Şanlıurfa
DOLAR34.0692
EURO37.7489
ALTIN2730.4

CHP’den kanun teklifi “Toplu taşımada akaryakıttan KDV ve ÖTV alınmasın”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
CHP’den kanun teklifi “Toplu taşımada akaryakıttan KDV ve ÖTV alınmasın”
Abone ol
CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer ve Aydın Milletvekili Evrim Karakoz, toplu taşımaya gelen zamlar sonrası kanun teklifi hazırladı. Toplu taşımada kullanılan akaryakıttan KDV ve ÖTV alınmamasını içeren kanun teklifi TBMM’ye sunuldu.

Motorin ve benzine gelen zamların toplu taşıma araçlarınayansımasıyla Türkiye genelinde otobüslerde ulaşım ücreti artmıştı. CHP AydınMilletvekili Evrim Karakoz ve Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, toplutaşımada kullanılan akaryakıttan KDV ve ÖTV alınmamasını içeren kanun teklifiniTBMM’ye sundu.

CHP Eskişehir Milletvekili Çakırözer, seçimlerden bu yanazamların ardı arkası kesilmediğini ifade ederek, şunları söyledi:

“Dün yapılan zamlarla benzinin litresi 40 lirayı aştı. 40lirayı aşan benzin demek, toplu taşıma ücretlerinde artış demek. Vatandaşınotobüs biletine zam demek. İşte bunun önüne geçebilmek için Türkiye BüyükMillet Meclisi’ne bir kanun teklifi verdik. Toplu taşımada kullanılanakaryakıttan KDV ve ÖTV’nin alınmamasını istiyoruz. Nasıl ki yatlardan ÖTV, KDValınmıyorsa vatandaşı taşıyan otobüsten de ÖTV, KDV alınmasın istiyoruz. Ayrıca65 yaşın üstündeki vatandaşlarımızı, engellilerimizi, belediyelerimiz ücretsiztaşıyor. İşte bu vatandaşlarımız için özel halk otobüslerine iktidar gelirdesteği veriyor. Aynısını belediye iştiraklerinin otobüslerine, tramvaylarınada sağlanması gerekiyor. Bunun için de bir kanun teklifi veriyoruz. Bu kanuntekliflerinin Meclis açılır açılmaz çıkarılması önem taşıyor.”

CHP Aydın Milletvekili Evrim Karakoz, vatandaşların işegitmek için toplu taşımaya harcadıkları paranın çok yükseldiğini dilegetirere,k şu ifadeleri kullandı:

“Toplu ulaşıma yapılan zamlardan sonra, toplu taşımaaraçlarıyla işe gidip gelenlerin ulaşıma harcadıkları para çok yükselmiştir.Vatandaşımızın bu durumla baş edebilmesi ancak ulaşım ücretlerinin azalmasıylamümkündür. Bu da toplu taşıma araçlarıyla ulaşım hizmeti veren belediyelerinulaşım fiyatlarında indirim yapmasından geçer. Hem vatandaş hem de yerelyönetimler için görünen tek çıkış yolu; toplu taşıma araçlarına aldıklarıakaryakıttan ÖTV ve KDV’nin sıfırlanmasıdır. Bunun içinde yasal bir düzenlemeyapılması şarttır. Yapılacak düzenleme ile hem toplu taşıma hizmetinin fahişakaryakıt fiyatları karşısında yaşadığı krizden kurtulmasına önemli bir katkısağlanacak hem de yurttaşlarımızın toplu taşımayı daha ucuza kullanabilmesininönünü açacaktır”.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Urfa’da narkotik operasyonunda 11 tutuklamaÖnceki Haber

Urfa’da narkotik operasyonunda 11 tutukl...

Erdoğan’dan CHP’li Tanrıkulu’na tepkiSonraki Haber

Erdoğan’dan CHP’li Tanrıkulu’na tepki

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar