Şanlıurfa
DOLAR34.0692
EURO37.7489
ALTIN2730.4

Başkan Beyazgül: Asfalt üretiminin her aşaması belediyemize ait ekip ve ekipmanla yapılıyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Başkan Beyazgül: Asfalt üretiminin her aşaması belediyemize ait ekip ve ekipmanla yapılıyor
Abone ol
Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi öz kaynaklarıyla kurduğu asfalt plentinde ürettiği asfaltı Şanlıurfa’nın can damarlarını açmak için kullanıyor. Her aşaması Büyükşehir Belediyesince üretilen sıcak asfalt Buhara Mahallesi Okullar Bölgesine serildi. Başkan Beyazgül Asfalt üretiminin her aşamasının Büyükşehir Belediyesi ekip ve ekipmanlarıyla yapıldığını söyledi.

 

Şanlıurfa’nınmerkez ve kırsal mahallelerinde asfalt, sathi asfalt ve beton yol çalışmalarınısürdüren Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, son teknoloji ile örülü modern asfaltve beton laboratuvarında ürettiği asfaltı Şanlıurfa’nın yollarına seriyor.

 BüyükşehirBelediyesince Şanlıurfa’ya kazandırılan ve modernize edilerek üretime tamdonanımlı tamamı otomatik sistemle devam eden Büyükşehir Asfalt Plenti’nde üretilenbirinci kalite asfalt çeşitli aşama ve testlerden geçerek ihtiyaç duyulanalanlarda kullanılıyor.

 İlkolarak belediye envanterine katılan konkasörler vasıtasıyla bazalt taşlarıstabilize malzemeye dönüştürülüyor. Ardından devreye Şanlıurfa’nın ve bölgeninen kapsamlı asfalt plenti giriyor. Burada işlenen malzeme çeşitli testlerdengeçirilerek asfalt olarak döküm makinelerinden araçlara dolduruluyor. Araçlarayüklenen asfalt Şanlıurfa’nın konforlu ulaşımı için yollara seriliyor.

 AsfaltPlentindeki çalışmaları yakından görmek ve her aşamasına eşlik etmek isteyenŞanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül Fen işleriekipleri ile birlikte asfalt üretim tesisini inceledi. Asfaltın her aşamasındaçeşitli testlere tabi tutulduğunu aktaran Başkan Beyazgül Şanlıurfa büyükşehirBelediyesi’nin bölgenin en donanımlı ve büyük asfalt şantiyesine sahip olduğunadikkati çekti.

BaşkanBeyazgül, “ Belediyemize ait asfalt şantiyesindeyiz. Burada görmüş olduğunuzbazalt taşlarımız ilk olarak konkasör makinasına gidiyor. Daha sonra buradabulunan depolara dolarak hazırlanan malzeme asfalt olarak çıkıyor. ŞanlıurfaBüyükşehir Belediyemizce sayılarını artırdığımız son model araçlarımızlataşınarak asfalt serilecek yere doğru yola çıkıyor. Görmüş olduğunuz gibi ilkaşamasından son aşamasına kadar her biri Belediyemize ait araçlar veteknolojilerle yapılıyor. Asfalt plentimizi kurarak sıfır araçlarımızı aldık.Birçok ekip ve ekipmanı bir araya getirerek bugünün deyimi ile tedarikzincirini biz sağlamış olduk. Burası Şanlıurfa’nın memleketimize hayırlı uğurluolsun. Bu şantiyeyi yaparak burada asfalt üreterek bir yandan ürettik diğeryandan tasarruf sağladık. Sağladığımız bu tasarrufu da şehrimiz içinyatırımlara dönüştürdük. Hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.

Şanlıurfa’dayollara serilen asfaltın kalitesinin ve standartlarının son derece titiz birşekilde son teknoloji makinalarla incelenerek yapıldığının altını çizen BaşkanBeyazgül, “ Asfalt plentimizin kumanda odasındayız. Burada arkadaşlarımızbilgisayar üzerinden çalışıyorlar. Aşağıdan da araçlarımız buradan asfaltıyüklemiş olarak buradan geçiyor. Asfalt plentimizin çalışması ve uygun birasfalt kalitesine ulaşması karışımın doğru olarak yapılması için buradabilgisayar ortamında çalışılarak buradan çıkan araçlara yüklenerek o araçlarvasıtasıyla yollara çok kaliteli bir asfalt serimi yapıyoruz.” ifadelerine yerverdi.

AsfaltŞantiyesindeki incelemelerinin ardından asfalt yüklü araçlarla birlikte BuharaMahallesi Okullar Bölgesine hareket eden Şanlıurfa Büyükşehir Belediye BaşkanıZeynel Abidin Beyazgül 2023 - 2024 Eğitim Öğretim Dönemi öncesi Okullarbölgesinin yollarının asfaltlanma çalışmalarını yerinde gördü.

Fenişleri ekiplerinin çalışmalarını inceleyen ve işçilere kolaylıklar dileyenBaşkan Beyazgül, “ Bazalt taşımızı öncelikle konkasörlerden çekerek asfaltmalzemesi haline getiriyoruz. Arkasından asfalt plentimizle asfalt halinegetiriyoruz. Daha sonra kendi testlerimizi yine kendi imkânlarımızla yaparakaraçlarımıza yüklüyoruz. Belediyemize ait araçlar vasıtasıyla da burada BuharaMahallesi Okullar Bölgesinde asfalt olarak seriyoruz. Burası Buhara Mahallesive Okullar Bölgesindeyiz ve belediyemize ait ekipler, her aşaması belediyemizcetamamlanan üretilen asfaltı yollara sermektedir. Vatandaşlarımıza öğretmen veöğrencilerimize hayırlı uğurlu olsun.” diye konuştu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Emekli maaş zammı için 3’lü artış formülüÖnceki Haber

Emekli maaş zammı için 3’lü artış formül...

Uzmanı açıkladı: Benzin ve motorine dev zam!Sonraki Haber

Uzmanı açıkladı: Benzin ve motorine dev...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar