Şanlıurfa
DOLAR34.0692
EURO37.7489
ALTIN2730.4

Diyarbakır’da ”SinemAnadolu Film Günleri” sürüyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Diyarbakır’da ”SinemAnadolu Film Günleri” sürüyor
Abone ol

DİYARBAKIR (AA) Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı ile Diyarbakır Kültür Sanat ve Sinema Derneği ücretsiz olarak düzenlediği "1. SinemAnadolu Film Günleri" devam ediyor.

Sezai Karakoç̧ Kültür ve Kongre Merkezi Sinema Salonunda gerçekleştirilen "1. SinemAnadolu Film Günleri" etkinliğine vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Yönetmen Aydın Orak'ın Yaşar Kemal'in hayatını belgesel tarzda hazırladığı "Yaşar Kemal Efsanesi" filmini izleyen seyirciler, filmin sonunda düzenlenen söyleşiye katıldı.

Filmin yönetmeni Aydın Orak, Diyarbakır'da film günleri adı altında bu tarz etkinliklerin yapılmasının güzel olduğunu söyledi.

Orak, şöyle konuştu:

"Büyükşehir Belediyesi güzel bir program oluşturulmuş ve bu programlara seyirci dolu dolu katılım sağladı. Yaşar Kemal Efsanesi filminin seyircisi de güzel reaksiyon gösterdi. Önemli bir etkinlik ve bunların devamının da gelmesi gerekiyor. Bu etkinliklerin geleneksel bir hale gelmesi lazım. Bu tür film günleri, film festivallerinin çoğalması gerekiyor. Burada emeği geçen herkesi yürekten kutluyorum."

Filmi izleyen seyircilerden İbrahim Kaya, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilen programlara katılım sağlamaya çalıştığını dile getirdi.

Hüsna Çavdar ise film günleri için emeği geçen herkese teşekkür etti.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Yenişehir Belediyesi ”Üretimin Gücü Birleşiyor” projesini tanıttıÖnceki Haber

Yenişehir Belediyesi ”Üretimin Gücü Birl...

Diyarbakır’da üniversite öğrencileri engellilerle buluştuSonraki Haber

Diyarbakır’da üniversite öğrencileri eng...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar