Şanlıurfa
DOLAR34.0692
EURO37.7489
ALTIN2730.4

Turizmci Türkmen’den Göbeklitepe’nin sorunları için öneriler

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Turizmci Türkmen’den Göbeklitepe’nin sorunları için öneriler
Abone ol
Profesyonel Turist Rehberi ve Turizmci Mehmet Kamil Türkmen, Göbeklitepe ile ilgili sorunlar ve çözüm önerileri konusunda önemli tespit ve açıklamalarda bulundu.

ŞANLIURFA-Profesyonel Turist Rehberi ve Turizmci Mehmet Kamil Türkmen, Göbeklitepe ile ilgili sorunlar ve çözüm önerileri konusunda önemli tespit ve açıklamalarda bulundu.

2019’un Göbeklitepe Yılı ilan edilmesiyle birlikte kentin turizmi ivme kazanırken, Şanlıurfa’nın ve Türkiye’nin en önemli tarihi değerlerinden biri olan Göbeklitepe konusunda yaşanan sorunlar ise can sıkıyor.

Yaşanan sorunlarla ilgili olarak bir açıklama yapan Profesyonel Turist Rehberi ve Turizmci Mehmet Kamil Türkmen önemli noktalara değindi.

Tuvaletler, yol, otopark, satış mağazası, yeme-içme gibi birçok konuyla ilgili açıklamalar yapan Türkmen, yaşanan sorunları şöyle sıraladı:

“Öncelikle Göbeklitepe’deki mevcut otopark alanı yetersiz otopark alanının tam karşısında bulunan şimdiki portatif tuvaletlerin yerleştirildiği alan düzeltilerek otopark alanı genişletilmeli ve otopark alanının olduğu yere portatif tuvalet sayısı artırılabilir.

Göbeklitepe’nin açılışında sayın cumhurbaşkanımız geldiğinde Göbeklitepe giriş yolunun alt bölgesinde yer alan otopark alanı düzeltilmeli. Oraya yemeye içmeye sosyal tesis ihtiyaçlarını karşılayabilecek ve hediyelik alanlar, satış alanı yöresel bazda olacak şekilde yapılmalı.  Buradan özellikle hafta sonları yoğun ziyaretçi akınına maruz kalmamak için özel araçlarıyla gelenler toplu shuttlelarla yukarıya taşınmalı, tur otobüslerine transit geçiş hakkı sağlanmalıdır.

Göbeklitepe’deki her iki sinevizyonu izlerken mutlaka yaşlıların da hesap edilerek oturma düzeni sağlanmalı, bu ayrıntı gözden kaçırmamalıdır. Oturma sayısı artırılmalıdır.

Göbeklitepe’ye gidecek olan shuttleları beklerken, özellikle sonbahar yağış ayları hesabı alınarak bekleme alanının üstü kapatılmalıdır.

Göbeklitepe’deki ziyaretçi karşılama alanındaki hediyelik satış mağazası yeterli olup, yukarıda bulunan hediyelik satış mağazası kapatılmalı. Onun yerine çok acil yaşlı ve engellilerin kullanabileceği portatif bir tuvalet yapılmalıdır.

Göbeklitepe’de rehberler tarafından gruba anlatım yapılırken headset sesli sistem mecburiyeti getirilmelidir. Gürültü kirliliği önlenebilir.

Göbeklitepe’de mevcut yapıların çatı örtüsü etrafı açık olduğu için ziyaret esnasında aşırı yağışlara maruz kalmaktadır. İlk etapta yan taraflarında kısmen belli bir mesafeye kadar kapatılması projelendirilmeli ve yapılmalıdır.

Mutlaka Göbeklitepe ören yerinde turizm jandarması mesai saatleri içerisinde görev yapmalıdır.

Göbeklitepe yolu en kısa zaman içerisinde duble yol programına alınmalıdır.”

BİHA


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Haliliye’de yeni yollar hizmete sunuluyorÖnceki Haber

Haliliye’de yeni yollar hizmete sunuluyo...

AK Parti Yerel Yönetimler Toplantısı Şanlıurfa'da yapılacakSonraki Haber

AK Parti Yerel Yönetimler Toplantısı Şan...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar