Şanlıurfa
DOLAR34.0692
EURO37.7489
ALTIN2730.4

Telefon faturalarına zam yolda!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Telefon faturalarına zam yolda!
Abone ol
Telefon faturaları bir yılda yüzde 150 artarken BTK adeta şikâyet yağmuruna tutuldu. BTK’nin 1 Nisan’da açıklayacağı tavan fiyat ücretinin ardından, operatörlerin yeni tarife ve paket fiyatlarına zam yapması bekleniyor.

Vatandaşlar geçtiğimiz yılaoranla fahiş oranda artan cep telefonu paket ve tarifefiyatlarını Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'na (BTK) şikayet etti. 

Kurumun operatörlere getirdiğitavan fiyat uygulaması da sorunu çözmede yetersiz kaldı.

Geçtiğimiz yıl milyarlarcaliralık satış geliri elde etmesine rağmen bu yıl fiyatlarını enflasyon üzerindeartıran mobil operatörler ücretlere yaklaşık yüzde 150 oranında zam yansıttı.

Sabah'ın aktardığına göre, BTKtarafından 1 Nisan'da açıklanacak yeni azami ücret tarifesi sonrası daoperatörlerin yeni tarife ve paket fiyatlarına zam yapması bekleniyor.

1 NİSAN TARİHİNE KADAR VAKİTVAR

BTK, operatörlerin konuşma veSMS ücretlendirmesine her yıl nisan ve ekim olmak üzere 6 ayda bir yayınladığı"Mobil Elektronik Haberleşme Hizmetleri Azami Ücret Tarifesi" iletavan sınırlaması getirirken, internet ücretleri için ise Elektronik HaberleşmeKanunu çerçevesinde serbest piyasa koşulları işletiliyor.

Bu sebeple operatörler esaszamlı tarifeleri internet paketleri için uyguluyor.

Ekim 2023'te yurtiçi aramanındakikasını 2.45 TL, yurtdışı aramanın dakikasını 24.57 TL ile sınırlayan BTK,yurtiçi SMS fiyatını ise 1.75 TL olarak belirlemişti. Şimdi 1 Nisan'da konuşmadakika ve SMS tavan fiyatlarının artırılması beklenirken, bu tarihten sonrataahhüdünü uzatmak isteyenler yeni zamlı paketlerle karşılaşabilecek.

Bu nedenle taahhüdüyaklaşanların zamdan etkilenmemek için yeni tarife ve paket taahhüdünü 1Nisan'a kadar yapması gerekiyor. 

 

 

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Büyükşehir’den Halfeti ve Suruç’da sıcak asfalt çalışmasıÖnceki Haber

Büyükşehir’den Halfeti ve Suruç’da sıcak...

AK Parti Teşkilat Başkanı Kandemir Şanlıurfa’daSonraki Haber

AK Parti Teşkilat Başkanı Kandemir Şanlı...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar