Şanlıurfa
DOLAR34.0692
EURO37.7489
ALTIN2730.4

Urfalı vekil mecliste Kürtçe için açıklama yaptı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Urfalı vekil mecliste Kürtçe için açıklama yaptı
Abone ol
AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Halil Özşavlı, "Kürtçenin ana bir dil olduğunu, konuşulması ve geliştirilmesi gerektiğini benimseyen bunun içinde devrim niteliğinden kararlar alan ve bu kararları uygulayan AK Parti olmuştur" dedi.

ŞANLIURFA-AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Halil Özşavlı, Türkiye Büyük Millet Meclisinde (TBMM) Halkların Demokratik Partisi (HDP) tarafından verilen Kürtçe ile ilgili önergeye yanıt verdi.

Söz alan Urfalı Vekil, "Cumhuriyet Tarihi içinde Kürtçe'nin dil olarak en parlak dönemi AK Parti Hükümetleri dönemidir" diye konuştu.

AK Parti'nin Kürtçe konusunda devrim niteliğinde kararlar aldığına değinen Vekil Özşavlı, "Kürtçenin ana bir dil olduğunu, konuşulması ve geliştirilmesi gerektiğini benimseyen bunun içinde devrim niteliğinden kararlar alan ve bu kararları uygulayan AK Parti olmuştur" dedi.

Kürtçe'nin devletin resmi okullarında seçmeli ders olarak okutulduğunu aktaran Özşavlı, "AK Parti’den önce şarkısı, türküsü yasaklanan bir dil, devletin resmi okullarından seçmeli ders olarak okutulmaya başlandı. Ortaöğretimde isteyen aileler çocuklarına Seçmeli Kürtçe dersi okutturabiliyor. AK Parti’den önce şarkısı, türküsü yasaklanan bir dil, devletin üniversitelerinde lisans ve yüksek lisans programları olarak okutulmaya başlandı. Artuklu, Bingöl ve Van Üniversitelerinde Kürt Dili ve Edebiyatı Bölümleri eğitim veriyor. Ayrıca Kürt Dili ve Kültürü Yüksek Lisans Programları öğrenci kabulü yapmaktadır. AK Parti’den önce şarkısı, türküsü yasaklanan bir dil, devletin üniversitesinde doktora dalında eğitim-öğretim hizmeti vermektedir. Bingöl Üniversitesinde Kürt Dili Doktora Programında 9 akademisyen doktora yapmaktadır" diyerek sözlerine son verdi.

Mustafa PAYIK-ŞANLIURFA/BİHA


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Büyükşehirde 13 sorun araştırılacakÖnceki Haber

Büyükşehirde 13 sorun araştırılacak

Şanlıurfa'da müze ücretsiz olacakSonraki Haber

Şanlıurfa'da müze ücretsiz olacak

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar