Şanlıurfa
DOLAR34.0692
EURO37.7489
ALTIN2730.4

Viranşehir Adliyesi’nde avukata saldırı: 2 gözaltı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Viranşehir Adliyesi’nde avukata saldırı: 2 gözaltı
Abone ol
Viranşehir Adliyesi’nde bir avukat saldırıya uğradı. Saldırıya ilişkin 2 şüpheli gözaltına alınırken, Şanlıurfa Barosu da saldırıyı kınadı. VİRANŞEHİR- Olay, ViranşehirAdliyesi’nde meydana geldi.Dava dosyasını incelemekiçin adliyeye giden avukat Yusuf Kudin, burada karşılaştığı husumetlisi E.A. veyanındaki bir kişinin saldırısına uğradı.Adliyedeki polisler durumamüdahale etti. Saldırıya ilişkin 2 şüpheli gözaltına alındı. KUDİN: SALDIRMAYA BAŞLADIArtı Gerçek’ten Ali Güzel’ekonuşan avukat Yusuf Kudin, olaya ilişkin şunları söyledi:”Ben mesleğimi icraederken husumetli olduğum şahıs tarafından saldırıya uğradım. Sabah birmüvekkilimin dosyasını incelemek için savcılık katına çıktım. Dosyayıinceledikten sonra tekrar polis arkadaşlara verdim. Arkamı döner dönmez dahaönceden de husumetli olduğumuz E.K. adlı şahıs bana direkt küfürler ederek ’neyebakıyorsun’ dedi. Ben de ’sen ne diyorsun’ dedikten sonra saldırmaya başladı.Akabinde yanında ismini bilmediğim şahıs da bana saldırdı. Saldırı sırasındameşru müdafaa hakkımı kullandım ve ardından polisler araya girerek beni veonları tuttu. Şu anda iki şahıs da gözaltında.”“SAVUNMAYA SALDIRIYI KABULETMİYORUZ!”Şanlıurfa Barosu, ViranşehirAdliyesi’nde görev yapan avukatlardan avukat Yusuf Kudin’in, adliye binasıiçinde E.K. isimli bir şahıs tarafından fiziki saldırıya uğramasına tepkigösterdi. Şanlıurfa Barosu’ndan yapılanaçıklamada şu ifadelere yer verildi: “savunmaya saldırıyı kabul etmiyoruz! Baromuzavukatlarından Av. Yusuf Kudin Viranşehir Adliyesi içerisinde görevini ifaettiği sırada E.K isimli şahsın fiziki saldırısına maruz kalmış veyaralanmıştır. Mesleğimizi icra ettiğimiz Adliye Binaları içerisinde dahigüvende olamadığımız şiddete maruz kaldığımız mesleki kimliğimizin, yaşamhakkımızın ve vücut bütünlüğümüzün tehlike altında olduğu bir adalet düzeniiçerisinde yurttaşların hak arama özgürlüğü güvencesinden bahsedilemeyecektir. Sonbir kaç ay içerisinde avukata yönelik şiddete ilişkin tavrımızı vetaleplerimizi dile getirmemize rağmen avukata yönelik şiddete karşı yeterlikoruyucu tedbirler alınamamış bununla ilgili somut hiç adım atılamamıştır. Meslektaşımızayönelik saldırıyı gerçekleştiren kişi hakkında güvenlik tedbirlerinin etkin birşekilde uygulanması adına süreç hassasiyetle baromuz tarafından takip edilmekteolup meslektaşımız Av.Yusuf KUDİN ile dayanışma içerisinde olacağımızıbelirtiyoruz”.

VİRANŞEHİR- Olay, ViranşehirAdliyesi'nde meydana geldi.

Dava dosyasını incelemekiçin adliyeye giden avukat Yusuf Kudin, burada karşılaştığı husumetlisi E.A. veyanındaki bir kişinin saldırısına uğradı.

Adliyedeki polisler durumamüdahale etti. Saldırıya ilişkin 2 şüpheli gözaltına alındı.

Artı Gerçek'ten Ali Güzel'ekonuşan avukat Yusuf Kudin, olaya ilişkin şunları söyledi:

"Ben mesleğimi icraederken husumetli olduğum şahıs tarafından saldırıya uğradım. Sabah birmüvekkilimin dosyasını incelemek için savcılık katına çıktım. Dosyayıinceledikten sonra tekrar polis arkadaşlara verdim. Arkamı döner dönmez dahaönceden de husumetli olduğumuz E.K. adlı şahıs bana direkt küfürler ederek 'neyebakıyorsun' dedi. Ben de 'sen ne diyorsun' dedikten sonra saldırmaya başladı.Akabinde yanında ismini bilmediğim şahıs da bana saldırdı. Saldırı sırasındameşru müdafaa hakkımı kullandım ve ardından polisler araya girerek beni veonları tuttu. Şu anda iki şahıs da gözaltında."

“SAVUNMAYA SALDIRIYI KABULETMİYORUZ!”

Şanlıurfa Barosu, ViranşehirAdliyesi'nde görev yapan avukatlardan avukat Yusuf Kudin’in, adliye binasıiçinde E.K. isimli bir şahıs tarafından fiziki saldırıya uğramasına tepkigösterdi.

Şanlıurfa Barosu’ndan yapılanaçıklamada şu ifadelere yer verildi:

 “savunmaya saldırıyı kabul etmiyoruz! Baromuzavukatlarından Av. Yusuf Kudin Viranşehir Adliyesi içerisinde görevini ifaettiği sırada E.K isimli şahsın fiziki saldırısına maruz kalmış veyaralanmıştır. Mesleğimizi icra ettiğimiz Adliye Binaları içerisinde dahigüvende olamadığımız şiddete maruz kaldığımız mesleki kimliğimizin, yaşamhakkımızın ve vücut bütünlüğümüzün tehlike altında olduğu bir adalet düzeniiçerisinde yurttaşların hak arama özgürlüğü güvencesinden bahsedilemeyecektir. Sonbir kaç ay içerisinde avukata yönelik şiddete ilişkin tavrımızı vetaleplerimizi dile getirmemize rağmen avukata yönelik şiddete karşı yeterlikoruyucu tedbirler alınamamış bununla ilgili somut hiç adım atılamamıştır. Meslektaşımızayönelik saldırıyı gerçekleştiren kişi hakkında güvenlik tedbirlerinin etkin birşekilde uygulanması adına süreç hassasiyetle baromuz tarafından takip edilmekteolup meslektaşımız Av.Yusuf KUDİN ile dayanışma içerisinde olacağımızıbelirtiyoruz”.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Şanlıurfa’da 2 motosiklet trafikten men edildiÖnceki Haber

Şanlıurfa’da 2 motosiklet trafikten men...

Bozova’da trafik kazası:3 yaralıSonraki Haber

Bozova’da trafik kazası:3 yaralı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar