Şanlıurfa
DOLAR34.0692
EURO37.7489
ALTIN2730.4

ASRİAD üyeleri değerlendirme için Şanlıurfa’ya geliyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
ASRİAD üyeleri değerlendirme için Şanlıurfa’ya geliyor
Abone ol
ASRİAD Şanlıurfa Şube Başkanı Serkan Arıcı, Genel Merkez ve ülke genelindeki ASRİAD üyelerini Şanlıurfa’ya davet etti. Yapılan tanıtımın ardından, ASRİAD Genel Merkez yönetiminin önümüzdeki günlerde Şanlıurfa’da toplanacağı açıklandı.

Asrın İşadamları Derneği  (ASRİAD) genel merkezinin Ankara’da düzenlediği ASRİAD Programlama Çalıştayı’na katılan ASRİAD Şanlıurfa Şube Başkanı Serkan Arıcı ve beraberindeki yönetim kurulu üyeleri 6. Bölge teşvik paketinde yer alan Şanlıurfa’nın yatırım fırsatlarını iş dünyasının temsilcilerine anlattı.

Toplantıda konuşan ASRİAD Şanlıurfa Şube Başkanı Serkan Arıcı, Türkiye’nin en genç nüfusuna sahip Şanlıurfa’da neden yatırım yapılması gerektiğine ait bilgiler aktardı. Doğu ve batı illerini birbirine bağlayan Şanlıurfa’nın konumu itibariyle stratejik önemine dikkat çeken Arıcı, 6. Bölge teşvik paketi ile gelen yatırımların kendisini neredeyse 10 yılda amorti ettiğini buna neden olan fırsatları sıraladı.

EN GENÇ NÜFUS ŞANLIURFA’DA

Arıcı, Şanlıurfa’nın yaş ortalamasının 19,4 olduğunu belirterek, bu genç nüfusun istihdama kazandırılması gerektiğini, bu potansiyele de iş dünyasının kavuşmak istediğinden yatırıma gelmeleri için önemli bir fırsat olduğunu dile getirdi. 6. Bölge Teşvik paketinde en büyük devlet desteklerinin yer aldığını hatırlatan Arıcı, “Bu teşvikleri alan yatırımcılar, yaptıkları yatırımları neredeyse teşviklerle 10 yılda amorti ediyor bu bile Şanlıurfa’ya gelmeleri için önemli bir fırsat” dedi.

Arıcı, 2 milyonu aşan kendi nüfusu ve misafir ettiği 500 bin üzerinde Suriyeli muhacir sayısı ile bugün Türkiye’nin 5. büyük ili olan Şanlıurfa’nın sulanabilir arazi bakımından ülke tarımının başkenti konumunda olduğunu söyledi. Arıcı, tarıma dayalı sanayinin Şanlıurfa’ya yatırım yapılmasının hem ham maddeye hem de Ortadoğu pazarına yakınlığı ile tüketim pazarına büyük bir avantaj sağladığını söyledi. Ülke tarımından istatistiksellere de değinen Arıcı, Türkiye’de Üretilen Pamuğun tek başına % 45’inin, buğdayın % 5’inin, mercimeğin % 8’inin, arpanın % 7’sinin, mısır’ın % 7’sinin ve fıstığın % 37’sinin Şanlıurfa’da üretildiğini belirterek tarım alanındaki önemine dikkat çekti.

2018 yılında Türkiye iller bazında üretilen 240 bin ton fıstığın 100 bin tonunu tek başına Şanlıurfa’nın karşıladığını yine biberin (isot) Türkiye üretiminin 227 bin 380 ton olduğunu bunun da 98 bin tonunun yine tek başına Şanlıurfa’nın karşıladığını kaydeden Arıcı, “Markalaşma ve bu hammaddeye erişim için yatırımcılar Şanlıurfa’ya gelmeli” dedi.

GENEL MERKEZ SESSİZ KALMADI

Arıcı’nın, Göbeklitepe , Harran, Balıklıgöl, Halfeti gibi Turizm alanlarıyla ilgili verdiği bilgiler doğrultusunda, ASRİAD Genel Başkanı Adnan Danışman, potansiyeli yerinde görmek ve değerlendirmek üzere önümüzdeki günlerde ASRİAD Genel Merkez yönetimiyle Şanlıurfa’da olacaklarını müjdeledi.

BİHA


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Eski Bakan Faruk Çelik'ten flaş sözler!Önceki Haber

Eski Bakan Faruk Çelik'ten flaş sözler!

Şanlıurfa'daki STK'lardan Kent Konseyi seçimi için açıklamaSonraki Haber

Şanlıurfa'daki STK'lardan Kent Konseyi s...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar