Şanlıurfa
DOLAR34.0692
EURO37.7489
ALTIN2730.4

DEDAŞ kesinti haberlerini yalanladı!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
DEDAŞ kesinti haberlerini yalanladı!
Abone ol
DEDAŞ, Şanlıurfa’da okullarda elektrik kesintileri yaşandığına ilişkin haberlerin gerçeği yansıtmadığını bildirdi.

Şanlıurfa’daokulların açılmasıyla özellikle kırsal bölgelerdeki okullarda elektriklerinbulunmadığına ilişkin birçok haber medyaya yansımıştı.

Dicle ElektrikDağıtım A.Ş. (DEDAŞ) söz konusu haberlerle ilgili açıklama yaptı.

DEDAŞ’ın yazılıaçıklamasında, Şanlıurfa’da tarımsal sulamaya ihtiyaç duyan abonelerin büyükbir bölümünün yol açtığı aşırı yüklenme kaynaklı elektrik dağıtım hatlarında yaşanansorunları en hızlı şekilde çözüme kavuşturmaya devam ettiği kaydedildi.

“Yaşanan yüksekelektrik tüketimi sorunu sadece sıradan tüketicileri değil, üreticileri ve bölgeyibesleyen enerji üretim santrallerini de olumsuz etkiliyor” denilen açıklamada,iddialara ilişkin şu ifadelere yer verildi:

“Geçtiğimiz günkapılarını yeni eğitim öğretim dönemine aralayan okullarda meydana gelen kısasüreli kesintilere ilişkin tüm tedbirler alındıktan ve arızalar giderildiktensonra ivedi olarak elektrik akışını yeniden sağlayan şirketimiz, yeniarızaların meydana gelmesini önlemek adına rutin bakım onarım faaliyetlerini desıklaştırdı.

Şanlıurfa’nınHilvan ve Haliliye ilçelerinde bulunan Yedikoyu, Konaç, Gümüştaş, Eyerkıran veBayramlı mahallelerinde yaşayan tarımsal sulama çiftçilerinin  yol açtığı aşırı elektrik tüketimi, bölgeyibesleyen hattın kesintisiz çalışmasını etkileyecek önemli arızalara sebepoluyor. Kırsal bölgelerde, merkezi şehir alanlarına göre kayıt dışı elektrikkullanımı artıyor ve bu bölgelerde enerji tüketimi aşırı seviyelerdegerçekleşiyor. Tarımsal sulama alanlarında kayıt dışı kullanım oranınyüksekliğiyle birlikte, hatlarda aşırı yüklenme oluyor. Bu da hatların vedağıtım trafolarının aşırı yükten yıpranmasını beraberinde getirerek arızakaynaklı kesintilere sebebiyet veriyor.

Söz konusu çiftçigruplarının oluşturduğu bilinçsiz yüksek elektrik tüketimi zaman zamanarızalara sebep olurken, bu kesintilerden sadece sıradan tüketiciler değil,üreticiler ve bölgeyi besleyen enerji üretim santralleri de olumsuz etkileniyor.Haliliye ilçesine bağlı Gümüştaş Mahallesinde bulunan okul, bölgede hat topraklamasıkaynaklı oluşan problemin çözümünde, vatandaşlar ve öğrenciler için hayatitehlike oluşturmaması adına enerjisiz bırakıldı. Yaşanan arızanın ekiplerimizinyoğun çalışması sonrasında giderilmesinin ardından enerji tekrar verilereksorun giderildi”.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Karaköprü’de iki mahalleye kilitli parke taşı döşeniyorÖnceki Haber

Karaköprü’de iki mahalleye kilitli parke...

Karaköprü’de otomobil motosiklete çarptı!Sonraki Haber

Karaköprü’de otomobil motosiklete çarptı...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar