
BATMAN (AA) Dünya Çevre Günü dolayısıyla Batman'da yürüyüş ve çeşitli etkinlikler düzenlendi.
Batman Valiliği önünden başlayan yürüyüş Atatürk Parkına kadar sürdü.
Yürüyüşe katılan öğrenciler "Daha temiz bir Batman için el ele", "Biz doğayı korudukça doğa da bizi korur.", "Seviyorsan şehrini temiz tut çevreni" yazılı pankartlar taşıdı.
Atatürk Parkı'nda devam eden etkinliklerde geri dönüşüm ile hazırlanan ürünler sergilendi. Ayrıca çocuklar halat çekme ve mendil kapmaca oyunu ile eğlenceli zaman geçirdi, çuval yarışı yaptı.
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Muzaffer Özkan, gazetecilere, Dünya Çevre Günü dolayısıyla Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından düzenlenen 81 ilde 81 milyar adım etkinliği kapsamında yürüyüş gerçekleştirdiklerini söyledi.
Özkan, "Önceki günlerde sağlıklı yaşam için bisiklet sürüşü, ağaç dikimi, çevre ile ilgili geri dönüşüm tesislerinin gezilmesi etkinlikleri yapıldı. Bugün de 81 ilde 81 milyar adım etkinliğini eş zamanlı olarak gerçekleştirdik." dedi.
Hafta boyunca etkinliklerin devam edeceğini dile getiren Özkan, bu sayede vatandaşlara çevre bilinci aşılandığını aktardı.
Etkinlik sonunda çocuklara dondurma ikram edildi.
Yorum Yazın