Şanlıurfa
DOLAR34.0692
EURO37.7489
ALTIN2730.4

Uzmanı uyardı: Diş taşı tehlikesine dikkat!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Uzmanı uyardı: Diş taşı tehlikesine dikkat!
Abone ol
Haliliye Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi Diş Hekimi Dt. Öykümgül Hasırcıoğlu, diş taşlarının diş ve diş eti sağlığımız üzerindeki olumsuz etkilerini ve korunma yollarını açıkladı. Hasırcıoğlu, diş taşlarının düzenli olarak temizlenmesi gerektiğini ve temizlik sonrasında da diş hekimi kontrollerinin ihmal edilmemesi gerektiğini belirtti. Haliliye Ağız ve Diş SağlığıHastanesi Diş Hekimi Dt. Öykümgül Hasırcıoğlu, diş taşlarının dişve diş eti sağlığımız üzerindeki yıkıcı etkilerini ve korunma yollarınıanlattı. Dt. Hasırcıoğlu, diş taşlarının diş yüzeyindeki plakların sertleşmesisonucu oluştuğunu ve çok sayıda bakteri barındırdığını vurguladı.“Bu durum, diş eti iltihaplanması, diş eti çekilmesi vehatta kemik erimesine yol açabiliyor.” diyen Hasırcıoğlu, şunları kaydetti:“Diş taşı diş yüzeyi üzerinde oluşan plağın minalizasyonusonucunda oluşur. Diş taşları çok fazla bakteri bulundururlar. Bu yüzden dişetlerinde iltihaplanma, diş eti çekilmesi, kemik erimesine sebep olabilirler.Bu nedenle diş taşlarının düzenli olarak temizlenmesi gerekir. Diş taşlarınıntemizlenmesinin ardından düzenli olarak kontrole gelinmesi gerekiyor. Özelliklealtı ayda bir kontrole gelinmesi daha sağlıklı olur hasta açısından. Diştaşlarının oluşmaması için günde en az iki defa iki dakika boyunca dişlerinfırçalanması gerekmektedir. Etkin ve aktif fırçalama için otomatik diş fırçasıveya manuel diş fırçaları kullanılabilir. MHRS üzerinden Haliliye Ağız ve DişSağlığı Hastanesine randevu alarak muayene ve tedavi olabilirsiniz.”

Haliliye Ağız ve Diş SağlığıHastanesi Diş Hekimi Dt. Öykümgül Hasırcıoğlu, diş taşlarının dişve diş eti sağlığımız üzerindeki yıkıcı etkilerini ve korunma yollarınıanlattı. Dt. Hasırcıoğlu, diş taşlarının diş yüzeyindeki plakların sertleşmesisonucu oluştuğunu ve çok sayıda bakteri barındırdığını vurguladı.

“Bu durum, diş eti iltihaplanması, diş eti çekilmesi vehatta kemik erimesine yol açabiliyor.” diyen Hasırcıoğlu, şunları kaydetti:

“Diş taşı diş yüzeyi üzerinde oluşan plağın minalizasyonusonucunda oluşur. Diş taşları çok fazla bakteri bulundururlar. Bu yüzden dişetlerinde iltihaplanma, diş eti çekilmesi, kemik erimesine sebep olabilirler.Bu nedenle diş taşlarının düzenli olarak temizlenmesi gerekir. Diş taşlarınıntemizlenmesinin ardından düzenli olarak kontrole gelinmesi gerekiyor. Özelliklealtı ayda bir kontrole gelinmesi daha sağlıklı olur hasta açısından. Diştaşlarının oluşmaması için günde en az iki defa iki dakika boyunca dişlerinfırçalanması gerekmektedir. Etkin ve aktif fırçalama için otomatik diş fırçasıveya manuel diş fırçaları kullanılabilir. MHRS üzerinden Haliliye Ağız ve DişSağlığı Hastanesine randevu alarak muayene ve tedavi olabilirsiniz.”

 

 

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Umuda Kapı Açıyorum Projesi sosyal medyada ilk sıralarda yer aldıÖnceki Haber

Umuda Kapı Açıyorum Projesi sosyal medya...

Şanlıurfa’da ‘Leopar Keleri’ gözlemlendi!Sonraki Haber

Şanlıurfa’da ‘Leopar Keleri’ gözlemlendi...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar