Şanlıurfa
DOLAR34.0692
EURO37.7489
ALTIN2730.4

Büyükşehir'den 7 milyonluk tasarruf

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Büyükşehir'den 7 milyonluk tasarruf
Abone ol
Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, belediyeye ait araçlarda tasarrufa gidileceğini ve yıllık 7 milyon 251 bin 951 lira tasarruf edileceğini açıkladı.

ŞANLIURFA-ŞANLIURFA Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül'ün de katılımı ile belediyede yapılan ve uygulanan tasarruf tedbirleri hakkında bir basın açıklaması düzenlendi.

Büyükşehir Belediyesi Makine İkmal Şube Müdürlüğünde düzenlenen toplantıda, müteahhit firma tarafında yapılacak tedbirlerle birlikte 44 aracın iade edileceği ve buradan 1 milyon 432 bin 327 lira tasarruf edileceği açıklandı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Beyazgül, bir genel hazırlandığını duyurdu. 

BEYAZGÜL: YASAL İŞLEM BAŞLATILACAK

Hazırlanan genelge ile belediyeye ait araçların şahsi araç gibi kullanılmayacağını belirten Beyazgül, şöyle konuştu:

"Topladığımız araçlar tabi ki sadece burada değil. ŞUSKİ ve diğer birimlerimizde de araçlarımızı topladık. Tasarruf genelinde belediyemizde bir genelge hazırladık.Hizmet amaçlı olmak üzere araçların kullanımlarını kararlaştırdık. Şimdi tüm araçlar kişi tahsisi değil, hizmet tahsisi getireceğiz. Her daire için oluşturduğumuz araç havuzu topluyoruz, ihtiyaca göre kişi araç emriyle kullanacak. Görevi gereği zorunlu olarak mesai dışı çalışması gerekenler haricinde tüm araçlar mesai bitiminde kendi dairelerinin otoparkına çekilecek. Kesinlikle dışarı çıkarılmayacak, çıkarılanlar ve izin verilenler hakkında yasal işlem yapılacak. Bu araçlar kamuya ait, halkımızın hizmeti için araçlar verimli kullanılacak."

Araçlardan edilen tasarrufları resmi rakamlara göre açıklayan Beyazgül, toplamda 7 milyona yakın bir tasarruf elde edileceğini kaydetti. 

'TOPLAM 7 MİLYON TASARRUF'

Beyazgül, "Tüm bu araçlarımızı rakamsal olarak verdiğimiz zaman şöyle bir durum ortaya çıkıyor. Yakıttan 44 aracımız 1 milyon 403 bin yakıttan, 116 bin 960 lira ise aylık kiradan tasarruf etmektedir. Fen işleri dairemizde de 7 iş makinesi 24 araç, 10 Ford, 1 Isuzu olmak üzere 44 araç 774 bin kira bedeli 2 milyon 200 bin yakıt tasarrufu sağlanacaktır. Nihayetinde ŞUSKİ'de 40 araç ve iş makineleri ve kepçe, kamyon, binek araç olmak üzere 14 araç, 3 traktör ve 12 binek araç olmak üzere tasarruf sağlamış bulunmaktayız. Bütün bunların toplamı 7 milyon 251 bin 951 lira belediyemiz tasarruf sağlayacaktır."

'YÜKSEK BİR BORCUMUZ VAR'

Belediyenin borcunun yüksek olduğu iddialarını da cevaplayan Beyazgül, "Elbette ki yüksek bir borucumuzun olduğu doğrudur. Belediyemizin bu borçları hizmet karşılığı oluşan borçlar, Belediye hizmet yağmış bunun karşılığında elbette de borçlar çıkmış. Bu bizi ümitsizliğe çeken bir durum değil. Biz de hizmetimize devam edeceğiz" diyerek sözlerine son verdi.

 

Özlem DİKMEN/ŞANLIURFA-BİHA


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Halpazarı bayramda kapalı olacakÖnceki Haber

Halpazarı bayramda kapalı olacak

Hercai'de 'Göbeklitepe' rüzgarıSonraki Haber

Hercai'de 'Göbeklitepe' rüzgarı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar