Şanlıurfa
DOLAR34.0692
EURO37.7489
ALTIN2730.4

Şanlıurfa’da ‘Leopar Keleri’ gözlemlendi!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Şanlıurfa’da ‘Leopar Keleri’ gözlemlendi!
Abone ol
Birecik’te Türkiye’nin en büyük gece keleri türü olan Leopar Keleri bu yıl da görüntülendi. Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) BirecikŞefliği ekiplerince yürütülen Biyolojik Çeşitlilik İzleme ve Envanter Projesikapsamında gözlemlenen Leopar Keleri, heyecan verici bir haber olarak bölgedekibiyolojik çeşitliliğin zenginliğini bir kez daha gözler önüne serdi.25SANTİMETREYE KADAR UZANABİLEN LEOPAR KELERİ ÇİFTÇİ DOSTUBoyları 25 santimetreye kadarulaşabilen Leopar Keleri, çekirge, akrep, örümcek ve diğer böcek türleri ilebesleniyor. İnsanlar için herhangi bir tehlike oluşturmayan bu tür, tarımsalzararlılarla beslenerek çiftçilere de fayda sağlıyor.TÜRKİYE’DESADECE ŞANLIURFA’DA GÖRÜLÜYORLeopar Keleri’nin Türkiye’de şuana kadar sadece Şanlıurfa ilinde tespit edilmiş olması, bu türü endemik vehassas bir konuma getiriyor. Bu nedenle Leopar Keleri, koruma altına alınan veizleme çalışmalarıyla yakından takip edilen ”bayrak türlerinde” biriolarak kabul ediliyor.

Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) BirecikŞefliği ekiplerince yürütülen Biyolojik Çeşitlilik İzleme ve Envanter Projesikapsamında gözlemlenen Leopar Keleri, heyecan verici bir haber olarak bölgedekibiyolojik çeşitliliğin zenginliğini bir kez daha gözler önüne serdi.

Boyları 25 santimetreye kadarulaşabilen Leopar Keleri, çekirge, akrep, örümcek ve diğer böcek türleri ilebesleniyor. İnsanlar için herhangi bir tehlike oluşturmayan bu tür, tarımsalzararlılarla beslenerek çiftçilere de fayda sağlıyor.

Leopar Keleri'nin Türkiye'de şuana kadar sadece Şanlıurfa ilinde tespit edilmiş olması, bu türü endemik vehassas bir konuma getiriyor. Bu nedenle Leopar Keleri, koruma altına alınan veizleme çalışmalarıyla yakından takip edilen "bayrak türlerinde" biriolarak kabul ediliyor.

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Uzmanı uyardı: Diş taşı tehlikesine dikkat!Önceki Haber

Uzmanı uyardı: Diş taşı tehlikesine dikk...

Şanlıurfa Kültür Yolu Festivali altıncı günündeSonraki Haber

Şanlıurfa Kültür Yolu Festivali altıncı...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar