Şanlıurfa
DOLAR34.0692
EURO37.7489
ALTIN2730.4

Şanlıurfa’nın eşsiz tarihi ve doğal güzellikleri EMITT’e tanıtılıyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Şanlıurfa’nın eşsiz tarihi ve doğal güzellikleri EMITT’e tanıtılıyor
Abone ol
Dünyanın en büyük beş turizm fuarından biri olan EMITT Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı, İstanbul TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezinde ziyaretçilerini ağırlamaya devam ediyor. Fuarda Şanlıurfa standına olan ilgi her geçen gün daha da artıyor. Yöresel tescilli lezzetiyle gastronominin başkenti Şanlıurfa’nın damak çatlatan lezzetleri de fuarda oldukça beğenildi.

EMITT Fuarı'nda Şanlıurfa,3. gününde de yoğun ilgiyle karşılandı. Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi veValiliği iş birliğiyle, Şanlıurfa İl Kültür Turizm Müdürlüğü, Karaköprü,Haliliye ve Eyyübiye merkez ilçe belediyelerinin de destekleriyle Doğu AkdenizUluslararası Turizm ve Seyahat Fuarında Şanlıurfa'nın tarihi, kültürü, müziğive gastronomisi etkileyici bir şekilde tanıtıldı.

Fuarın üçüncü gününde deŞanlıurfa stantları, özellikle turistik potansiyeli ve zengin kültürüyle büyükilgi gördü. Katılımcılar, Şanlıurfa'nın eşsiz atmosferini keşfetme fırsatıbulurken, tarihi dokusu ve geleneksel değerleriyle büyülendiler. Şehrin UNESCOtescilli müzikal mirası ve damak çatlatan lezzetli gastronomisiyle yapılantanıtımlar da fuara katılanları etkileyen unsurlar arasında yer aldı.

EMITT Fuarı'nın 2024yılında, Şanlıurfa'nın turizm potansiyeline dair büyük umutları yeşertti. Hemyerli hem de yabancı turistlerin gözdesi haline gelen Şanlıurfa, fuarkapsamında ulusal ve uluslararası turizm iş adamlarının dikkatini çekti.Özellikle 2024 yılında Şanlıurfa'yı ziyaret etmek isteyen turistlere yönelikprojeler ve turistik olanaklar, fuara katılan iş adamlarının ilgi odağı oldu.

Bu yoğun ilgi, Şanlıurfa'nın2024 yılında turizmde önemli bir ivme kazanacağını gösteriyor. Şehrin turistikcazibesinin ulusal ve uluslararası arenada artmasıyla, gelecek yıllarda kentindaha fazla ziyaretçi ağırlaması bekleniyor.

Şanlıurfa Valiliği veBüyükşehir Belediyesi'nin başarılı organizasyonu, fuara katılanların takdirinikazandı. Ziyaretçiler, Şanlıurfa'nın turistik cazibesini artırmaya yönelikgerçekleştirilen bu etkinlikte emeği geçenlere teşekkür ettiler. Şanlıurfa,EMITT Fuarı'nda sergilediği başarılı performansla bölgesel turizme önemli birkatkı sağlamaya devam ediyor.

Fuarı ziyaret eden BirleşmişKentler ve Yerel Yönetimler Orta Doğu ve Batı Asya Bölge Teşkilatı (UCLG-MEWA)Genel Sekreteri Mehmet Duman da fuarda Şanlıurfa standının oldukça başarılıolduğunu belirterek herkesin medeniyetler beşiği, Şanlıurfa’yı ziyaret etmesigerektiğini kaydetti.

Şanlıurfa’da görev yapanturizm acenteleri de fuardaki ilgi ve yoğunluktan oldukça memnun kaldı.Şanlıurfa standına oldukça emek verildiğini aktaran turizm seyahat acenteleriburada 2024 yılında ait konaklama sözleşmeleri imzaladıklarını ve Şanlıurfa’yadaha çok turist çekmek için çok önemli bir organizasyona katıldıklarını aktararakŞanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ve Şanlıurfa Valiliğine teşekkürleriniilettiler.

BİHA


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Haliliye’de konforlu yollar hizmete sunuluyorÖnceki Haber

Haliliye’de konforlu yollar hizmete sunu...

Suriye ve Irak’ın kuzeyinde 5 terörist etkisiz hale getirildiSonraki Haber

Suriye ve Irak’ın kuzeyinde 5 terörist e...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar