
Şanlıurfalı iş adamı Bakır Canbaz tarafından eşi Nimet Canbaz adına Karaköprü’de yaptırılan a sınıfı 5 birimlik aile sağlığı merkezi vatandaşlara hizmet vermeye başladı.
Hayırsever vatandaş tarafından Karaköprü’de yaptırılan 5birimlik aile sağlığı merkezi hizmet vermeye başladı.
Şanlıurfa İl Sağlık Müdürü Dr. Ögr. Üyesi AbdullahSolmaz, konuya ilişkin yaptığıaçıklamada, “Sağlık konusunda çok duyarlı bir millet olmanın gururunutaşıyoruz.” dedi.
“Canbaz ailesine duyarlı davranışlarından dolayı teşekkürediyorum ve kutluyorum” diyen Solmaz, şunları kaydetti:
“Hizmete giren aile sağlığı merkezi a sınıfı 5 birimlikyaklaşık 20 bin nüfus kapasite ile hizmet verecektir. Birçok hastanenin deyükünü alarak ilk elden sağlık hizmeti verilmiş olacaktır. Bu açıdan birinci basamak sağlık hizmetlerindenolan aile sağlık merkezleri çok önemlidir. Yapılan bu tür sağlık tesisleri,sağlığın korunması ve geliştirilmesi amacıyla sunulan hizmetlerinin niteliği vehasta memnuniyetinin arttırılması açısından büyük katkı sağlamaktadır. Bu tür davranışların örnek olmasını ve bukonudaki duyarlılığın artarak devam etmesini temenni ediyorum. İlimizde birincibasamak sağlık hizmetleri, 186 Aile Sağlığı Merkezi ve 698 Aile HekimliğiBirimi ile sunulmaktadır. Birinci basamak sağlık hizmetlerinde Yaş, cinsiyet vehastalık gruplarına yönelik izlem ve taramaları (kanser, yenidoğan, kronikhastalıklar, yaşlı sağlığı ve benzeri taramalar) yapar. Kişiye yönelik koruyucusağlık hizmetleri (gebe, loğusa, bebek, çocuk izlemleri, aşılama hizmetlerigibi) ile birinci basamak tanı, tedavi, rehabilitasyon ve danışmanlıkhizmetlerini verir, sağlığı geliştirici ve koruyucu hizmetler ile ana çocuksağlığı ve aile planlaması hizmetlerini verir. Sağlıklı bireyler ve sağlıklıtoplumun temini için tüm halkımızı sağlık hizmetlerine ihtiyaç duydukları andahizmete kolayca ulaşabildikleri, düşük maliyetle etkin ve yaygın sağlık hizmetisunulan aile sağlığı merkezlerimize davet ediyorum”.
Yorum Yazın