayasa Mahkemesi’ninalmış olduğu bu kararları hazmedemiyorum. Danıştay zaman zaman yapıyor, bu türkararlarla bizi rahatsız ediyor ama Anayasa Mahkemesi’nin sık sık bu türkararları alması bizi ciddi manada rahatsız ediyor. Mesela Anayasa Mahkemesibir de BTK'yla ilgili bir karar almış. Hani bunun neresinden gireceksin? Nasılböyle bir karar alınır? Biz de bu işin üzerine üzerine giriyoruz, gideceğiz.Danıştay'da da bu işin yine aynı şekilde takipçisi olacağız”.

 

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Şanlıurfalı sporculardan Avrupa Şampiyonasında büyük başarıÖnceki Haber

Şanlıurfalı sporculardan Avrupa Şampiyon...

AK Parti Akçakale İlçe Başkanı Fethi Solhan olduSonraki Haber

AK Parti Akçakale İlçe Başkanı Fethi Sol...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar